Äldreboende på gång….

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Carina Begquist Palm, 12 april
Advertisements

LRF LRF är en intresse- och företagarorganisation för alla om äger eller brukar jord, skog och trädgård och för deras gemensamma företag inom lantbrukskooperationen.
Köp från eget bolag Upphandlingsstödsdagen 8 november 2013.
Prövning av vindkraft och kommande regelförändringar
Upphandla totalprojekt
Vilken riktning och hurudana tjänster ?
Nordisk slutkundsmarknad
Kompletterande aktörer – utmaningar och erfarenheter
Post- och telestyrelsen Nn a Alla i Sverige ska ha tillgång till effektiva, prisvärda och säkra kommunikationstjänster. Trygghetslarm Anna Lindgren Konsumentmarknadsavdelningen.
Nacka – en trygg och säker kommun. Nacka – Safe Community sedan 2000 • Blev certifierad som Safe Community år 2000 • Vi återcertifierades 2010.
Offentlig upphandling (LOU) Ändringar från och med 15 juli 2010
Hur länge har vi haft vi regler?
Upphandling av badanläggning
Beskriva den kommunala markanvisningsprocessen
Kompetensutveckling Processansvarig: Ulrika Sjöholm
E.ONs syn på prisförändringsprövning Hearing om förslag på åtgärder för utvecklade fjärrvärme- marknader till nytta för kunder och restvärmeleverantörer.
Lärcentrum som infrastruktur för vuxnas lärande
Kammarkollegiets upphandlingsstöd Birgitta Nelson ,
Kvarnholmsförbindelsen
Handläggning enligt SoL
Hur stort är utrymmet för sociala hänsyn?
Upphandling av stöd till bredband
Sjukgymnastik för äldre personer
Offentlig upphandling SFÖ-konferensen i Göteborg 20 april 2013
DIVISION Service Innovationer och upphandling Ett helt nytt sätt att tänka efter före Theresa Hägglund Upphandlingsjurist Norrbottens läns landsting.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Ramavtal i offentlig upphandling Förbundsjurist Ulf Palm Sveriges Kommuner och Landsting.
Småföretagen och den offentliga upphandlingen 25 augusti 2009 Sundsvall Peter Germer Företagarna Västernorrland.
Nannette Büsgen Facebook/Volontär i Nacka Twitter/volontarinacka Instagram/volontarinacka.
Konkurrensutsättning – vilka möjligheter finns det?
Malmö och skatteparadisen! Vi förväntar oss att våra tjänsteleverantörer uppvisar hög affärsetik och bidrar till det gemensamma på samma sätt som andra.
Renhållarträffen 2010 Essinge Konferenscenter
Uppföljning eller utvärdering - är det frågan?. Det ena utesluter inte det andra! Ungt forskningsområde – det finns utrymme för både och. Olika perspektiv.
Green Living. Förstudien undersöker förutsättningar för att utveckla marknads- och mötesplatser med syfte att främja företagsutveckling inom klimatsmarta.
1 Offentlig upphandling och e-affärer, seminarium den 17 januari 2008 i Stockholm Vilka krav och möjligheter innebär de nya lagarana för upphandlande enheter?
Om upphandling och arbete i EU-rätt och svensk rätt
Några reflektioner kring LSS/LASS-verksamheten
Upphandling av snöproduktionssystem En beskrivning av processen.
Statens Geotekn Institut
Upphandling EPC, december 2005 Upphandling EPC Olika delar i upphandlingen.
Elektronisk upphandling – nya regler för offentlig upphandling
SOI:s årskonferens 1 april 2008 Örebro ”Hur befrämjas konkurrensen av nya LOU?” Ulrica Dyrke Företagarna.
Ari Kouvonen, Almega Serviceentreprenörerna Helsingborg april 2015 Fyra marknadsanalyser.
Föreningsguiden Meningen med föreningen Ideell (idrotts-)förening
INKÖP/ UPPHANDLING.
Byggprocesen –lagar sdfgd. Byggprocesen –lagar sdfgd.
Regler för upphandling Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet för att tilldela ett kontrakt eller ingå ett.
Den Goda affären Madelene Winbo, Upphandlingschef Region Halland
Kommunledningskontoret Myter och legender inom upphandling.
Birgitta Laurent. Så får små företag chansen Exempel på hur Nacka, Nynäshamn, Tyresö och Värmdö försöker underlätta för små företag -Företagarseminarium/Informationsmöte/Företagsmässa.
Ersta diakoni Ann-Sofie Wetterstrand, socialchef Christine Tell, äldreomsorgschef Petra Andersson, affärsutvecklare 1 Ersta diakoni är Sveriges största.
Kontakt anbudsgivare- beställare under upphandlingstiden? ”Får man prata med varann? I så fall när och om vad?” Vad säger reglerna ? Hur hanterar man det.
Storstugan 2.0 Informationsmöte
Agenda E-hälsostrategi Testbäddar
LOV och LUF.
Upphandlingslagstiftningen
Konkurrensverkets upphandlingstillsyn 2016
Upphandling Therese Klaar, inköpschef.
Dynamiskt inköpssystem för bränslepellets i korthet
Stadsledningskontoret Brukarundersökning 2010 Vård och omsorgsboende Östermalms stadsdel Kampementets äldreboende.
Upphandling leverantör från
Malin Forssell, Karolina Henningsson
Standardisering i energibranschen Förutsätter ett innovativt företag att grundläggande standardisering är på plats då omvärlden digitaliseras med ökat.
18 januari 2018 Anna Lönnerberg och Johanna Enberg
Nya tillstånd och tydligare krav i IVO:s tillsyn från 1 januari 2019
KPR april 2018.
Genomgång inför upphandling
Dynamiskt inköpssystem (DIS)
Ramavtalet i korthet Entrémattor 2017
VÄLKOMNA PÅ ERFARENHETS DAGAR FÖR BESTÄLLARNÄTVERK
Ramavtalet i korthet Entrémattor 2017
Presentationens avskrift:

Äldreboende på gång…

Nya äldreboende på gång… 150616 Nya äldreboende på gång… Danvikshem 16 nya demensplatser – kvartal 1 2016 Tollare – våren 2016 – Stora Sköndal – 54 till 72 platser Graninge stiftsgård - under 2017 – Silver Life – 54 platser Ältadalen – 2017/18 - 54 platser Hästhagen – 2018 Ersta Diakoni, planansökan inlämnad. 54 platser Hasseludden (Boo) planärende kvartal 3 - 2017 Svenska vårdfastigheter – 3 plan Danvikshem 2018 - 66 platser Nacka centrum fritidsgården (tvåan) ?

Ältadalens äldreboende

Tjänstekoncession – en form av upphandling

Tre typiska grunddrag Tredje man ska vara målgruppen Tjänsten utgöra ett allmänt intresse Koncessionshavaren bär den ekonomiska risken

Förutsättningar Det finns en marknad som vill betala för tjänsten Upphandlande enheten betalar inget för risken, eller ersättning. Ställa relativt höga krav på leverantören, men få krav på själva tjänsten Rätt att ta att ta ut avgifter av de som nyttjar Tjänsteutföraren ansvarar för affärsriskerna i anknytning till tjänsterna Ex: uthyrning av restauranglokal i en fastighet som myndigheten äger, driften av badhus

Förutsättningar Reglerna i LOU gäller inte inkl. överprövningen. Den upphandlande myndigheten måste dock motivera avslag eller avvisande av ett anbud, så att anbudsgivaren som anser sig skadad kan överklaga avslaget En annan viktig skillnad mot en traditionell upphandling är att avtalstiderna bör vara betydligt längre i en tjänstekoncession.

Verksamhetskrav ”Ältadalens särskilda boende för äldre är placerat mitt i Ältadalen, och ska vara en mötesplats över gränserna där möjligheterna till ett aktivt liv kombineras med innovativ teknik, trygghet och gröna omgivningar. I den inspirerande boendemiljön är det enkelt att stå i kontakt med omvärlden, både lokalt och globalt. Där kan man bibehålla tryggheten i det välbekanta samtidigt som möjligheten till utveckling och nya kontakter främjar hälsa och livslust.”

Utvärderingskriterier Innovativ teknik Hälsofrämjande arbete Utemiljö Mötesplatser

Processen Detaljplanen är överklagad – trafiksituationen ÄLN antar föreslagna utvärderingskriterier Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott för beslut avseende formen av upphandlingen –tjänstekoncession Marknaden bjuds in för intresseanmälan – innehåll: beskriva verksamhetskraven, villkor samt hur de avser att genomföra byggnationen Utvärdering och urval av aktör bygger i huvudsak på verksamhetskraven Klart 2017/18 ?