Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SLL Innovation Projektledare Viktoria Björk

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SLL Innovation Projektledare Viktoria Björk"— Presentationens avskrift:

1 SLL Innovation Projektledare Viktoria Björk

2 Vad gör SLL Innovation ? (Innovation = en idé eller uppfinning som omvandlats till en produkt eller tjänst och spridits på en marknad.)

3 SLL Innovation är en tillvaratar medarbetares idéer och samarbetar med företag
Startad 2010 med delfinansiering av Vinnova inom deras program ”innovationsslussar inom hälso- och sjukvården” Två huvudsakliga uppdrag och målgrupper: 1) Tillvarata medarbetares idéer om förbättringar i hälso- och sjukvården i form av produkter och tjänster för kommersialisering. 2) Stödja företag och entreprenörer som vill samverka med hälso- och sjukvården SLL Innovation är en decentraliserad organisation med ett landstingsövergripande uppdrag. Det finns totalt 9 innovationskoordinator och produktutvecklare placerade på Medicinteknisk avdelning på akutsjukhusen i SLL, Norrtälje sjukhus och SLSO. Danderyds sjukhus AB ges landstingsövergripande verksamhetsuppdraget att driva och utveckla SLL Innovation.

4 Framgångar

5

6

7 FRIBREV ALT. INNOVATÖRS-AVTAL
Erbjudande till medarbetare – tillvarata idéer FRIBREV ALT. INNOVATÖRS-AVTAL

8 SLL Innovation – länken mellan näringsliv och vård
Produktutvärdering SLL Innovation erbjuder utvärdering och testning av framtagna produkter i sjukhusmiljö, bland annat i form av komplett testprogram direkt i vården i kontakt med patient. Innovation Crypt® SLL Innovation erbjuder ett nytt koncept för medicintekniska företag som vill utveckla sin affärsidé eller sin produkt i samverkan med klinisk expertis. Ett brainstorming-möte designas för det aktuella projektet med representanter från företaget och aktuell klinik. CE-märkning När vårdsektorn ska köpa in medicintekniska produkter måste de vara CE-märkta. SLL Innovation har kunskaper om regelverk, riskanalys och andra viktiga steg på vägen. Klinisk utvärdering och prövning Tillverkare av medicintekniska produkter, oavsett produktklass, måste genomföra en klinisk utvärdering av sina produkter. SLL Innovation erbjuder både kompetens och möjligheter som innebär unika förutsättningarna för såväl utvärderingar som fullständiga kliniska prövningar inom vården.

9 Exempel – produktutveckling med företag

10 Exempel – från medarbetares idé till produkt på marknaden

11 Exempel – från medarbetares idé till produkt på marknaden


Ladda ner ppt "SLL Innovation Projektledare Viktoria Björk"

Liknande presentationer


Google-annonser