Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till förskolan Akvarellen
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
En förskola att förundras i!
Pedagogisk verksamhetsidé
Så här jobbar vi på smaragden
Säters förskolor fastställd vt.2009 ( rev.ht. 2010)
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Exempel utifrån ett antal målområden
Källbystugans kvalitetsarbete
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Förskolan Matrisens Likabehandlingsplan
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Norrtälje södra förskoleområde Länna förskoleenhet Köpmanholm förskoleenhet Frötuna förskoleenhet Hysingsvik förskoleenhet 2014/15 Alla har förutsättningar.
Revidering av indikatorn Bakgrund  Indikator  Självvärdering  Uppskattat – behov av förtydligande och förändring  Möjlighet och ansvar.
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Lokal pedagogisk planering i förskolan
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Pedagogisk dokumentation
1 Medarbetarenkät 2011 • 573 svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
En reviderad läroplan för förskolan
Förskoleklassen på Södermalms skola
Kvalitetsarbete Lindängehus förskola.
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
1 Medarbetarenkät svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Förändringarna av förskolans läroplan och den nya skollagen
Rosen hösten 2014 Vår vision:
Pedagogiska året förskolan solrosen reviderad juli 2013
Föräldramöte Ht
Förskolan Ekot´s modell för
Ett verktyg för systematiskt kvalitetsarbete
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Måsens pedagogiska år 2010 /2011
Systematiskt kvalitetsarbete Björnkällan, Sjöhagen och Skogstorp
Läroplansträff fritidshem
Nöjda brukare? Ingalill Stefansson Mikael Vallström.
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Välkomna till Edboskolan
Läroplansnätverk förskolan
Vad kännetecknar en Reggio Emilia inspirerad förskola?
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Förskolan Ekot´s modell för
pedagogisk dokumentation
Hur kan vi förstå begreppet?
Introduktion - pedagogisk
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Temaområde 1 Ledarskap i skolan – att leda lärande.
Nämndplan 2015.
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Norrtälje södra förskoleområde Länna förskola Köpmanholm förskola Frötuna förskola 2015/2016 Alla har förutsättningar att lyckas!
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
Projektstruktur Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
VÄLKOMNA TILL NALLENS FÖRÄLDRAMÖTE Information Presentation av personal. Stängningsdag under hösten 26 oktober.
Sege parks förskola våren 2016 Utvecklingsområde Miljö Material Alla barns rätt till stöd 1.
VÄLKOMNA TILL MYGGANS FÖRÄLDRAMÖTE
25/4 Vårfest med drop-in fika Undersöknings period Projektperiod
Lite tankar för Nynäshamn i det systematiska kvalitetsarbetet 1. Utveckla kvalitetsdialoger: -Förskolechef samt representanter från verksamheten, representanter.
Funktionell kvalitet VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE OCH PEDAGOGISKA PROCESSER.
Hållbar framtid Hopp och framtidstro Avdelning: År:
Verksamhetsbeskrivning
Presentationens avskrift:

Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11

Handlingsplan Norrtälje Nordöstra förskoleenhet 2010-2011 Förskolans namn: Förskolan Körsbäret Vision och mål: Vår vision: Förskolan sjuder av aktiviteter som utmanar alla sinnen. Vi är mycket stolta över vår verksamhet och alla vuxna är goda förebilder. I förskolan får alla barn möjlighet att växa till självständiga, reflekterande individer med kunskaper och färdigheter för livet. Förskolans kvalitetsarbete Vårt arbete med Vattenprojektet kommer att fortsätta. Tanken med projektet är att vidareutveckla arbetet med vatten och att kunna sätta in detta i ett naturvetenskapligt sammanhang. Kommunens treåriga projekt inom matematik och läs- och skriv har bidragit till ett medvetet arbetssätt hos oss pedagoger. Med våra fördjupade kunskaper erbjuder vi barnen en mer utforskande och inspirerande miljö.

MÅL 1. Kunskapsresultaten ska förbättras Delmål: I våra nätverk och lärgrupper fortsätter vi arbetet med att utveckla våra fokusområden matematik och läsa/skriva. Aktivitet: I våra nätverk och lärgrupper ger vi varandra tips och idéer till att hålla ett projekt vid liv. Vi ger tillbaks till barnen i vattenprojekt, i vardagen på förskolan och i gruppaktiviteter där vi har fokus på matematik och läs- och skriv. Vi är mer medvetna och medforskande pedagoger.

Mål 1. Kunskapsresultaten ska förbättras Delmål: Våra pedagogiska miljöer utvecklas ständigt utifrån barngruppernas sammansättning, intressen och med genusperspektiv. Aktivitet: Genom en föränderlig miljö som styrs av barnens intressen. Tydliga stationer ex. teknik, matte osv.

Mål 1. Kunskapsresultaten ska förbättras Delmål: Vi behöver organisera för en verksamhet där utvärdering och reflektion är ständigt återkommande och en naturlig del av vardagen. Aktivitet: I våra samlingar i gruppaktiviteterna, reflektera och utvärdera tillsammans med barnen. Fortsätta med barnintervjuer inför utvecklingssamtal med föräldrar. I arbetslaget organisera tid till reflektion måndag och fredag.

Mål 2. Likvärdig bedömning och betygsättning garanteras Delmål: Vi ska genomföra diskussioner inom och utanför enheten om bedömning i förskolan. Aktivitet: Att diskutera i nätverk och lär grupper. Vilka värdegrunder och vilket förhållningssätt har vi när vi möter barnen. Återkommande ämne på APT och avdelningsmöten

MÅL 3: Delaktigheten i och erfarenheten av demokratisk fostran ökar Delmål: Ge utrymme och mer möjligheter för barnen att ha inflytande på hela sin vardag genom att pedagoger har ett lyssnande och tillåtande förhållningssätt. Aktivitet: Vi ska ge barnen möjlighet att ha inflytande över sin dag på förskolan, genom att vi har ett tillåtande förhållningssätt samt en stimulerande och utmanande miljö.

Mål 4:Insyn i elevernas kunskapsutveckling ökar Delmål: Vi ska sträva mot att bättre synliggöra barns utveckling i portfolion. Aktivitet Genom att observera och dokumentera barns utveckling i barnets egen portfoliopärm. Barnen har tillgång till sina portfoliopärmar och kan själva, med föräldrar eller tillsammans med en pedagog reflektera över sin utveckling.

Mål 4. Insyn i elevernas kunskapsutveckling ökar Delmål: Vi ska använda den nya lärplattformen ”FRONTER” för information om barnens utveckling och arbetet i verksamheten. Aktivitet: Vi har börjat med att lägga ut månadsbrev på Fronter. All personal skall bli förtrogen med Fronter

Mål 4. Insyn i elevernas kunskapsutveckling ökar Delmål: Vår strävan är att föräldrar ska känna delaktighet och ha insyn i barnens utveckling. Aktivitet: Föräldramöten Portfolio Bildskärmarna i hallarna Utvecklingssamtal Daglig kontakt Fronter Informationsbrev

Likabehandlingsarbetet och arbetet mot kränkande behandling Delmål: Vi behöver arbeta mer konkret och långsiktigt med värdegrundsfrågor. Aktivitet: Ständigt reflektera kring människosyn och värdegrund. Använda Friends material och lyfta vardagsproblematik. Arbeta tillsammans med barnen kring likabehandling.

Barnens tankar om likabehandling Hur man är en bra kompis:

Likabehandlingsarbetet och arbetet mot kränkande behandling Delmål: Återkoppling, kartläggning och dokumentation är områden som vi under året måste utveckla. Aktivitet: Under året tar vi fram en pärm där vi kartlägger och dokumenterar olika kränkningar och oacceptabla handlingar.

Likabehandlingsarbetet och arbetet mot kränkande behandling Delmål: Varje förskola utarbetar en egen handlingsplan för kränkningar och likabehandling utifrån enhetens gemensamma plan. Den ska förankras i alla led. Aktivitet: Vi kommer att utarbeta en bilaga till enhetens likabehandlingsplan.

Likabehandlingsarbetet och arbetet mot kränkande behandling Delmål: Vi ska följa upp frågeställningar utifrån vår föreläsning med Friends. Aktivitet: Börja arbetet med Friends materialet i arbetslaget samt med barn och föräldrar.

Förbättringsområden utifrån skolinspektionens rapport. Delmål: Mer samverkan med förskoleklassen. Aktivitet: Hälsa på förskoleklassen tillsammans med blivande sexåringar. Bjuda in lärarna till förskolan.

Förbättringsområden utifrån skolinspektionens rapport. Delmål: Vi ska arbeta för jämställdhet och motverka traditionella könsrollsmönster. Aktivitet: Vi arbetar aktivt med vårt förhållningssätt och reflekterar i olika mötes sammanhang.

Förbättringsområden utifrån skolinspektionens rapport. Delmål: Vi utarbetar en bilaga till handlingsplanen för kränkningar och likabehandling. Aktivitet: En arbetsgrupp utses som förarbetar ett förslag till bilaga till handlingsplanen.