Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dokumentera rätt i vården

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dokumentera rätt i vården"— Presentationens avskrift:

1 Dokumentera rätt i vården
DRIV Dokumentera rätt i vården Att öka kvaliteten och patientsäkerheten i vården genom en gemensam, följsam och tydlig vårddokumentation.

2 Nu finns det en riktlinje och ett egenkontrollprogram
Varför det? Ökar säkerheten, följer gällande lagar, spar arbete För vem? För alla journalförare i Region Kronoberg Riktlinje för vårddokumentation Program för egenkontroll lägg länk

3 Det här är DRIV Gemensamt
Utgår från gemensamma processer, riktlinjer och rutiner Följsamt Det går att följa status, bedömning, åtgärder, patientens delaktighet och önskemål, resultat, uppföljning, planering. Digitalt tillgängligt. Tydligt Både patienter och medarbetare i vården förstår utan djupare förförståelse eller särskild profession. Dokumentationen följer aktuell lagstiftning, föreskrifter och nationella riktlinjer .

4 Den röda tråden Modellen visar en snurra med bedömning, planering, åtgärd och resultat. Grunden för en god vårddokumentation ligger i att visa på den röda tråden, något som beskrivs inom Dokumentera Rätt I Vården (DRIV) i den andra principen; följsamhet. Vidare ska endast det som är väsentligt beskrivas och det som avviker från förväntade händelser. Modellen ovan visar även på att den information som skapas inom vård och behandling kan delas upp i tre delar; vårdinformation, vårdkommunikation och vårddokumentation.

5 för vård och behandling
PLAN för vård och behandling Varför det? möjlighet till överblick och delaktighet för patienten uppfyller flera av de kriterier som ställs för patientkontraktet

6 Vad är plan för vård och behandling?
en översikt över pågående vård och behandling som innehåller mål, fast vårdkontakt, handlingsplaner, egenvårdsplaner etc. möjlighet för olika professioner samt vårdenheter att se, dela och dokumentera i samma miljö samtidigt.

7 Var och hur ska vård- och behandlingsplanen dokumenteras?
Plan för vård och behandling dokumenteras i vårdplansmodulen i Cosmic. Patientens och verksamhetens behov avgör val av plan, och denna beställer man av VIS (IT) utifrån konceptet.

8 Kan alla enheter se planen?
Ja, olika professioner och vårdenheter kan se, dela och dokumentera i samma miljö. Samtidigt. Ja, om det behövs för patientens vård och behandling.

9 Ska alla patienter ha en plan?
Nej, men när det kan behövas ska en plan upprättas. Initiativ till en plan kan tas både av patient, anhörig eller vården.

10 Hur gör patienten för att se sin plan?
Patienter loggar in via e-tjänsterna på 1177.se, min journal. Man kan också be sin vårdenhet om en papperskopia.

11 Frågor, kontakt och länkar
Frågor och svar om plan för vård och behandling Koncept – plan för vård och behandling VIS support tel Övriga frågor om plan för vård och behandling Per Nordbeck


Ladda ner ppt "Dokumentera rätt i vården"

Liknande presentationer


Google-annonser