Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kompetensförsörjningsgruppen presenterar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kompetensförsörjningsgruppen presenterar"— Presentationens avskrift:

1 Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Resultat från en liten enkät om att ta emot praktikanter

2 Är er organisation positiva till att ta emot praktikanter ??
100 % Det är dock svårt att hitta tid för handlening Ja, men i begränsad omfattning Praktikanter från Högskolan i Halmstad prioriteras Vi ser det som våra framtida kollegor

3 Tar ni emot praktikanter idag?
Inget vi aktivt söker efter och har heller inte blivit tillfrågade under sista året Om vi får förfrågan från intresserad praktikant. Vi tar emot 1-2 per år. Men begränsad omfattning Vissa år kommer flera förfrågningar in, andra år färre eller inga förfrågningar.

4 Bedömer du att det skulle underlätta för er organisation att ta emot praktikanter om praktikperioden delades med fler tillsynsmyndigheter ? Vi delar gärna med andra, men är tillräckligt stora för att klara oss ändå. Dock nyttigt att se både stora och små kommuner Vet inte, kan bli rörigt och ta mer tid om samordning ska ske Spelar ingen roll. De brukar ha ca 4 v praktik. Svårt att svara på Vet inte Oftast handlar praktiken om dagar fördelade över en i förväg bestämd period som tas fram i samråd med studenten. En del praktikanter väljer själva att fördela sin praktik mellan t.ex. statlig myndighet och privat företag.

5 Har ni haft studenter som har gjort examensarbete hos er någon gång under de senaste 5 åren?
Fast kanske allt för sällan Studenter hör av sig och undrar om länsstyrelsen har några uppslag på examensarbeten, som de kan göra hos oss. Ur myndighetens perspektiv ser vi hellre att studenten kommer med ett förslag som vi kan ta ställning till, om vi har möjlighet att hjälpa till.

6 Om vi inom Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland skapar en plattform för att förmedla uppslag till examensarbeten mellan studenter och tillsynsmyndigheter skulle din organisation använda den? Finns vad jag förstår en plattform via universiteten. Troligen Vi ser hellre att informationen levereras direkt till oss, istället för att vi ska bevaka ett forum/en plattform. Undrar hur detta är kopplat till Miljöbrons arbete som också har detta koncept.

7 När jag nu har chansen vill jag också passa på att skicka med dessa synpunkter ...
Vi söker ständigt folk med rätt kompetens, så praktik och även exarbeten vill vi gärna att man kommer till oss och gör Det är inte optimalt i vår verksamhet att ta emot praktikanter sommarmånaderna eftersom vi då har svårt att handleda Vi tar ibland in praktikanter när vi har lämpliga uppgifter och utrymme till handledning. Med praktikanten borde det följa en ersättning eftersom det tar personal i anspråk. Detta är en utomordentligt viktig del i att få framtida kollegor och medledare i våra verksamheter. Ta chansen att ta till Er en praktikant. Kanske får Ni också en ny medarbetare på köpet. Jag tycket det är positivt att vi arbetar med ett ökat och bättre samarbete mellan oss och universitet, högskolor. Vi borde också jobba med mångfald och försöka få en ökad bredd på personalen. Kanske gemensamt traineeprogram om det är möjligt? Vi är en liten förvaltning där möjligheten att ta emot praktikanter varier beroende på resurser för verksamheten. Ser dock mycket positivt på en utökad samverkan med utbildningsinstanserna. Bra att vi skaffar oss goda kontakter med Universitet och Högskolor.

8 Nästa steg Träffa universitet och högskolor idag
Delaktiga i utveckling av utbildning för livsmedelsinspektörer


Ladda ner ppt "Kompetensförsörjningsgruppen presenterar"

Liknande presentationer


Google-annonser