Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Idéer för ett bredare entreprenörskap
Positive Footprint Housing Ett föredöme inom hållbart boende
Nu formas Sveriges innovationsstrategi Statssekreterare Catharina Håkansson Boman SISP Innovationsriksdag Kalmar 10 maj 2011 Ny innovationsstrategi och.
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
Supported Employment & Customized Employment
Områdesprogram för ett socialt hållbart Malmö
Policy för miljö och hållbar utveckling
Internationellt föredöme inom hållbart boende och bostadsbyggande Positive Footprint Housing.
Lerums vision Att vara Sveriges ledande miljökommun om 11 år.
En introduktion till SEB Way
Arbetsplan för skolbiblioteket
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Interreg Sverige-Norge kvadratkilometer Yta som halva Sverige eller 2/3 av Norge Det berör 3 miljoner människor.
Välkommen till information om utvecklingsarbete
Dalarna - Pilotlän för Grön utveckling - Miljödriven utveckling
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
Fiona Winders Hur kan stadsplaneringen bidra till ett socialt hållbar stad?
Blandstaden - en undersökning av begreppets ursprung, användning och innebörd i svensk stadsplanering Kandidatarbete i landskapsarkitektur Jessica Jansson.
Leadermetoden… Bygger på - Nära samverkan mellan sektorerna …underifrånperspektiv …fokus på lokal landsbygdsutveckling Bygger på - Nära samverkan mellan.
Social hållbarhet. En prioriterad fråga
Områdesutveckling Torpa
Simrishamnsbanan – från kust till kust under timmen.
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Vi blir Region Jönköpings län
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
Social oro ur ett teoretiskt perspektiv Per-Olof Hallin Urbana studier Malmö högskola Vad händer efter Husby? - Samverkan i praktiken, Umeå
Stuprör och hängrännor
Förbättra villkoren för det civila samhället – ideella föreningar, stiftelser, trossamfund, nätverk och andra aktörer – som en central del i demokratin.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Presentation hållbart byggande Galären PRESENTATION HÅLLBART BYGGANDE Privatägt fastighetsbolag med kontor i Luleå och Stockholm 26 anställda.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Skillnader i lagstiftningen Analys om de skillnader som finns i lagstiftningen är motiverade ur pedagogiska, sociala eller andra aspekter Se över gällande.
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
Överenskommelsen inom integrationsområdet Uppsala 30 september 2014 Julio Fuentes Organisationsrepresentant Styrgruppen.
RÖDA KORSET Lindängen. Medverka till ökad delaktighet i samhället genom frivillighet Medverka till ökad egenmakt för malmöbor på Lindängen Förhindra och.
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
ENTRIS – Entreprenörskap i skolan Skolan ska förbereda barn och unga för jobb som ännu inte existerar, för att lösa problem som vi ännu inte känner till,
11:11 Meet Malmö – detta är bara början (Bilden på oss alla)
Life Science betydelse för Västsverige. Life Science – en framtidsbransch Viktig bransch för den nationella och regionala tillväxten.  20 % av Sveriges.
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
Kommunikationsplan för ----
Näringslivsstrategi Strategin ska omfatta följande: Avgörande kriterier och förutsättningar för att nya företag ska vilja etablera sig i Nacka och för.
Projekt SAM-verkstad - ett verktyg för samtal om livsstilsfrågor
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Några exempel på föregångare Växahuset 2001 Modellarbetsplatser 2003, Kravmärkt yrkesroll 2005 Lärande inom Äldreomsorgen 2006 Svenskutbildning med kompletterande.
Alliansens ekonomiska politik för mål och budget 2016.
Dalarnas nätverk för hållbar konsumtion. Avsiktsförklaring Dagens konsumtionsmönster behöver förändras och bli hållbara utifrån alla tre aspekter av hållbar.
Arbetsterapi i företagshälsovården ett hållbart arbetsliv med.
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
Infogad sidfot, datum och sidnummer syns bara i utskrift (infoga genom fliken Infoga -> Sidhuvud/sidfot) Innovationer uppstår ofta i samverkan – vi vill.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Meet Malmö – tillsammans gör vi skillnad Ett fördjupat samarbete mellan Malmö stad och näringslivet för att skapa, samla och bibehålla kompetens (kunskapsallianser)
Hur vi arbetar med kommunikation i en kommun som Botkyrka?
Trygg i Göteborg Introduktion för socialsekreterare 19 oktober 2016.
projekt campus näckrosen universitetsstyrelsen
Hållbar utveckling Vad ska ni kunna?
Framtidens Norrköping på C
Arbetsgivare för framtiden – statens kompetens utvecklar samhället
För cirka 1,5 år sedan fick David Polfelt, Vd för Massive Entertainment en idé. Eller rättare sagt han fick nog. Nog av att PRATA om att göra något åt.
Uppdrag E-hälsa och digitalisering
Vad innebär regionbildningen?
Olika mycket pengar till olika skolor – vilka effekter ger det
Verktyget Utmärkelsen….
Samverkansprojekt för bättre hälsa
20 års utvecklingsarbete tillsammans och resan fortsätter
METOD Strategisk kompetensförsörjning
Presentationens avskrift:

Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare, högskolan och andra ska vi hitta nya lösningar som gör staden ännu bättre. Vi börjar resan i områdena Herrgården, Holma och Kroksbäck, Lindängen, Segevång och Seved. För nu lyfter vi Malmö!

Malmös nuläge Tidplan Punktmarkering (fem områden) Alla ska bidra Bakgrund

Områdesprogrammens målbild Insatserna i områdena resulterar i förbättrade levnadsförhållanden, ökad trygghet, fler jobb och bidrar till en ur alla aspekter hållbar stad. Skolorna attraherar elever från hela Malmö. Områdena är attraktiva och trygga. Människor med olika förutsättningar och bakgrund väljer att bosätta sig och vistas här. Den fysiska utvecklingen är en bärande kraft som stödjer den sociala utvecklingen i sådan grad att den blir en förebild för sociala förändringar. Näringslivs- och innovationsklimatet är sådant att entreprenörer väljer att etablera sig i områdena. Kultur- och fritidsaktiviteter lockar människor från hela Malmö och Skåne.

Fem delområden Kroksbäck och Holma Herrgården Lindängen Seved Segevång

Bärande tankar Hela stadens resurser ska mobiliseras. Områdesprogrammen ska byggas kring ”fysiskt skelett” och ”sociala muskler”. Dialog och involvering är centrala begrepp. Skapa en miljö där sociala innovationer prövas - nya idéer för att nå sociala mål. Områdena ska gå i spetsen för nya metoder och processer som leder till varaktig social hållbarhet. Forskning

Samverkan Delaktighet Innovation Hur vi ska jobba

Gemensamma spår - tillsammans

Integration i verksamhet Inte merarbete utan förändrat arbetssätt Långsiktigt arbete (budget)