Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete"— Presentationens avskrift:

1 Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete
Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete Program för trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete Genomförd under våren 2017

2 Om programmet Dialog och samarbete
Om programmet Dialog och samarbete Program för trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete. Beslutad i kommunfullmäktige i december 2014. Giltigt till år 2020. Riktar sig till samtliga nämnder och styrelser i Göteborgs Stad. Pekar ut riktningen för vad staden vill uppnå. Mål: Öka tryggheten och minska brottsligheten. Fokus på barn och unga (och vårdnadshavare), främjande insatser, lokalt arbete och samverkan. Läs mer: Dialog och samarbete – program för trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete. Tyngdpunkt på insatser riktade till barn och unga och deras vårdnadshavare. Det främjande arbetet innebär att medverka till goda uppväxtförhållanden, att stärka skyddsfaktorer i hem, skola, fritid, närområde och samhälle. Det lokala arbetet lyfts fram. Där finns kännedomen om behoven och situationen i området och kan göra prioriteringar som bäst gagnar individer och grupper. Vikten av att många olika aktörer arbetar tillsammans. Omfattar tio strategiska områden - Barns och ungas uppväxt - Livsvillkor - Där människor möts - Samspelet mellan människor och fysisk miljö. - Lokalt engagemang Risker för att utveckla kriminalitet Alkohol, narkotika, dopning och tobak. Otrygghet och utsatthet för brott. Organisatoriska strukturer, samarbete och partnerskap. Gemensamt lärande. Göteborgs Stad

3 Om uppföljningen Genomfördes i enkätform våren 2017.
Om uppföljningen Genomfördes i enkätform våren 2017. Totalt antal svar: 10 av 10 stadsdelsförvaltningar 12 av 16 fackförvaltningar. 14 av 28 kommunala bolag. I enkäten fick organisationerna markera vilka av de tio olika områden som de arbetade inom – oavsett om de hade sin bas i programmet eller inte. Syfte: påminna om programmet Få en bild av förekomsten av arbete inom programområdena. Påminna om det stöd som finns att få från Social resursförvaltning gällande trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete i Göteborg. Syftet med uppföljningen var att uppmärksamma och påminna om programmet, samt få en bild av förekomsten av arbete inom programområdena. Ett annat syfte var att påminna om det stöd som finns att få från Social resursförvaltning gällande trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete i Göteborg.

4 Resultat

5 Resultat stadsdelsförvaltningar
Resultat stadsdelsförvaltningar Stadsdelarna svarar att de arbetar särskilt med:   Barns och ungas uppväxt. Barn som växer upp i Göteborg känner sig trygga, har en god uppväxt, lyckas i skolan och känner framtidstro. (Område 1) Livsvillkor. Människor i Göteborg har goda och jämlika livsvillkor. (Område 2) Lokalt engagemang. Människor i Göteborg är engagerade och delaktiga för en lokalt positiv samhällsutveckling. (Område 4) Samtliga av de övriga områdena berör stadsdelsförvaltningarna också väl i sitt lokala arbete, om än inte i samma utsträckning som de tre ovannämnda områdena. Samtliga 10 stadsdelsförvaltningar besvarade enkäten och berör alla på olika sätt de frågor som är kopplade till Göteborgs Stads trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete. Det finns tre områden som utmärker sig i särskilt positiv bemärkelse med avseende på stadsdelarnas involvering genom deras respektive arbete. Dessa är: Barn och ungas uppväxt (barn som växer upp i Göteborg känner sig trygga, har en god uppväxt, lyckas i skolan och känner framtidstro). Livsvillkor (människor i Göteborg har goda och jämlika livsvillkor). Lokalt engagemang (människor i Göteborg är engagerade och delaktiga för en lokalt positiv samhällsutveckling). Samtliga av de övriga områdena berör man också väl i sitt lokala arbete om än inte i samma utsträckning som de tre ovannämnda områdena. På frågorna inom respektive område så varierar svaren mestadels mellan att 6-9 st stadsdelar svarat ja gällande deras involvering i arbetet inom ett visst fält.

6 Resultat fackförvaltningar
Resultat fackförvaltningar Fackförvaltningarna svarar att de arbetar särskilt med: Livsvillkor. Människor i Göteborg har goda och jämlika livsvillkor. (Område 2) Göteborgs Stad. Det är tryggt att ha att göra med Göteborgs Stad. (Område 10) Samtliga av de övriga områdena berör man också i sitt arbete men inte i samma utsträckning som de två ovannämnda områdena. 12 av 16 tillfrågade fackförvaltningar besvarade enkäten. Trots att flera av fackförvaltningarna arbetar med vitt skilda frågor så berörs ändock i flera fall frågor som är kopplade till stadens trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete. Det finns två områden som utmärker sig i särskilt positiv bemärkelse med avseende på fackförvaltningarnas involvering. Dessa är: Livsvillkor (människor i Göteborg har goda och jämlika livsvillkor). Göteborgs Stad (Det är tryggt att ha att göra med Göteborgs Stad). Samtliga av de övriga områdena berör man också i sitt arbete men inte i samma utsträckning som de två ovannämnda områdena. Det finns två områden som fackförvaltningarna berör i mindre utsträckning. Dessa är: Risker för att utveckla kriminalitet (människor som riskerar att utveckla en livsstil med kriminalitet ser alternativ och begår inte brott). Alkohol, narkotika och tobak (Göteborg är fritt från narkotika och dopning, med kontinuerligt minskande medicinska och sociala skador orsakade av alkohol, samt minskande av tobak).

7 Resultat kommunala bolag
Resultat kommunala bolag De kommunala bolagen svarar att de arbetar särskilt med: Livsvillkor. Människor i Göteborg har goda och jämlika livsvillkor. (Område 2) Göteborgs Stad. Det är tryggt att ha att göra med Göteborgs Stad. (Område 10) Samtliga av de övriga områdena berör man också i sitt arbete men inte i samma utsträckning som de två ovannämnda områdena. 12 av 16 tillfrågade fackförvaltningar besvarade enkäten. Trots att flera av fackförvaltningarna arbetar med vitt skilda frågor så berörs ändock i flera fall frågor som är kopplade till stadens trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete. Det finns två områden som utmärker sig i särskilt positiv bemärkelse med avseende på fackförvaltningarnas involvering. Dessa är: Livsvillkor (människor i Göteborg har goda och jämlika livsvillkor). Göteborgs Stad (Det är tryggt att ha att göra med Göteborgs Stad). Samtliga av de övriga områdena berör man också i sitt arbete men inte i samma utsträckning som de två ovannämnda områdena. Det finns två områden som fackförvaltningarna berör i mindre utsträckning. Dessa är: Risker för att utveckla kriminalitet (människor som riskerar att utveckla en livsstil med kriminalitet ser alternativ och begår inte brott). Alkohol, narkotika och tobak (Göteborg är fritt från narkotika och dopning, med kontinuerligt minskande medicinska och sociala skador orsakade av alkohol, samt minskande av tobak).

8 Trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete
Social resursförvaltning


Ladda ner ppt "Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete"

Liknande presentationer


Google-annonser