Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

9...

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "9..."— Presentationens avskrift:

1 9..

2 Värdeskapande samverkan i Mittenälvsborg

3 Start: Vad ser ni på bilden? Bord, golv,, brygga??? Just det, vi har olika bilder om vad vi ser och hur det är. Så var det för oss när vi började . Så är det säkert också för er i vardagen, när ni samarbetar med andra medarbetare inom sjukhuset, kommunen eller i Närhälsan. Berättelsen ; läkemedel saknas, ingen tar ansvar, läkarna samarbetar,

4 En vilja att Komma överens Kunna lita på varandra
Ta tillvara på varandras kompetenser Att göra det bättre för de vi är till för

5 9 punkter för förbättring, men det är inte färdigt.
VI kommer att fortsätta att utveckla planerna. Exempel är handlingsplan nr 6 som handlar om kontaktvägar . Där behöver vi bevaka hur vi kan utveckla detta inom ramen för befintliga verksamhets-/journalsystem, vid upphandling av nya system.

6 Arbetsgången Förvaltningschefer överens
Arbetsgrupp 11-gruppen Förvaltningschefer Förvaltningschefer överens 11- gruppen tog över Hur går vi vidare? Workshop med arbetsgrupper Tog fram 2 saker som fungerar bra Tog fram 3 saker som fungerar mindre bra Dialog och diskussion Här lägger vi in problemkartläggningen och de bra sakerna som vi tog som utgångspunkt.

7 Vi behöver hjälpa varandra att bli bättre
Vi behöver hjälpa varandra att bli bättre. Med stort tålamod och en stor vänlighet. Hur bemöter vi varandra när vi ska utvecklas tillsammans? På alla nivåer. Det räcker inte bara att medarbetarna gör det på ett bra sätt och har insikterna, Det finns ju god samverkan inom vissa områden, mellan vissa personer. Även på chefsnivå har vi nu förstått bilderna. Förebygga vi och dom. ”Dom gör ju ändå inte som det är bestämt” Tålamod att se förändringarna. Det kommer att ta tid detta. Det bästa är om man märker att det händer något positivt. Man behöver hänvisa till planen. På ett positivt sätt påpeka och hjälpa till. Stödja varandra, Vi chefer kommer också att följa och utvärdera hur det går med handlingsplanerna och om de behöver förändras.

8 Arbetsgången Problemen blev till lösningar Elva (11) handlingsplaner
1. Läkemedel 2. Epikriser 3. Dokumentation 4. Följsamhet till SVPL 5. Samspel läkare 6. Kontaktvägar 7. Utskrivningsklar patient 8. PVs roll i SVPL rehab 9. Brytpunktssamtal Problemen blev till lösningar Elva (11) handlingsplaner Nio Punkter eller 9.

9 Vi får hjälpas åt att hålla denna gräsmattan i god form.
Exempel från en handlingsplan ”Läkemedel” Prata om VAD först, ta sedan avsnittet: ”Vem gör vad” Sjukhuset ansvarar för:  Att vid nyinsatt medicin skicka med läkemedel som räcker i tre vardagar  Att det i utskrivningsmeddelandet som patient, primärvård och hemsjukvård får, ska framgå vem man kontaktar vid problem efter utskrivning. Kommunerna ansvarar för:  Att kommunens sjuksköterska fyller i vårdbegäran korrekt.  Kommunens sjuksköterska ska söka utskrivande läkare, när läkemedelshanteringen inte stämmer eller kan utföras enligt plan. Kontakt tas med den avdelning/mottagning där patienten har varit inskriven som ser till att rätt information kommer fram. Primärvården ansvarar för:  Att läkemedelslistor är korrekta då patienten skrivs in på sjukhuset.  Att skriva in nyinsatta eller förändring av läkemedel i patientens läkemedelslista I PVjournalen.

10 Igångsättning… I oktober får alla samverkanspartners information
I november planerar vi och kommer igång. I december så ska följa handlingsplanerna. Vi ber er om tålamod.

11 Nästa steg Resan fortsätter- med er hjälp
Inspirera till fortsatt förbättringsarbete Sprida handlingsplaner och idén om arbetssättet.

12

13

14 Informationsmaterial
(Allmän broschyr till viktiga strategiska personer i er verksamhet) Handlingsplaner inkl kort beskrivning- ni får alla Spridning sker till de som har behov- alla vårdcentraler. Handlingsplaner inkl innehållet i foldern riktat- ni får alla

15 Frågor? Mer information finns på Närvårdssamverkans hemsida:


Ladda ner ppt "9..."

Liknande presentationer


Google-annonser