Vill du vara med och bidra till verksamhetens

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Advertisements

Skola och arbetsliv i samverkan
KOLLEGIAL HANDLEDNING REFLEKTION TILLSAMMANS I ARBETSLAG
Vi bläddrar i minnenas arkiv eller Va’ va de vi sa Om framtiden !
Så här jobbar vi på smaragden
Säters förskolor fastställd vt.2009 ( rev.ht. 2010)
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Kommunikationsplan för Förskolechef
Exempel utifrån ett antal målområden
Källbystugans kvalitetsarbete
Ulla Wiklund 2013/Reflektum AB
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Välkommen till informationsmöte
Borlänge 13 maj 2014.
Skolutveckling i samverkan
Mötesstruktur.
Uppföljning och utvärdering arbetsmarknadsinsatser
Plug in riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt visar SKL:s öppna jämförelser att ca 77% fullföljer.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
NYFIKEN PÅ PBS? Vad döljer sig bakom förkortningen PBS?
Ordlista.
Välkommen till introduktion av kursen LYVU10 med start HT14
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Förskolan Ekot´s modell för
Dessa bilder vill vi ha som ett bildspel, vi vill bara ha ett bildspel, som är stort. Där vi i nuläget har de 4 småbilderna. Ta bort det lilla bildspelet.
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Nätverksträffen i Sundsvall 2008
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö ”Att få.
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
Lars Kaggskolan Prioriterade områden
Förslag på pilot: FoU-växthus i Nacka kommun version 0.2.
Förskolan Ekot´s modell för
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö UG
Q i förskolan Ett aktionsforskningsprojekt i sju kommuner Myndigheten för skolutveckling Lärarförbundet Göteborgs universitet, IPD Aug 2004 – Feb 2006.
Hur kan vi förstå begreppet?
Annonsanalysen.
Välkommen till träff med kommunala kontaktpersoner 25 november 2003.
Ifous Små barns lärande APT 22 april 2015
Läroplansträff Välkomna.
Nämndplan 2015.
Ansvar gentemot vem/vilka?
Skolutveckling genom aktionsforskning
Riktlinjer för godkännande och bidrag Gemenamma riktlinjer – men specificerade för respektive verksamhet: Förskola Fritidshem Pedagogisk omsorg Grundläggande.
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
Föräldramöte för år 6 HT-15
Analys/bakgrund Problembild Mål/syfte Ansvar Tid Utvärdering
Lönekriterier för lärare inom samtliga skolformer inom Utbildning Gävle och Näringsliv & arbetsmarknad Gävle (gäller från och med 2016 års löneöversyn)
Norrtälje Östra förskoleområde  Förskolechef. Strategiskt ansvar. Personal, ekonomi, arbetsmiljö och pedagogiskt ansvar. Arbetsuppgifter.
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Sege parks förskola våren 2016 Utvecklingsområde Miljö Material Alla barns rätt till stöd 1.
Skoldialogen - samverkan för bästa skola Växjökonferensen den 27 januari 2016 Marie Sedvall Bergsten, Undervisningsråd.
Undervisning och lärande för en hållbar framtid via aktionsforskning Inger Björneloo Inst. för didaktik och pedagogisk profession.
Lite tankar för Nynäshamn i det systematiska kvalitetsarbetet 1. Utveckla kvalitetsdialoger: -Förskolechef samt representanter från verksamheten, representanter.
Välkomna till styrd helpdesk: Lek
Studera till lärare och jobba samtidigt!
Välkommen till examensarbetet i Lärarprogrammet!
L3VU20.
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
Nätverksträff för lärare på fritidshemmet
Utbildningsvetenskap i förskolan
Karriär för lärare Nuläge Anställningsvillkor Roll o Ansvar
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
Personen från Skolverket
Varmt välkommen till kursen Avslutande VFU, 13,5 hp. VT 2019
Handledarutbildning Steg 2.
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Kvalitetsanalys – förskola och skola i Nacka år 2017
Presentationens avskrift:

Vill du vara med och bidra till verksamhetens utveckling och kollegors lärande på ett nytt sätt? Sök uppdraget som ALP-observatör! Vi söker kontinuerligt fler pedagoger som skulle vilja bli observatörer i ALP. Det här är ett tillfälle för dig som är intresserad av skolutveckling, pedagogisk forskning och som ser samtalets möjligheter i det kollegiala lärandet. Observatörsuppdraget innebär att du under två veckor bidrar till att spegla, stärka och utmana ett arbetslag i Alingsås, Partille eller Lerum utifrån deras fokusområde och systematiska kvalitetsarbete. Du samarbetar i en observatörsgrupp med pedagoger från olika verksamheter och får uppleva givande möten, reflekterande samtal och får nya perspektiv på ditt eget arbete. Du får fortbildning både genom utbildningsdagar och genom uppdragen. Som ALP-observatör behöver du ha god reflektions- och analysförmåga och vara väl insatt i din verksamhets uppdrag och styrdokument. Du får utveckla din förmåga att leda uppskattande samtal, observera pedagogisk verksamhet, ta till dig vetenskaplig litteratur och skapa goda förutsättningar för arbetslagens fortsatta utvecklingsarbete. Vi riktar oss till pedagoger med någon form av lärarexamen från alla våra verksamheter -förskolan, grundskolan, fritidshemmet, gymnasieskolan, grundsärskolan, gymnasiesärskolan och vuxenutbildningen. Stor hänsyn tas till personliga egenskaper. Innan du söker behöver du få ett medgivande från din rektor/förskolechef både att söka och att delta i uppdrag både höst och vår ditt första år. Det innebär 15 dagar under höstterminen och 12 dagar under vårterminen. Din ansökan, skriven i ett worddokument, skickar du sedan i ett mejl till ALPs samordnare. Berätta lite om dig själv, din roll som pedagog, tidigare erfarenheter och beskriv varför du vill bli observatör. Bifoga din CV med relevanta betyg och intyg/legitimation (scannas in eller skickas separat i ett kuvert). Läs mer på vår hemsida www.alpskolutveckling.weebly.com eller hör av dig till vår samordnare som kan svara på frågor. Du kan också, via samordnaren, få kontakt med någon av våra observatörer som kan berätta mer Välkommen med din ansökan! Skicka ansökan till: fatima.hagabjareland@partille.se Fatima Haga Bjäreland, ALP-samordnare Utbildningsförvaltningen Partille kommun 433 82 Partille 0709-931422