Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Länsdelsgruppernas sammansättning och arbete

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Länsdelsgruppernas sammansättning och arbete"— Presentationens avskrift:

1 Länsdelsgruppernas sammansättning och arbete
Hur ser länsdelsgrupperna ut och hur kan vi förbättra samarbetet med dem? Deltagare? Vad vet vi gemensamt i gruppen om deras arbete? Hur går vi vidare?

2 Länsstyrgruppen Hur ska vi arbeta tillsammans för att våra möten ska bli så menings- och effektfulla som möjligt?

3 Bakgrund Mötena har haft ungefär samma struktur sedan start – behöver vi tänka nytt? Synpunkter gällande för många informationspunkter ( som skulle kunna spridas på annat sätt) har framkommit, är det så? Hur ska vi få ett bättre flöde i samarbetet med länsdelsgrupperna? Det finns en önskan att arbeta mer strategiskt och med våra gemensamma framtida utmaningar – hur gör vi det på bästa sätt?

4 2019 – Utvecklingsår för LSG
Dagens dialog skall utgöra grund till det fortsatta arbetet med att förbättra gruppens arbete. Målet med dagens dialog är inte att hitta lösningar utan att lyfta upp åsikter och tankar om nuläget och framtiden. Dialog /diskussion. Trygga rummet – regler? Förslag från AU: WS med extern ledare

5 Nuläge – vad har vi tagit upp 2018?
19 informationspunkter utan BP 5 rena diskussionspunkter utan BP 22 informationspunkter med BP 15 diskussionspunkter med BP Övrigt: What matters to you – föreläsning Anders Vege

6 Nuläget World Cafe Nuläget
Vad fungerar bra och mindre bra i LSG i nuläget?

7 1) Vad fungerar bra? Viktigt strategiskt forum, viktigt för samverkan.
Kontaktytor och nätverk, mötesplats. Kontinuitet, politisk överbyggnad (POLSAM), struktur, årsplanering , Arbetsutskottets arbete, Hemsidan.

8 Vad fungerar mindre bra?
Går på i gamla hjulspår, behöver utvecklas, saknar röd tråd Vad vill vi egentligen åstadkomma med LSG? För detaljerad nivå på ärendena och för mkt informationspunkter Mer skulle kunna skötas i länsdelsgrupperna/lokalt Samarbetet med Länsdelsgrupperna Hur lyfta blicken/jobba på en mer strategiskt nivå större del av tiden? Barn och ungaperspektivet för litet/lite frågor som rör skolcheferna. Svårt att lösa några frågor – vad gör vi då? Tar energi och leder ingenstans? Hur få patient/brukarfokus?

9 Önskad förändring Vad behöver vi förändra på våra möten för att göra dem mer menings- och effektfulla? Vad ska vi göra mer och mindre av? Utgå från lista ärenden 2018 Hur ska vi arbeta mer strategiskt och långsiktigt med våra gemensamma utmaningar?

10 Önskad förändring Mötesinnehåll: Färre infopunkter, Skicka viss info i förväg för beslut/inspelad info Inriktning/mottagare: Veta vem vi tär ill för? Hur få till det så att patientens /brukarens fokus är i centrum? Vägar in och ut: Bättre samarbete med länsdels- och lokala grupper När beslut tas viktigt säkerställa implementering och hur man tar det vidare i respektive organisation samt till länsdelsgrupper/lokal grupper etc… Roller och mandat: Vad har vi för mandat? Ökad tydlighet gällande de olika gruppernas roller. Delegera mer till länsdelsgrupperna. Mandat att förändra arbetssätt och innehåll i våra möten? Vilka frågor kan vi hantera? Strategisk grupp? Taktisk grupp? Operativ grupp? Är vi beredande till Polsam eller är vi mer/ngt annat?

11 Hur går vi vidare? Bra, men för lite tid idag. Behöver jobba vidare med nuläge och önskade förändringar innan större WS (med bla närsjukvårdscheferna). Jobba vidare strategiskt med Dag Norén? Vilka med då? Kan vi ändra på roller/mandat själva? Förslag: Vid varje möte lämna tid för reflektion så att vi kan utvärdera om ärenden och beslut känts relevanta. Ev mynna ut i en checklista för vilka ärenden som ska tas upp i LSG

12

13

14

15

16


Ladda ner ppt "Länsdelsgruppernas sammansättning och arbete"

Liknande presentationer


Google-annonser