HANDLINGSPLAN och Verksamhetsplan gemensamma förvaltningen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Advertisements

Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Roller för ledning och styrning av verksamhetsövergripande processer
Avtalet mellan staten och SKL 2013 • Båda spänner över socialtjänstens olika verksamhetsområden • Inom båda områdena är hanteringen av standardiserad och.
Policy för miljö och hållbar utveckling
Göteborgs universitet förnyas
Det blommar i Botkyrka Hans Lindgren.
Granskning av handikappanpassning Sunne kommun juli 2012.
Hälsouniversitetets strategikarta beslutad av fakultetsnämnden
Vidareutveckla det akademiska ledarskapet
Utredningen av den kliniska forskningen. Brister och möjligheter Klinisk forskningHälso- och sjukvård Utbildning ForskningstraditionGod sjukvård Register,
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Syfte: skapa och stärka relationen med tidigare studenter för ömsesidigt utbyte För att bl a kunna: få reda på.
Reglemente för God hushållning och intern kontroll
Forsknings- och utbildningsstrategier 2009–2012 Förändring för kvalitet och förnyelse.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET
(1) Landstinget Kronoberg 2009 – 2015.
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar 2015.
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
Ehälsokommitténs diskussionspromemoria ”Nästa fas i e-hälsoarbetet”
i kommuner, landsting/regioner
Mälardalens kompetenscentrum för Hälsa och Välfärd MKHV
UPPDRAG OCH PRINCIPER FÖR FINANSIERING FÖR REGISTERCENTRUM- ORGANISATIONERNA
Universitetsgemensamma organ Britt Marie Apelgren Morgonsamling UFN presentation Britt-Marie Apelgren.
Regionalt nätverksmöte 22 september 2011 IPKs nya vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet Heléne Säll Matsson/IPK.
Kommunstyrelsens styrkort 2009 Antagen i KS DNR
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Process: Lönekriterier
Verksamhetsplanering 2012 IPKs vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet.
Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola.
Regionstyrelsen
SAMVERKAN För att bygga upp en stabil och varaktig samverkan krävs ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. En metod kan vara att arbeta utifrån en.
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
LTH – Forskningsnämnder och forskningsberedning Anders Axelsson, Rektor LTH Utbildningsdag 11 april 2012.
Riis & ÖgrenPU-funktionen vid Linköpings universitet - en utvärdering 1Riis & ÖgrenPU-funktionen vid Linköpings universitet - en utvärdering 1 PU vid LiU.
Göteborgs universitet förnyas – implementering av organisationsarbetet
? FORSKNINGUTBILDNINGSAMVERKAN HÅLLBAR UTVECKLING.
Strategisk plan MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Lunds universitet / Samordnat IT-stöd vid LU / Oktober 2009 NETinfo Samordnat IT-stöd vid LU Johnny Nilsson, PL Birgitta Lastow, bitr. PL Anders.
Kvalitetsutveckling - administrativa processer
Mål och Handlingsplan 2009 Kommungemensamma Mål och aktiviteter inom chefsförsörjningsområdet 2009.
Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar 2016.
Myh.se Kvalitetsarbete konst-och kulturutbildningar Utvecklingsarbete Steg 1 utarbeta en strategi för kvalitetsarbetet Arbetsmetod: diskussion med konstnärliga.
Varför e-förvaltning och e-strategier? Skapa NYTTA För samhället, medborgarna, företagen och för verksamheterna.
Enhetsaudits och andra verktyg – så bidrar förvaltningen till en bättre kvalitet vid Göteborgs universitet Jörgen Tholin, universitetsdirektör Malin Östling,
1 Verksamhetsplan Verksamhetsplanering Verksamhetsidé Värdegrund Vision SWOT-analys Strategier Mål Handlingsplaner Uppföljning Varför finns vi?
Ekonomiska styrningen Styrningen långsiktig och strategisk Flexiblare – skilda förutsättningar Årliga återrapporteringskrav – mindre omfattning.
Intern styrning och kontroll Förordning (2007:603) om intern styrning och kontroll Med intern styrning och kontroll avses den process som syftar till att.
De administrativa stödfunktionerna i den nya organisationen
Utvecklad styrning – om sammanhållning och tillit i förvaltningen
Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar
Styr- och resursutredningen - STRUTEN
Linnéuniversitetets verksamhetsplanering
ArtDatabanken Till styrmodell .
Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar
Kvalitetsarbete Verksamhetsstöd
Processen för Balanserad styrning - steg 2 Mätning-Mätresultat
STRATEGI FÖR SVENSK VILTFÖRVALTNING
Verktyget Utmärkelsen….
Introduktion till processen för balanserad styrning
Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
Gnosjö kommuns styrmodell
Ny arbetsordning för universitetet
”Om vi inte vet vart vi ska spelar det ingen roll vilken väg vi tar”
Presentationens avskrift:

HANDLINGSPLAN 2017-2019 och Verksamhetsplan 2017 gemensamma förvaltningen

Gemensamma förvaltningen Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen Gemensamma förvaltningen

Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen Mål 1 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningen skapar goda förutsättningar för att Vision 2020 uppnås genom att stödja universitetsledningens, fakulteternas, institutionernas och de nationella enheternas prioriteringar och mål. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Implementera universitetets strategiska lokalförsörjningsplan. Kartlägga universitetets externfinansiering och utarbeta förslag till åtgärder för att stärka internationell finansiering. Stödja arbetet med utarbetande av ett förslag till modell för forskningsutvärdering. Stärka stödet i internationaliseringsarbetet genom att utveckla förvaltningens tjänster inom området. Initiera en översyn av IT-strategin. Öka omvärldens kännedom om universitets utbildning och forskning. Beakta universitets prioriteringar i samband med inriktningsbeslut och uppföljning av verksamhet och ekonomi.

Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen Mål 2 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningen erbjuder ett verksamhetsanpassat stöd som bidrar till att utveckla internationellt ledande forskningsmiljöer och en grund- och forskarutbildning som kännetecknas av hög vetenskaplig och konstnärlig kvalitet och pedagogisk excellens. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Leda och samordna universitetets valideringsarbete och bidra till en nationell samsyn samt utveckla riktlinjer för bedömning av reell kompetens för flyktingar och nyanlända. Driva tillgänglighetsfrågor, inklusive i den digitala miljön, för hela universitetet. Stödja arbetet med planer och regelverk för långsiktig finansiering, ledning, styrning och utveckling av forskningsinfrastruktur vid Göteborgs universitet. Bidra till utredningen av de strategiska satsningar och resursfördelningssystem avseende forskningens kvalitet inklusive effekterna av de fördelningsmässiga konsekvenserna för kvinnor och män inom forskning. Tillhandahålla ekonomistöd och upphandlingsjuridiskt stöd vid upphandlingar av avancerad forskningsutrustning. Stärka hanteringen av frågor rörande oredlighet i forskning. Skapa enhetlig tillämpning av författningar och interna regler om disciplinära åtgärder mot studenter.

Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen Mål 3 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningen bistår fakulteterna och institutionerna med expertkunskap och kostnadseffektiva servicetjänster samt ser till att universitetet har ändamålsenliga stödsystem som förenklar och effektiviserar arbetet i verksamheten. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Se över Gemensamma förvaltningens uppdrag och arbetssätt med anledning av ny organisation för lärarutbildning. Säkerställa att professionellt bemötande genomsyrar alla kontakter med verksamheten, både internt och externt. Delta i de prioriterade universitetsgemensamma utvecklingsprojekten. Skapa tydliga kontaktvägar och webb som underlättar alla kontakter med Gemensamma förvaltningen. Fortsätta utveckla sammanhållande supportfunktioner. Utveckla universitetets webbmiljö för att rusta och anpassa universitetet till det digitala samhället och dess påverkan på universitetets information, kommunikation och profilering. Utveckla dialogen och samarbetsformerna med verksamheten.

Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen Mål 4 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningen bidrar till att universitetet är en attraktiv arbetsplats samt fullgör sina åtaganden som statlig myndighet och arbetsgivare. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Tydliggöra och utveckla universitetets arbetsgivarpolitik. Definiera och tydliggöra ledarskapet på universitetet. Genomföra en översyn av våra chefs- och medarbetarutbildningar. Ta fram en ny arbetsmiljöpolicy. Ta fram förslag på en metod och verktyg för arbetsmiljöundersökningar. Utveckla rättssäker hantering för utlämnande av allmän handling och sekretessprövning. Förbättra och säkerställa alla betalningsvägar in till och ut från universitetet.

Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen Mål 5 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningen är en attraktiv och sammanhållen arbetsplats som kännetecknas av en inspirerande arbetsmiljö och en ändamålsenlig organisation med aktiva ledare och initiativtagande medarbetare som har en helhetssyn på sitt uppdrag. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Fastställa vad det innebär att arbeta med likabehandling inom Gemensamma förvaltningens arbetsmiljöområden. Utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet med särskilda prioriteringar på förändringar inom Gemensamma förvaltningen. Utveckla arbetet inom den nya lokala arbetsmiljökommittén. Skapa förutsättningar/utbildningar för chefer så att de kan bedriva ett värdeskapande ledarskap och främja ett aktivt medarbetarskap.

Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen Mål 6 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningens interna kvalitetsarbete säkerställer både en flexibel och långsiktig utveckling av verksamheten som skapar en tydlighet för vilka arbetsuppgifter som ingår i uppdraget och en stark samsyn kring utbud och leverans. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Använda kvalitetsarbete som inspiration och medel för ett aktivt ledarskap att samlas kring i Gemensamma förvaltningens chefsgrupp Beakta resultaten av AQUA i verksamhetsutvecklingen. Skapa samsyn kring och förankring av utbud och leverans i samband med arbete med processkartläggning och processutveckling i samverkan med verksamheten.

Så följer vi upp och återkopplar Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen Så följer vi upp och återkopplar Uppföljning av implementeringen av Gemensamma förvaltningens handlingsplan för perioden 2017-2019 görs kontinuerligt vid regelbundna möten mellan universitetsdirektören och områdescheferna. Uppföljning av verksamhetsplanen för 2017 sker halvårsvis i samband med andra tertialuppföljningen samt inom ramen för den samlade årsuppföljningen till rektor i januari samt till styrelsen i februari varje år. För detta ansvarar universitetsdirektören. Uppföljning och diskussion av handlings- och verksamhetsplanen görs i samband med enhetsaudits och universitetsdirektörens enhetsbesök.

Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen För mer information Gemensamma förvaltningens handlingsplan och verksamhetsplan finns att hämta på Medarbetarportalen: Handlingsplan och verksamhetsplan på webben