Något att tänka på när man söker pengar

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.
Advertisements

Före, under och efter utbildningen på Högskolan i Halmstad, 2007 – (2012) Utvärdering och utveckling Högskoleövergripande projekt i samverkan.
MALMÖ HÖGSKOLA Seminarium kring kvalitetsgranskning av examensarbeten.
Arbetsförmedlingens uppdrag för personer med funktionsnedsättning
Bemötande o etiskt förhållningssätt med utgångspunkt i lagstiftning
Den gula tråden Emil Tyberg Adjunkt i engelska.
Boendestöd för psykiskt funktionsnedsatta
UR LTU:S strategi LTU ska utveckla sin förmåga att arbeta med högkvalitativt flexibelt lärande.
Landstingsdirektörens stab Forskning och Utveckling, FoU Skapar förutsättningar för människors välfärd samhällets utveckling näringslivets konkurrenskraft.
LSO som verktyg i det kommunala säkerhetsarbetet
Välkommen till information om utvecklingsarbete
Bedömningsmodell Mål för examensarbete Värderingsdimensioner Bedömningar Mål för examen.
Kandidatexamen Omfattning Kandidatexamen uppnås efter att studenten fullgjort kursfordringar om 180 högskolepoäng med viss inriktning som varje högskola.
Projekt ”Barnets rättigheter i vårdnadstvister” Projektet drivs i samarbete med Socialstyrelsen, FoU i väst GR, regionförbundet i Örebro och sex kommuner.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk ohälsa !? 27 januari 2012 Birgitta Johansson Huuva Psykiatridirektör.
LFA- Logical Framework Approach
Att samtala om barn med patienter med psykisk ohälsa
Möte beträffande kvalitetsgranskning
Välkommen till ESF:s seminarium
Leda känslomässigt krävande arbete i äldreomsorgen
VFU inom sjuksköterskeutbildningen en arbetande konferens Jan Florin Rachel Nygren VFU.
Funktionshinder i tiden 1-2 april, Stockholm Samling för social hållbarhet – åtgärder för jämlik hälsa i Västra Götaland.
Finansiell samordning – för vem ger det resultat ?
En metod som ger jobb IPS ökar aktivitetsförmågan hos psykiskt sjuka. Det visar sig genom att fler får jobb, de har längre anställningstid och fler arbetade.
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
SMAK-seminariet Berth Danermark
Med fokus på unga En politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande Foto: Colourbox.
NSPHiG Nationell samverkan för psykisk hälsa i Göteborg.
Ambition och ansvar SOU 2006:100
Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Integrerad Missbruks Mottagning Ludvika Smedjebacken
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Systematisk uppföljning UIV Uppföljning av Insatser Vuxna Missbrukare.
Forum för genusvetenskap
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Samverkan – hindrande och främjande förhållanden Örebro 27 januari 2012 Berth Danermark
Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar.
Fullföljda studier – den enskilt viktigaste faktorn för att våra barn och unga ska få ett gott liv.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
Överenskommelsen inom integrationsområdet Uppsala 30 september 2014 Julio Fuentes Organisationsrepresentant Styrgruppen.
Föräldrakraft En studie om implementering av ett föräldrastödsprogram i Bergsjön, Linnéstaden, Mark och Orust Inga-Lill Jakobsson Kontakt:
Förordningstext Speciallärarexamen
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Finansiell samordning
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Skolutveckling genom aktionsforskning
Fontänhögskolan En modell för utbyte av kunskap och erfarenhet - blandning av teori och praktik.
Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling kerstin wanhatalo – van rijn.
Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling inom socialtjänsten.
Min verksamhet som mentororganisation. Att vara mentororganisation Associationer till betydelsen av ”mentor” Ledare Föreläsare Hjälp-stöd-stöttning Rådgivning.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Innehåll OSA-kompassen – vägar till god organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets föreskrifter Organisatorisk och social arbetsmiljö.
Kurator i Palliativ vård/ Övergripande roll
Innehåll Introduktion: Vad är organisatorisk och social arbetsmiljö? OSA-kompassen Arbetsmiljöverkets föreskrifter ”Organisatorisk och social arbetsmiljö”
Verksamhetsplan FSV 2016.
Presentation av Sociologi och Socialpsykologi
Vad skiljer de bästa instruktörerna från de bra?
Välkommen till Baskurs ”Riskbruk, missbruk och beroende”
Lisa Fröst Björnsdotter Leg. Psykolog Föräldra- barnhälsan
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Vad är SkolFam? Skolsatsning inom familjehemsvården
Varför en satsning på psykisk hälsa?
Försäkringsmedicinsk definition
Socialpedagogiska programmet, 180 hp
Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete
SKL:s uppdrag Intressebevakning och omvärldsanalys
Utbildningsplan Lärandemål
Presentationens avskrift:

Något att tänka på när man söker pengar VAR MYCKET TYDLIG MED VAD; mål, syfte, konkreta insatser HUR; struktur, samverkansparter, ansvarsfördelning, kostnader (budget) NÄR; aktivitetsplan, gärna med start och sluttider för olika insatser. År 1, år 2, år 3 (beroende på hur lång tid man söker för) VARFÖR; bakgrund, stöd i regelverk, lagstiftning, måldokument, forskning mm.

Utbildningsplan för socionomprogrammet 210 hp Exempel: Utbildningsplan för socionomprogrammet 210 hp

Övergripande mål: kunskap och förståelse För socionomexamen skall studenten visa kunskap om och förståelse för samspelet mellan individers och grupper sociala situation, levnadsvillkor, fysiska och psykiska hälsa samt funktionsförmåga i förhållande till samhälleliga och andra bakomliggande faktorer”

Färdighet och förmåga ”…studenten som färdigutbildad ska kunna ”visa sådan färdighet och förmåga som krävs för att utveckla och genomföra socialt arbete på olika nivåer i samhället i samarbete med de människor som berörs”

Kunskap och förståelse ”visa kunskap om områdets vetenskapliga grund samt kännedom om aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete”

Forskning: Askheim & Starrin (2007) ”… möjliga vägar till empowermentskapande arbete inom socialtjänsten, menar att socialarbetaren uppgift är att ”skapa villkor och förutsättningar för klienterna att själva ta ansvar för sina liv” och att i det arbetet söka nära samarbete med lokala rörelser (brukarrörelser, nätverk m.m.)

Mot denna bakgrund vill vi under en projekttid av tre år förbättra/öka de berörda organisationernas delaktighet i utformningen av olika delar av socionomutbildningen. Detta ska ske genom samverkan mellan organisationerna och socionomutbildningen på Göteborgs universitet.

www.kunis.se VAD VILL VI UPPNÅ? Övergripande mål Vi vill utmana den kunskapssyn som råder, liksom attityder och fördomar åt olika håll.  

Vi vill utmana den kunskapssyn som råder, liksom attityder och fördomar åt olika håll. Vi vill förbättra kopplingen mellan teori och praktik så att studenterna känner sig bättre förberedda när de går in i yrkeslivet.

Vi vill utmana den kunskapssyn som råder, liksom attityder och fördomar åt olika håll. Vi vill förbättra kopplingen mellan teori och praktik så att studenterna känner sig bättre förberedda när de går in i yrkeslivet. Vi vill höja statusen så att självupplevd kunskap får ett högre värde i socionomutbildningen och på det sättet stärka organisationernas deltagare.

www.kunis.se Vi vill utmana den kunskapssyn som råder, liksom attityder och fördomar åt olika håll. Vi vill förbättra kopplingen mellan teori och praktik så att studenterna känner sig bättre förberedda när de går in i yrkeslivet. Vi vill höja statusen så att självupplevd kunskap får ett högre värde i socionomutbildningen och på det sättet stärka organisationernas deltagare. Vi vill ge organisationernas deltagare en inblick i hur det är att studera på universitet.  

Vi vill utmana den kunskapssyn som råder, liksom attityder och fördomar åt olika håll.  Vi vill förbättra kopplingen mellan teori och praktik så att studenterna känner sig bättre förberedda när de går in i yrkeslivet.  Vi vill höja statusen så att självupplevd kunskap får ett högre värde i socionomutbildningen och på det sättet stärka organisationernas deltagare.  Vi vill ge organisationernas deltagare en inblick i hur det är att studera på universitet.  Vi vill sprida kunskap om rehabiliterande metoder som bedrivs av organisationerna inom den sociala ekonomin.  

Vi vill utmana den kunskapssyn som råder, liksom attityder och fördomar åt olika håll.  Vi vill förbättra kopplingen mellan teori och praktik så att studenterna känner sig bättre förberedda när de går in i yrkeslivet.  Vi vill höja statusen så att självupplevd kunskap får ett högre värde i socionomutbildningen och på det sättet stärka organisationernas deltagare.  Vi vill ge organisationernas deltagare en inblick i hur det är att studera på universitet.  Vi vill sprida kunskap om rehabiliterande metoder som bedrivs av organisationerna inom den sociala ekonomin. Vi vill också att organisationerna utvecklar kunskap om varandras verksamheter och på det sättet skapar användbara nätverk  

Vi vill uppnå ökat medinflytande och delaktighet ”på riktigt”. Vi vill utmana den kunskapssyn som råder, liksom attityder och fördomar åt olika håll.  Vi vill förbättra kopplingen mellan teori och praktik så att studenterna känner sig bättre förberedda när de går in i yrkeslivet.  Vi vill höja statusen så att självupplevd kunskap får ett högre värde i socionomutbildningen och på det sättet stärka organisationernas deltagare.  Vi vill ge organisationernas deltagare en inblick i hur det är att studera på universitet.  Vi vill sprida kunskap om rehabiliterande metoder som bedrivs av organisationerna inom den sociala ekonomin. Vi vill också att organisationerna utvecklar kunskap om varandras verksamheter och på det sättet skapar användbara nätverk Vi vill uppnå ökat medinflytande och delaktighet ”på riktigt”.  

Lotta Bergström Projektledare O708 – 99 04 85 Info. kunis@gmail Lotta Bergström Projektledare O708 – 99 04 85 Info.kunis@gmail.com www.kunis.se