Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning"— Presentationens avskrift:

1 Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
Detta är en kort presentation om webbutbildningen Framtidens vårdinformationsmiljö. Den kan användas för att kommunicera kring utbildningen till medarbetare.

2 Kort fakta om webbutbildningen
Utbildningen består av en introduktion och därefter fyra delar med olika teman. Två av dem publiceras i april 2019 och två publiceras i juni.  Utbildningen riktar sig till all hälso- och sjukvårdspersonal inom VGR, kommunal hälso- och sjukvård och privata vårdgivare med avtal inom Västra Götaland.  Syftet är att ge ökad kunskap om digitalisering inom hälso- och sjukvård ur olika perspektiv på ett generellt plan kopplat till det pågående arbetet med framtidens vårdinformationsmiljö (FVM)

3 Något av innehållet i utbildningen
Vad innebär framtidens vårdinformationsmiljö? Vilka är möjligheterna med digitalisering inom vården? Hur kan ny teknik, till exempel artificiell intelligens (AI), användas i hälso- och sjukvården? Hur ska dokumentation struktureras för att bli användbar för fler? Hur kombinerar vi informationssäkerhet och tillgång till information? Vilka etiska frågor behöver vi ställa oss kopplat till digitalisering?

4 Genomförande Webbutbildningen finns på Västra Götalandsregionens lärplattform:  Utbildningen kan genomförs med hjälp av dator, läsplatta eller mobiltelefon Hörlurar eller högtalare behövs Utbildningen kan genomföras individuellt eller i grupp Till vissa delar finns frågor som kan diskuteras i grupp efter genomförd utbildning Utbildningen finns publicerad på två sätt, en för dem med VGR-id och en öppen som inte kräver inloggning. Man behöver inte sitta inom VGR:s nätverk för att komma in på utbildningen.

5 Ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna i Västra Götaland


Ladda ner ppt "Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning"

Liknande presentationer


Google-annonser