Uppgradering av Cosmic 15-17 april planerar vi att uppgradera till en ny version av Cosmic, som kommer att ge oss många nya möjligheter. Samtidigt är.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Informationssystem om arbetsmiljö För en säkrare och effektivare arbetsplats.
Advertisements

DÅD-projektet Förbättringsarbete Vårdcentralen Visby Norr.
Förbättringsområde Ökad tillgänglighet för personer med behov av att ta sitt blodtryck.
Teknisk infrastruktur för biblioteksservice – vad är på gång?
1 Patientlagen 1 januari Varför införs en patientlag? Lagen ska: -stärka patientens ställning -skapa förutsättningar för delaktighet och självbestämmande.
Patientdatalagen –Anpassad behörighet –Spårbarhet –Spärr För att användare ska kunna tilldelas korrekta och ändamålsenliga behörigheter krävs att vårdgivaren.
Landstingsfullmäktiges hälso- och sjukvårdsberedningar Det finns fyra beredningar: öst, nord, syd och mitt. Beredningarna består av förtroendevalda.
Rutiner inför uppgraderingen av Cosmic Innan stoppet Under stoppet Efter stoppet.
Landstingets resurscentrum Läkemedelsmodulen i R8.1 Visning för projektdeltagare och superanvändare.
Utbildningspaketet med filmer, certifiering och utbildningsmiljön (miljön där du kan öva) kan genomföras på jobbet eller hemifrån. Varje verksamhet genomför.
Cosmic R8.1 Landstinget har tagit ”go” beslutet..
Nummer 9 vecka dagar kvar…..
MIT-miljöer och utbildningsmijöer -Staffan Ekstedt
Nummer 11 vecka dagar kvar…
Nummer 10 vecka dagar kvar…
regeringen. se/rattsdokument/proposition/2017/02/prop
Nummer 7 vecka dagar kvar….
Nationell Patient Översikt
Aktuellt COSMIC R dagar kvar…
132 dagar kvar… Nummer 6 vecka
Samordnad Individuell Plan - Hur enkelt kan det bli?
Nummer 8 vecka dagar kvar….
Avbrott i nätinfrastrukturen på US
Lärarstöd för att använda 1177.se
Kommunerna tar över ansvar för att utföra viss hälso- och sjukvård i gruppbostäder och daglig verksamhet enligt LSS Anna-Lena Möllstam Tf enhetschef Sociala.
Samordnad Individuell Plan - Hur enkelt kan det bli?
Påverkansanalys Version 2 mars 2017
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
Läkemedelsstöd i primärvården
Patientlagen ger utökad valmöjlighet
LUP Mål 3 Satsning på kompetensförsörjning
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 17 vecka
Förändringar i FIFA efter sommaren 2017
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Digital signering av hälso- och sjukvårdsåtgärder
9...
En välinformerad patient är en trygg patient
Vårdsamordning Länets invånare ska kunna säga: ”Jag får den vård jag behöver när jag behöver det och där jag behöver det” Presentera mig Vi precis som.
Osteoporos i primärvården på Gotland
Diabetesenkäten och Diabetesprofilen på webben
1177 Vårdguiden på telefon - hörnstenar
Nationell patientöversikt - NPÖ
Framtidens vårdinformationsmiljö Kommunikationspaket
Gränsöverskridande Prehospital Samverkansutbildning November 2006
Nationell tillsyn 2017 Samverkan när det gäller multisjuka äldre – Rapport: Samverkan för mulitsjuka äldres välbefinnande (maj 2018). Patientsäkerheten.
Samordnad vård och omsorgsplanering
Biverkningsrapportering och SEBRA
Läkemedelsanvändning hos äldre
Sjuksköterskedagen 12 maj
Nationell patientöversikt
Nationell Patient Översikt
VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI?
Planering inför utskrivning på kvällar och helger
Nytt projekt för kvarstående justeringar efter omorganisationen
Fokusutbildning tidbok och webbtidbok
Kartläggning av stöd- och ledningsprocess
Informationsgången i olika vårdkedjor
Läkemedelsanvändning hos äldre
Behovskartläggning Kartläggningen beskriver målgruppens behov och skapar därmed förutsättningar för att utveckla processer som motsvarar behoven. Den.
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
Förbättringsmodellen – en struktur för systematiskt förbättringsarbete
Västra Götaland idag Värmland Örebro (Östergötland) Västra Götaland
Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
Dokumentera rätt i vården
Led- och muskelmottagning
Biomedicinska analytikerdagen 15 april
Sjuksköterskedagen 12 maj
Agenda Projektets uppdrag Vad har projektet identifierat?
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Nätverket för barn-och elevhälsan
Presentationens avskrift:

Uppgradering av Cosmic april planerar vi att uppgradera till en ny version av Cosmic, som kommer att ge oss många nya möjligheter. Samtidigt är det en omfattande uppgradering som kommer att påverka hela hälso- och sjukvården. Själva uppgraderingen av systemet kommer ske under helgen. Vi har möjlighet att avbryta planeringen om det uppstår prestandaproblem eller risk för patientsäkerheten.

Vad är nytt i version R8.1? Nytt utseende (användargränssnitt) Ny uppmärksamhetssignal Nya översikter −Patientöversikt, Min översikt, Verksamhetsöversikt Ny läkemedelsmodul

Varför ska vi uppgradera? Förenklar det dagliga arbetet Förbättrade översikter – patientöversikt, min och verksamhetens översikt Vätskebalans Förutsättning för fortsatt utveckling Mobil journal (läsplattor) Förbättrad journaldokumentation och beslutsstöd Steg på väg mot en bättre koppling mellan Cosmic och Pascal

Varför nu? I och med att vi ligger tidigt i införandet är våra möjligheter större att påverka utformning och funktion. Det möjliggör införande av mobila lösningar samt att vi också får större möjligheter till stöd från Cambio.

Hur påverkar det? Inför uppgraderingen Utbildning av alla cosmic-användare Samtliga verksamheter bör planera förstärkning före, under och efter uppgraderingshelgen Uppdatera personalen på reservrutiner

Hur påverkar det? Under uppgraderingen Reservrutiner gäller hela helgen, april Efter uppgraderingen Överföring läkemedelslistor, omfattande arbete Förstärkning i verksamheten en tid framöver på grund av nytt system och överföring av läkemedel. Längre mottagningsbesök?

Arbetet med läkemedelslistorna Uppdateringen av läkemedelslistorna kommer att ta mycket tid. Man kommer dock att kunna föra över de flesta läkemedel via mallar, vilket gör att det blir säkrare och går fortare. Från och med att uppgraderingen är genomförd kan man endast ordinera i ny läkemedelslista. De gamla läkemedelslistorna och recepthistoriken finns dock tillgängliga.

Stöd och hjälp – utbildning Från vecka 5 finns ett utbildningspaket med filmer (e-learning) och ett antal certifieringsfrågor. Det kommer också att finnas en övningsmiljö där man fritt kan testa systemet på fiktiva patienter. Tidsåtgång Sammanlagt beräknas utbildningspaketet ta cirka två dagar för läkare och sjuksköterskor och cirka en dag för övriga cosmic-användare. En rekommendation är att inte genomföra hela utbildningspaketet på en gång. Hur genomföra? Majoriteten av utbildningspaketet går att genomföra hemifrån, från en dator med internetuppkoppling. Länk till utbildningssidan samt användare och lösenord finns på interna cosmic-webbsidan.cosmic-webbsidan Övningsmiljön kommer du åt via startmenyn på jobbdatorn. Det kan fungera hemifrån men då behöver man antingen RSA-dosa eller SMS-inlogg. Själva certifieringen måste göras på plats (kräver personlig SITHS- inloggning) och kommer att kunna genomföras från mitten av mars.

Stöd och hjälp Superanvändare På varje enhet finns utsedda så kallade superanvändare. De har fått en lite djupare utbildning i det nya systemet och kan hjälpa övriga. En lista på vilka de är läggs upp på webbsidan inom kort. Super-superanvändare Är de som hjälpt till i projektet med att testa och utvärdera den nya versionen.

Stöd och hjälp VIS-supporten De är som vanligt ett stöd för alla cosmicanvändare. Innan du kontaktar VIS- supporten, kolla gärna igenom instruktioner/anvisningar och prata med din närmsta superanvändare.

Februari-mars Mars-april April Tidsplan Utbildning superanvändare Breddutbildning e–learning Uppgraderingsdags!

Hur kommuniceras detta? Via chefslinjen Intern webbsida – där all information samlas Intern ”Cosmic-blogg” Fast fält på interna startsidan på webben för att uppmärksamma cosmic-nyheter med länk till mer information Nyhetsbrev (hälso- och sjukvårdens)