ARBETSGRUPP KOMPETENS En av de tre delar i den nationella livsmedelsstrategin Ny personal Sammanfattning för året som gått, och lite nya tankar om hur man skulle kunna utveckla denna grupp Spännande projekt med nya möjligheter!
ARBETSGRUPP KOMPETENS Gruppen har sammanträdd några gånger under 2018: Fokus på: Attrahera unga Presentation av arbetsmarknadsprognoser Karriärbytare
ARBETSGRUPP KOMPETENS Deltagande i nationella sammankomster kring kompetensförsörjningsfrågan inom livsmedelskedjan Slutsatser: Aktörerna i livsmedelssektorn, från jord till bord, har ett mycket viktigt ansvar att tydligt beskriva och kommunicera dagens och framtidens kompetensbehov. Attraktionskraft är avgörande för en hållbar tillväxt i hela livsmedelskedjan, och ansvaret delas mellan offentliga och privata aktörer i sektorn. Långsiktighet är A och O. Det pågår ett myller av projekt ute bland landets regioner, och det finns en risk att kompetensförsörjningsfrågorna ”projektifieras”.
ARBETSGRUPP KOMPETENS Vad händer nu? Spännande projekt med nya möjligheter! Projektet svarar på behov som synliggjorts i en förstudie som LRF, Livsmedelsföretagen och Arbetsförmedlingen genomförde tillsammans. Dessutom fick Sverige 2017 en livsmedelsstrategi som säger att landets matproduktion måste öka.
ARBETSGRUPP KOMPETENS Mer mat - fler jobb Mer mat – fler jobb bidrar till att öka matproduktionen i Sverige. Målet är att företag inom hela livsmedelskedjan, från jordbruk till förädling, lättare ska kunna växa och anställa – och därigenom producera mer mat. Projektet gör verkstad av livsmedelsstrategin. Projektet pågår mellan 2019 och 2021 och finansieras av Europeiska socialfonden, ESF.
ARBETSGRUPP KOMPETENS Slutligen Lämnar er för reflektion Möte innan sommaren Nya deltagare hjärtligt välkomna!