Aktuellt från MVG julen 2015 Justerad verksamhetsplan 2016: Nytt projekt och andra ändringar Delta i projektgrupper Annat aktuellt om vad som hänt och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad innebär Dataskyddsförordningen?
Advertisements

Pedagogisk verksamhetsidé Sege parks förskola, läsåret
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring ENSAMKOMMANDE BARN Under 2015 kom ensamkommande barn och unga till Sverige för att söka.
Regeringsuppdrag som påverkar HfR Susanne Wallmark HfR
Resultat ÅU 2016 NV rapport Arbete med vattenskydd och planering krävs för att målet ska nås. Vattenförsörjningsplaner har tagits fram för allt.
Miljömålsnätverket
Möte Flickor 02/03.
Styrmodell.
VÄLKOMMEN TILL 6A.
Pilotlänens rundabordssamtal
En plattform för samhällsekonomisk analys
Ett treårigt utvecklingsprojekt
Leda och utveckla en förening
Fördjupad utvärdering 2015 Nuläge, vad händer framöver, regionala inspel Ann Wahlström Naturvårdsverket 10 december 2014.
Hur går vi vidare? Vad händer nu?
Rondundervisning på läkarprogrammet
Process för verksamhetsplan - Miljösamverkan
Svenska Brukshundklubben
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Arbetsformer XX vattenråd.
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 17 vecka
Ifous Undervisning i förskolan Tidsplan
Förändringar i FIFA efter sommaren 2017
Erfarenhetsutbyte 25 november
Detta händer i miljösamverkan!
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Nätverk för lärare på fritidshem
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Utvärdering Mötesplats Goda exempel
Verksamhetsberättelse 2017 Miljösamverkan Västra Götaland Miljösamverkan Halland Hej! Nu ska jag presentera Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan.
Partsgemensam information till dig som medarbetare
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Information om vad som händer inom miljösamverkan 2016 till 2018
Vilka är vi som deltar idag?
Kommunal handläggning av OVK
Verksamhetsberättelse 2014
GRÖN INFRASTUKTUR – nu och framåt
12/25/2018 Grundandet av servicecentrum för ekonomi- och personalförvaltning samt IKT Genomförandet av en elektronisk enkät som kartlägger ekonomi-, personal-
Du kommer att träffa människor under din livstid
Nu ökar vi takten för att nå miljömålen
Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen
Ledningens miljögenomgång nr
Kvalitetsmätningar under perioden vt 2014 – ht 2017
Branschrådet för spårväg och tunnelbana den 17 maj 2018
Ledningens miljögenomgång
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
Årskursinformation för blivande årskurs 2
Möten och konferenser skyddad natur 2017
Tillvarata jobb-potential inom de gröna näringarna
BK Heid F05 Föräldramöte
DISI-projekt Tre års mångfaldsarbete på IVF
Enhetsaudits och andra verktyg –
Arbetsmiljö FSG januari 2019.
Struktur styrgrupp-lokalt
Utredningen om ekologisk kompensation
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
Detta händer i miljösamverkan 2019!
Införande av Treserva Genomförande webb för öppenvårdsinsatser (SOL)
Länsdelsgruppernas sammansättning och arbete
Kulturskolornas strategidokument
Verksamhetsberättelse 2015
2018 Liria Ortiz / Peter Wirbing
Guide för genomförande av grundutbildning Barnkonventionen
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Presentationens avskrift:

Aktuellt från MVG julen 2015 Justerad verksamhetsplan 2016: Nytt projekt och andra ändringar Delta i projektgrupper Annat aktuellt om vad som hänt och händer Lämna projektförslag inför 2017 Vi välkomnar vår nya projektledare 21 dec 2015

Nytt projekt om asylboenden startar nu Styrgruppen beslutade på möte i december att vi startar ett nytt projekt om asylboenden. I vårt styrdokument har vi kriterier för oförutsedda projekt, i de fall man behöver prioritera om. Och så är fallet nu. Det bedömdes som helt nödvändigt att ta med detta i verksamhetsplanen. Ett arbete har redan påbörjats på Länsstyrelsen, tillsammans med er i kommunerna, och det fortsätter nu i MVG:s regi. Det handlar främst om nätverk och stöd för arbetssätt och tolkningar. Ni kommer att få mer information om detta projekt. Det innebär att projektet om Äldreboenden antingen skjuts upp eller utgår ur verksamhetsplanen. Nytt ställningstagande om detta görs framåt sommaren då vi vet mer om behovet för arbete i projekt asylboenden.

Annat nytt och ändrat i VP Länsmöten för livsmedel ska vara en del av MVG:s verksamhetsplan. Och det läggs till i verksamhetsplanen för Det är viktigt att fokus ligger på de frågor som miljökontoren har behov av. Som vi tidigare berättat skjuts projektet Förorenade områden upp ett halvår, och startar hösten Då hålls utbildningar och arbetet med kommunernas inventering av pågående verksamheter förbereds. Projektet fortsätter sedan Projektet om Redlighet kött kommer även att vara ett pilotprojekt för jämställdhetsintegrering. Inte vårt projekt men för er info: Folkhälsomyndigheten har tagit bort det planerade nationella tillsynsprojektet om Bassängbad. Genomförs möjligen något kommande år istället.

VP-översikt med ändringarna inlagda

Vill ni delta i projektgrupp? Vi startar nya projekt 2016 och vi behöver deltagare till projektgrupper: Länsmöte för livsmedel. I vår. Återanvändning av avfall för anläggningsändamål: Nätverk. Start i vår. Förorenade områden. Start i höst. Fritidsbåtsprojekt. Start i höst. Redlighet kött och samtidigt pilotprojekt jämställdhet. Start i höst. Alla som är intresserade av att delta i en grupp kan anmäla sig till någon av projektledarna (spelar ingen roll till vilken). Till det nya projektet om asylboenden har vi redan en grupp.

Annat aktuellt Projekt inomhusmiljö har precis avslutats. En rapport om utvärdering av kursen hittar ni på projektsidan, liksom ett nytt handläggarstöd: Klagomål på inomhusmiljö. hittar ni på projektsidan Tillsynskampanj Reach pågår till och med 15 april. Märkningsprojektet har slutrapporterats, se rapport med presentation och nyhet på webben. Projekt utsläpp till vatten söker testkommuner! Ingen stor uppgift, vi vill bara att några provanvänder vårt handläggarstöd. Se denna information (pdf)Se denna information Ni har väl spanat in dokumentation och reportage från Mötesplats Goda exempel?dokumentation och reportage från Mötesplats Goda exempel Vårens chefsmöte 19 maj på GR, höstens 6-7 okt i Halland. Två utbildningar hålls i Kommunikation & bemötande, med start i januari respektive mars. Nästa år ska det göras en utvärdering av MVG för den fyraårsperiod som pågår och snart tar slut. Vi håller webben uppdaterad!

Lämna förslag till projekt inför senast 26 januari! Ni kan lämna förslag till nya projekt i stort sett under hela året, på ett särskilt formulär här. Men senast 26 januari för att komma med i beredningen av nästa VP!på ett särskilt formulär här Tänk på att projekten ska uppfylla syftet med MVG - se det reviderade styrdokumentet här – och att det ska vara noga motiverat varför det behövs På Mötesplats Goda exempel fanns en massa goda exempel på arbetssätt som kan tjäna som ett inspel till era projektidéer Här är sammanfattningen av det Önskade läget Här Och följande nyhet skrev Naturvårdsverket efter Mötesplats Goda exempel

Ny projektledare Vi välkomnar varmt Maria Andersson som ny projektledare för MVG! Maria börjar den 15 februari. Hon jobbar för närvarande på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i Falkenberg. Anna Malmros har gått på föräldraledighet och kommer tillbaka i november2016. Cecilia Lunder kommer att arbeta lite i början av året och sedan lämna över till Maria A. Vi återkommer med info om vem som gör vad i MVG och Miljösamverkan Halland under2016. Anna Malmros, Maria Nylén, Lasse Lind och Cecilia Lunder har varit projektledare i MVG 2015

Anna, Maria, Lasse och Cecilia tackar för ett fint år med er!