Information från godkända utförare inom familjerådgivning

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
KOLLEGIAL HANDLEDNING REFLEKTION TILLSAMMANS I ARBETSLAG
Samarbejde mellem plejefamilier og kommune
ARBETSGIVAREN                                        Som arbetsgivare har du ett lagstadgat ansvar för att ta tillvara dina medarbetares arbetsförmåga.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Bättre mat och hälsa för äldre
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Exempel utifrån ett antal målområden
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Centrala innehåll och kunskapskrav
Bemötande o etiskt förhållningssätt med utgångspunkt i lagstiftning
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Uppföljning och utvärdering arbetsmarknadsinsatser
POLICY OCH RIKTLINJER Dokumentet Policy och riktlinjer för Gislaveds kommuns hantering av klagomål och synpunkter beskriver : Varför det är viktigt att.
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Kompetensfrågorna en del av kvaliteten
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
ATT SKAPA MÖTESPLATSER Möten mellan människor. UTGÅNGSPUNKT: ”VAD ÄR TILL HJÄLP VID PSYKOTERAPI?” Common factors - relationsfaktorer mellan klient/familj.
EBP Barn o unga Kunskap till praktik Psykiatri Funktions hinder Bättre liv E-hälsa Regional stödstruktur Våld i nära relationer Koh I Noor Barn och unga.
15 februari 2010 Bergslagsgårdar Stiftelsen. Organisation HVB Familjeresursen Lägenheten Familjehemsvård Barn- och ungdom Familjehemsvård Vuxna Statistik.
LEDNINGSFUNKTIONER I PRAKTIKEN
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
Kvalitetsarbetet och redovisningen
Vård- och äldreförvaltningen Vår gemensamma värdegrund
Behov av habilitering och rehabilitering
Uppsökande och förebyggande arbete
HLT Hälsa Lärande Trygghet.
Ramverk för patientmedverkan
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Information från godkända utförare inom familjerådgivning i Ekerö kommun Psykoterapimottagningen Samtalshuset i Mälardalen AB Kontaktinformation: Jane.
Centrala innehåll och kunskapskrav
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Resursgruppmöte 1:a mötet inom 3 månader
Att tillsammans påverka!
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Delaktighet.
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Stärkt stöd och skydd för b o u Stärka stödet och skyddet för barn och ungdomar som far eller riskerar att fara illa Barnrättsperspektivet stärks Barn.
Information från godkända utförare inom familjerådgivning
Nya föreskrifter och allmänna råd
Skärpta krav i SKOLLAGEN fr o m ht-11 Skollagen kap 6 Skyldighet att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling.
Information från godkända utförare inom familjerådgivning i Ekerö kommun C.Westin psykologpartners AB/ City Psykologhus Kontaktinformation: City Psykologhus.
Värdighetsgarantier. Uppföljning 2014 BrukareNärståendePersonal Antal besvarade enkäter Känner till att det finns värdighetsga- rantier 14%27%69%
Utvärderingssamarbetet inom VÅGA VISA Danderyd, Ekerö, Nacka, Salem, Sollentuna, Tyresö, Upplands Väsby och Värmdö Kundundersökningen omfattar fler kommuner.
Klagomål på Helixgymnasiet Enligt 4 kap. 8§ Skollagen ska huvudmannen ha skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen. På den.
Vräkningsförebyggande riktlinjer Gemensamt uppdrag i det vräkningsförebyggande arbetet Stadsdelsnämnderna och de kommunala hyresvärdarna i Göteborg har.
Lönekriterier för lärare inom samtliga skolformer inom Utbildning Gävle och Näringsliv & arbetsmarknad Gävle (gäller från och med 2016 års löneöversyn)
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Elevhälsan i skolan Spela roll ABF-huset Giselle Hedberg 1:a skolsköterska Stockholm stad.
KFR:s undersökning 2009 Våldsarbete i parrelationer på familjerådgivningar.
Kvalitetsarbetet under och framåt. Arbets- och företagsenhetens kvalitetsarbete Affärsmässighet Kunden är alltid i fokus! Nacka kommuns kvalitetsarbete.
Västra Götalandsregionen ska bidra till att personer med funktionsnedsättning kan delta i samhällslivet, få möjlighet att påverka sin livssituation och.
Landstingets ledningskontor IFB-projektet Intensiv familjebehandling.
Välkommen!. Sen sommaren 2012 finns en övergripande överenskommelse BUS Gotland för arbetet med barn och unga i behov av särskilt.
BARN I FARA ANMÄLNINGAR
Kvalitetsarbete.
Heby kommuns kvalitetspolicy
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
Regionalt utvecklingsarbete EBP inom verksamhetsområdet stöd till individer med funktionsnedsättning
Kvalitetsarbete Verksamhetsstöd
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Om översynen av stadens råd för funktionshindersfrågor
Presentationens avskrift:

Information från godkända utförare inom familjerådgivning i Ekerö kommun Framnäsgruppen Familjerådgivning Kontaktinformation: Bertil Andersson, kontaktperson Telefon: 08 755 26 80 vx Mottagningar: Karlsrovägen 2 A, Danderyd Tulegatan 27, Stockholm Tingsvägen 17, Sollentuna Antal anställda: 7 familjerådgivare/familjeterapeuter Utbildning: Samtliga rådgivare har akademisk grundexamen samt omfattande vidareutbildningar och mångårig erfarenhet av arbetsfältet. Erfarenhet av liknande verksamhet: Framnäsgruppen har under flertalet år arbetat med familjerådgivning där par/familjer söker privat och är leverantör av familjerådgivning i Danderyd, Täby, Upplands-Väsby, Tyresö och Nacka kommun. Specialkompetens: Familjevåld, Trappan-samtal för barn som bevittnat våld, styvfamiljeproblematik, neuropsykiatriska funktionshinder, KOMET-gruppverksamhet för föräldrar, FFT-funktionell familjeterapi, MST-öppenvårdsbehandling av unga i risk, KBT-behandling och psykologutredningar. Språkkunskaper: Alla familjerådgivare kan hålla samtal på engelska. En familjerådgivare talar persiska. Företagets mål och verksamhetsinriktning: Framnäsgruppen erbjuder ett stort utbud av tjänster som ger enskilda eller grupper av människor verktyg att utvecklas och hantera motgångar. Arbetet präglas av en humanistisk människosyn och en stark tilltro till människors motivation och kapacitet att nå sina mål. Mötet med kunder genomsyras av ett gott bemötande och tjänstvillighet. Framnäsgruppen utför: familjerådgivning, konsultstöd till socialtjänst, skola och förskola, skolstöd (elev-och personalstöd) till ägarkoncernens skolor (under utveckling), behandlingsprogram med dygnetruntstöd och skola för ungdomar 12-17 år, deras familjer och nätverk, utbildningar inom det psykosociala området, konflikt/krishantering, samtalsterapi, teambuilding och chefscoaching, handledning för yrkesverksamma.

Företagets arbetssätt: Vårt synsätt grundas i en uppfattning att det är den besökande som ska bedöma, skapa och därmed styra sin utveckling. Rådgivarens/terapeutens funktion är att med sin kompetens och empati bidra i sökandet efter en förändring som skall leda mot målet. Inom Framnäsgruppen finns en stor vana att möta människor i livs- och relationskris. Vår styrka är att skapa dialog mellan parter. Det är just i sådana möten mellan berörda som förändring kan ske och samarbete utvecklas och befrämjas. Vi har ett lösnings- och systemorienterat förhållningssätt vilket innebär att vi får vara ytterligt flexibla i samtalet, det som passar den ena, passar inte den andra. Ibland kan det vara lämpligt att fler inblandade är på plats, problem mellan makar t.ex. påverkar både barn, vänner och släkt. Sådan utvidgad mötesform skall då diskuteras i förväg med dem det gäller. Det är rådgivaren som borgar för att alla närvarande skall känna sig bekväma och i en atmosfär av vilja att komma vidare och hitta lösningar. Par som söker familjerådgivning kan i vissa fall få träffa två familjerådgivare, en man och en kvinna. Företagets klagomålshantering: I enlighet med Framnäsgruppens övergripande kundpolicy har omsorgen om kunden/klienten mycket stor/avgörande betydelse. Syftet med klagomålshantering är att säkerställa att förslag och klagomål från kunden tas omhand, beaktas och återkopplas till verksamheten i syfte att förbättringsåtgärder genomförs. Klagomål ska ses som en reklamation, en upplevelse av missnöje, på vård och behandling och tjänster och service som utförs av Framnäsgruppen. Klagomåls- hantering är rutiner för att omhänderta uppdragsgivare och klienters klagomål och förslag till förbättringsarbete i syfte att förbättra kvalitet och klientsäkerhet. Målet för klagomålshantering är att den enskilda enheten eller befattningshavaren i dialog med kund/klient ska försöka lösa problemen när och där de uppstår. Det övergripande målet är att det, genom eget lärande internt, inte ska uppstå situationer som medför klagomål. Verksamhetschefen ansvarar för att rutiner för klagomålshantering utformas för verksamhetsområdet. Personalen i verksamheterna har ansvar och skyldighet att på förekommen anledning initiera och delta i klagomålshantering enligt en uppgjord modell. Ytterst ansvarig för klagomålshantering är verksamhetschef. Företagets kvalitetsarbete och uppföljning: Som en del i kvalitetsarbetet avseende familjerådgivning genomförs regelmässigt en muntlig utvärdering tillsammans med paren/klienten för att få veta om samtalet varit till hjälp och då på vilket sätt. Dessa svar ligger till grund för vidare intern metodutveckling. I perioder gör vi en mer kvalificerad utvärdering enl. SRS (Session Rating Scale), ORS (Outcome Rating Scale, Scott Miller). I och med att kontinuerligt låta klienten svara på en enkät kan vi göra en sammanställning av utvärderingsresultaten till en rapport. Statistikuppgifter läggs in i excelldokument för att vi ska kunna bevaka att kvaliteten hålls. Eventuella tilläggstjänster: Personalhandledning. Framnäsgruppens konsulter har handledningsuppdrag inom flertalet områden såsom omsorg om funktionshindrade, äldrevård, kriminalvård, socialtjänstens alla områden samt skola/förskola/särskola. Framnäsgruppen har f.n. ramavtal gällande handledning med sju kommuner. Teambuildning/arbetslagsutveckling, konflikthantering och debriefing, utbildning, chefscoaching/handledning, terapi – individuellt eller familj och psykologutredningar.