Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Du kommer att träffa människor under din livstid

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Du kommer att träffa människor under din livstid"— Presentationens avskrift:

1 Ett Dalarna för alla – webbutbildning i inkluderande bemötande för ett jämlikt Dalarna och Sverige
Du kommer att träffa människor under din livstid. Hur du möter dem påverkar både ditt och deras liv. Vi vill att Dalarna och Sverige ska vara en plats för alla. En plats där människor - oavsett kön och bakgrund – får sina rättigheter tillgodosedda. För att lyckas med detta är ett gott och inkluderande bemötande nödvändigt.

2 Du är viktig Vi vill att Dalarna och Sverige ska vara en plats för alla. En plats där människor - oavsett kön och bakgrund - får sina rättigheter tillgodosedda. För att lyckas med detta är ett gott och inkluderande bemötande nödvändigt. Har du ett arbete som innebär möten med invånare, brukare, kunder, elever eller kollegor? Då är det här webbutbildningen för dig.

3 Introduktionsfilm

4 Var med och tävla i Ett Dalarna för alla!
Projektdeltagarna Hedemora kommun och Hedemora Näringsliv AB, Säter kommun, Falu kommun, Gagnefs kommun, Älvdalens kommun, Mora kommun och Räddningstjänsten Dala Mitt tävlar om att få så många anställda som möjligt att gå utbildningen. Den arbetsgivare där störst andel har genomfört utbildningen vinner både äran och möjligheten att göra skillnad. Tävlingen avslutas den 31 december 2018.

5 Ett inkluderande bemötande varje dag
Syftet med utbildningen är att inspirera till ett gott och inkluderande bemötande för att skapa ett jämlikt Dalarna och Sverige, där alla människor - oavsett kön och bakgrund - får sina rättigheter tillgodosedda. Det handlar om rättigheter på olika områden. Ett gott och inkluderande bemötande behövs för att vi alla ska känna oss välkomna och respekterade. Vidare behövs det för att skapa både jämställdhet och ett interkulturellt samhälle där människor möts och rasism motverkas.

6 Registrera dig på www.jamliktdalarna.se
Webbutbildningen består av fem olika delar som tar upp olika aspekter av bemötande. Varje del tar mellan 5–15 minuter att genomföra och består av övningar, tips och information som vi hoppas är både intressanta och användbara i ditt dagliga arbete.

7 Gå utbildningen redan idag - Starta och stoppa mellan de fem delarna
Du behöver genomföra alla fem delar för att bli godkänd. Om din arbetsgivare deltar i tävlingen måste du bli godkänd för att få med ditt resultat i tävlingen. Delarna har olika fokus och består av övningar, tips och information som vi hoppas är både intressanta och användbara i ditt dagliga arbete. Det går att starta och stoppa utbildningen. Logga in med din mejladress om du behöver avbryta eller om du vill gå den igen.

8 Personliga tips - Tänk på, säg och gör varje dag
Du får hela tiden tips på hur du varje dag kan tänka, säga och göra. Den sista delen, skiljer sig lite från de andra övningarna. Beroende på hur du svarat får du dina egna personliga tips att ladda ner för eget bruk.

9 Här kommer exempel på hur tipsen kan se ut.

10 Efter utbildningen får du ett diplom. Det skrivs ut i två ex
Efter utbildningen får du ett diplom. Det skrivs ut i två ex. Ett behåller du och det andra ges till din chef.

11 Om utbildningen Det är Hedemora kommun och Länsstyrelsen Dalarna som tagit fram utbildningen med EU-medel från asyl, migration och integrationsfonden (AMIF) och Europeiska socialfonden (ESF) – genom projekten ”En väg in” och ”Jämställt hela tiden”. Utbildningen tagits fram av projekten tillsammans med jämlikhetsstiftelsen Make Equal och produktionsbolaget Learnways. Läs mer på och

12 Nästa steg: 1. Registrera dig på www. jamliktdalarna
Nästa steg: 1. Registrera dig på för att delta i tävlingen. 2. Gå utbildningen vid ett eller flera tillfällen. 3. När du är klar spara dina tips och använd dem i din vardag Skriv ut diplomet och lämna till din chef. 5. Svara på utvärdering. 6. Tipsa dina kollegor om utbildningen så att vi vinner tävlingen. Tillsammans gör vi Dalarna till en plats för alla. Lycka till!


Ladda ner ppt "Du kommer att träffa människor under din livstid"

Liknande presentationer


Google-annonser