Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Gränsöverskridande Prehospital Samverkansutbildning November 2006

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Gränsöverskridande Prehospital Samverkansutbildning November 2006"— Presentationens avskrift:

1 Gränsöverskridande Prehospital Samverkansutbildning November 2006
Akutkliniken USÖ

2 Projektplanering Är ett projekt arrangerat av Ambulansen/ Akutkliniken USÖ inom Hilma projektets ramar. Planerings påbörjades 2004. Prehospital samverkans utbildning i internat form vid Ånnabodas Konferensanläggning.

3 Personalkategorier Totalt deltog 242 personer. Undersköterska.
Sjuksköterska. Läkare. Arbetsterapeut. Medicinskt ansvarig sjuksköterska. Sekreterare.

4 Syfte. Hur kan Vi tillsammans förbättra vårdkedjan för Hilma ?

5 Samverkan Kommun USÖ Ambulans Primär vård

6 MÅL. Att skapa bättre samverkansformer i vårdkedjan.
Att hitta nya samverkansformer när Hilmas vårdbehov uppstår. Att arbeta med kontinuerlig kompetensutveckling och dialog för att analysera och utveckla vår verksamhet i samverkan med övriga enheter som ingår i vårdkedjan.

7 Föreläsare Dr Jan Bergman, Medicinsk ledningsansvarig läkare Akutmottagningen USÖ föreläste om Triage och remiss överenskommelsen utifrån ett Hilma perspektiv. Dr Kristian Thörn, Medicinsk ledningsansvarig läkare Ambulansen USÖ föreläste om akutlarm utifrån ett Hilma perspektiv.

8 Verksamhetspresentation
”Intressant att höra kommunen och primärvården, trodde nog det fanns ett större samarbete”. ”Tänk så lite vi vet om våra kollegors verksamheter”.

9 Frågeställning inför gruppseminarium
. Frågeställning inför gruppseminarium Hur skulle Du själv önska att ”Hilmas” väg genom vårdkedjan såg ut, utan tanke på nuvarande organisationsstruktur ? Kan ”Hilma” vara kvar hemma? Hur skulle i så fall Era olika verksamheter kunna vara behjälplig för ”Hilma”? Vad kan Ni göra för förändringar i Era egna organisationer för att förenkla ”Hilmas” väg ? Vilka problemområden finns i dag i Era nuvarande organisationer? Vilka är de viktigaste frågarna att arbeta vidare med inför ett förändrat omhändertagande av ”Hilma”.

10 Grupparbeten i tvärkonstruktioner
”Bra med grupparbeten, träffa kollegor. Jättebra och nyttigt att sitta ner och diskutera både visioner och realitet, lära av varandra. Och få bättre förståelse för olika verksamheter”.

11 från deltaganra vid Ånnaboda internatet
Gemensamma visioner från deltaganra vid Ånnaboda internatet Gemensamma riktlinjer är av stor betydelse för ett bra omhändertagande. En systematisk bedömning av ” Hilma” i akutskedet när hon försämras. Vikten av läkarstödet i hemmet. Direkt kontakt med distr läkare efter det att ambulans Ssk / kommun Ssk har bedömt patienten, därefter tas beslut om patientens vidare resa i vårdkedjan. En långsiktig planering och uppföljning av de insatser som sätts in.

12 Direkt inläggning Allva / övriga avdelningar.
Gemensam journal/dokumentation. Dokumentation placerad i hemmet, ex ICR-pärm. God utbildningsnivå av samtliga personal, förhöjd lägsta nivå. Distriktssköterskans möjlighet att styra hemtjänstinsatserna i det akuta skedet, man önskar större flexibilitet.

13 En trygg och enkel väg T o R.
Kunskapen om varandras organisationer och förutsättningar innebär större möjlighet till samverkan. En trygg och enkel väg T o R. Bättre tillgång till tekniska hjälpmedel för distriktsläkare och sjuksköterska. Ökade resurser till vården av äldre, vilket delvis skapas om man kan ge vård på rätt nivå och i samverkan.

14 Utvärdering Av 242 deltagare svarade 220 personer ( 91 % ).
Deltagarna fick betygsätta föreläsare och grupparbeten i en femgradig skala. Betyggradering för grupparbetena resulterade i ett snitt på 4,3 poäng. Det stora flertalet av deltagarna har även valt att kommentera internatet i fri text, vilket redovisas i texten nedan.

15 Utvärdering Samverkan och kommunikation är viktigt.
Bra med träffar för ökad förståelse över gränser. Trevligt att träffas över ”gränserna”.


Ladda ner ppt "Gränsöverskridande Prehospital Samverkansutbildning November 2006"

Liknande presentationer


Google-annonser