Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Samverkansprojekt för bättre hälsa

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Samverkansprojekt för bättre hälsa"— Presentationens avskrift:

1 Samverkansprojekt för bättre hälsa

2 Medtech4Health och Swelife
Två av sjutton strategiska innovationsprogram. Del av kraftsamling som Vinnova, Energimyndigheten och Formas gör inom områden som är strategiskt viktiga för Sverige. Målet med satsningen är att skapa förutsättningar för hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar och en ökad internationell konkurrenskraft.  Inom programmen utvecklar företag, akademi och organisationer tillsammans framtidens hållbara produkter och tjänster.  Programlängd år.

3 Medtech4Health Är en katalysator för att få fler medicintekniska idéer att implementeras i vården, effektivisera hälso- och sjukvård samt stärka den medicintekniska industrin. Ger finansiellt stöd och genomför aktiviteter för att lösa hinder. Nationellt program med regionala samt branschnoder. Läs mer på medtech4health.se

4 Swelife – för en stark life science-sektor i Sverige
Bättre hälsa genom innovativa idéer och lösningar Samordning och samverkan inom hela life science-sektorn Nationellt perspektiv Mer än 100 life science-aktörer i Sverige: > hälso- och sjukvården > industrin > akademin Budget 2018: 130 miljoner kr (ca 50% från Vinnova) Läs mer på swelife.se. EN MÖJLIGGÖRARE SOM MINSKAR FRAGMENTERINGEN INOM LIFE SCIENCE-SEKTORN

5 Samverkansprojekt för bättre hälsa
För projekt med stor innovationspotential Vi vill främja förnyelse och innovation för en hälso- och sjukvård och omsorg där värde skapas. Ny typ av utlysning: Sök upp till 3 miljoner (50% medfinansiering) Utlysningar två gånger om året, vår och höst Exempel på projekt som tidigare erhållit bidrag hittar du på swelife.se och medtech4health.se.

6 Krav på samverkan mellan:
forskning näringsliv och/eller hälso- och sjukvården i bred betydelse.

7 Projektens resultat ska bidra till förbättrad
förebyggande hälsa (prevention) diagnos monitorering eller behandling av sjukdomar och andra tillstånd som kräver sjukvård.

8 Tidplan Utlysningen öppnar 17 december 2018.
Utlysningen stänger 28 februari 2019 klockan 14:00 Beslut meddelas 15 maj 2019

9 Swelifes Hands-on-modell
Erbjuds alla projekt som deltar i Swelifes utlysningar. Själva idén med Hands-on är att skapa de allra bästa förutsättningarna för att projektet ska få större möjligheter till finansiering, nå kommersialisering och i framtiden bli till nytta för tänkt patientgrupp. Ingår: Rådgivning före utlysning Coachning inför intervju Återkoppling på er affärsidé Det är Swelifes regionala koordinatorer som står för Hands-on. Kontaktuppgifter och mer info på swelife.se.

10 Veta mer? Mer information på swelife.se och medtech4health.se.
Kontaktpersoner: Åsa Wallin | Swelife | Frida Lindberg |Medtech4Health |


Ladda ner ppt "Samverkansprojekt för bättre hälsa"

Liknande presentationer


Google-annonser