Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar"— Presentationens avskrift:

1 Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar 2018-2020

2 Huvudsakliga förutsättningar för verksamhetsplanering 2018-2020
Utgår från universitetsstyrelsens beslut om inriktning och kända planeringsförutsättningar Uppdrag för verksamhetsplanerna som tas upp på höstdialogen Uppföljningsbara uppdrag/mål/överenskommelser Utgångspunkter: t. ex. uppföljning, årsredovisning, vision- och strategi, vår- och utbildningsdialoger Vårproposition och justerade förutsättningar från departementet

3 Linnéuniversitetets Vision och strategi 2015–2020 pekar ut universitetets huvudsakliga riktning. I visionen beskrivs universitetets strategiska områden och ambitioner fram till 2020. Dialoger och nya förutsättningar i samband med budgetpropositionen bildar underlag för Verksamhetsplan och budget som universitetsstyrelsen beslutar om i december. Genom detta beslut fastställs universitetsstyrelsens övergripande uppdrag till universitetets verksamheter och de slutliga ekonomiska ramarna för kommande år.

4 Prioriterade områden i Verksamhetens inriktning och budgetförutsättningar 2018-2020
utbildningskvalitet förutsättningar för att bedriva framgångsrik forskning kompetensförsörjning. De prioriterade områdena konkretiseras nedan tillsammans med övrig verksamhetsplanering.

5 ”Nyheter” ISK, Intern styrning och kontroll Högskolepedagogiskt utbildningsutbud för LNUs lärare ska samordnas Strategi för digitalt lärande ska tas fram Ett kvalitetssäkringssystem för utbildning på grundnivå och avancerad nivå under framtagande Förutsättningar för att bedriva forskning ska genomlysas Samverkan en viktig komponent Jämställdhetsintegrering

6 Utbildning

7 Inom utmanande utbildningar ska följande uppdrag prioriteras:
Universitetsnivå: presentera instruktioner för översyn av utbildningsutbudet ta fram förslag på samordningen av högskolepedagogiska frågor presentera en strategi för digitalt lärande presentera ett kvalitetssäkringssystem för utbildning på grundnivå och avancerad nivå följa upp alumnundersökningen som genomförs under hösten 2017.

8 Inom utmanande utbildningar ska följande uppdrag prioriteras:
Fakulteter/NLU: beskriva hur utbildningsverksamheten och dess kostnader ska anpassas efter tilldelat anslag formulera mål för hur utbildningskvalitet ska stärkas utifrån den särskilda anslagsförstärkningen och beskriva hur målen ska nås ange mål för andelen studenter på avancerad nivå och öka beskriva hur målen ska nås ange mål för andelen disputerade lärare och professorer och beskriva hur målen ska nås ange mål för omfattningen av uppdragsutbildningarna och beskriva hur målen ska uppnås.

9 Inom framstående forskning ska följande uppdrag prioriteras:
Universitetsnivån ska under 2018: presentera ett system för strategisk rekrytering som ska implementeras 2018 föreslå hur rekommendationer avseende förutsättningarna för att bedriva forskning ska hanteras ge stöd till längre utlandsvistelser för forskare föreslå stödsystem för att dokumentera samverkan inom forskningen presentera ett system som stödjer publicering via open access.

10 Inom framstående forskning ska följande uppdrag prioriteras:
Fakultet/NLU ska under 2017: uppdatera kompetensförsörjningsplaner på lång och kort sikt ange mål för ökning av forskningens externfinansiering jämfört med tidigare år och beskriva hur målen ska uppnås ange mål för ökning av vetenskaplig publicering och beskriva hur målen ska uppnås delfinansiera längre utlandsvistelser för forskare.

11 Inom samhällelig drivkraft ska följande uppdrag prioriteras:
 Universitetsnivån ska under 2018: koppla samverkan till den framväxande forskningsstrategin och modellen för uppföljning av utbildningarnas kvalitet stödja utvecklingen av stabila plattformar för samhällelig drivkraft, med speciellt fokus på fakultetsövergripande ansatser stödja utvecklingen av förmågan att dokumentera, värdera och beskriva samverkan avseende ökad kvalitet i utbildning och forskning vidareutveckla det centrala stödet för uppdragsutbildning, alumnarbete, integration samt för projektledning utveckla kommunikationen av aktiviteter inom och resultat av Linnéuniversitetets arbete med samhällelig drivkraft, som ett sätt att stärka universitetets attraktivitet och anseende.

12 Inom samhällelig drivkraft ska följande uppdrag prioriteras:
Fakultet/NLU ska under 2018: säkerställa hur samverkansarbetet på fakulteten/NLU ska prioriteras och utvecklas i linje med Linnéuniversitetets policy för samhällelig drivkraft skapa tydliga incitament och goda förutsättningar för lärare och forskare samt studenter att utveckla arbetet med samhällelig drivkraft utveckla förmågan att dokumentera, värdera och beskriva samverkan för ökad kvalitet i utbildning och forskning.

13 Inom internationalisering ska följande uppdrag prioriteras:
Universitetsnivån ska under 2018: koppla internationalisering till modellen för uppföljning av utbildningarnas kvalitet samt till forskningsstrategin stärka stödet för internationell rekrytering av anställda och mottagandet av dessa vidareutveckla verksamhetsstödet till internationalisering för mobilitet och internationell studentrekrytering.

14 Inom internationalisering ska följande uppdrag prioriteras:
Fakultet/NLU ska under 2018: ange mål för ökningen av antalet utresande studenter och beskriva hur målsättningen ska uppnås ange mål för ökningen av internationell rekrytering (studenter och personal) och beskriva hur målsättningen ska uppnås

15 Inom hållbar utveckling ska följande uppdrag prioriteras:
Universitetsnivån ska under 2017: formulera ett innehåll och en uppföljningsplan (hållbarhetsagenda ) avseende det operativa arbetet. Varje fakultet/NLU ska under 2017: arbeta för att uppnå hållbarhetsmålen i Policyn för hållbar utveckling.

16 Inom lika villkor ska följande uppdrag prioriteras:
Universitetsnivån ska under 2018: ta fram förslag på hur planen för jämställdhetsintegrering ska genomföras föreslå hur universitetet ska öppna upp för ytterligare praktikplatser stödja professorsmeritering av underrepresenterat kön. Fakultet/NLU ska under 2018: planera för genomförandet av jämställdhetsintegrering avsätta strategiska medel för att fullfölja satsningen på de lektorer som tilldelas meriteringsstöd.

17 Inom verksamhetsstödet ska följande uppdrag prioriteras:
Universitetsnivån ska under 2018: föra en dialog mellan akademi och verksamhetsstöd för ökad kvalitet, effektivitet och strategiska prioriteringar inom stödfunktionerna fördjupa samarbetet mellan universitetsförvaltning och fakultetskanslierna för att hitta kommunikativa, verksamhetsnyttiga och rättssäkra processer bedriva ett kontinuerligt förbättringsarbete inom anvisade ekonomiska ramar genomföra föreslaget arbetssätt avseende intern styrning och kontroll utveckla arbetet med uppföljning kopplat till verksamhetsplanering, utifrån gemensamma definitioner arbeta fram och kvalitetssäkra nyckeltal och uppföljningar.

18


Ladda ner ppt "Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar"

Liknande presentationer


Google-annonser