Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

100-listan är ett regionalt initiativ som syftar till att öka kompetensen i styrelserummen. Vi vill tillsammans synliggöra och presentera kvinnor med styrelsekomptens.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "100-listan är ett regionalt initiativ som syftar till att öka kompetensen i styrelserummen. Vi vill tillsammans synliggöra och presentera kvinnor med styrelsekomptens."— Presentationens avskrift:

1 100-listan är ett regionalt initiativ som syftar till att öka kompetensen i styrelserummen. Vi vill tillsammans synliggöra och presentera kvinnor med styrelsekomptens som vill och kan bidra till tillväxt och lönsamhet.

2 PARTNERS Vi har sedan starten haft ett stort stöd från både näringsliv och offentliga aktörer. Dessa viktiga partners bidrar med tid, resurser och finansiella bidrag för att vi ska kunna genomföra undersökningar, arrangera event och bibehålla aktiviteter riktade mot kvinnor och bolagen.

3 24 % kvinnor i Östergötlands bolagsstyrelser 2014
HISTORIA Startade 2014 efter initiativ av Q-Gruppen, bestående av Eva Jaldeland, Karin Wetterstrand och Margita Edström i syfte att öka styrelsekompetensen. 24 % kvinnor i Östergötlands bolagsstyrelser 2014 Första listan lanserades 31 aug 2015 Allt startade med att Karin, Eva och Margita tröttnade på att inte få några uppdrag. De tog saken i egna händer och kontaktade Handelskammaren för att tillsammans starta initiativet 100-listan. Eva Jaldeland har lång erfarenhet av entreprenörskap och har bland annat startat rekryteringsbolaget Cojn, Karin Wetterstrand är idag HR-direktör inom NTM-koncernen och Margita Edström har haft flera positioner inom näringsliv nu senast som HR-chef för Lärande i Sverige AB Den första undersökningen som togs fram visade att det var 24 % kvinnor i Östergötlands styrelser. Den första listan som lanserades bestod av 44 kvinnor.

4 SYFTE Det behövs fler kvinnor i våra bolagsstyrelser! Därför finns 100-listan. Ett initiativ för att lyfta fram kompetenta kvinnliga kandidater från Östergötland, Sörmland och Gotland. Listan är skapad för att öka styrelsekompetensen i regionen och för fler kvinnor i styrelserummen. Den består av en skarp samling styrelsekompetenta kvinnor med mycket kunskap och erfarenhet. Här är anledningen till att vi finns.

5 Finns i Östergötland, Sörmland och på Gotland.
100-LISTAN IDAG 150 kvinnor på listan. Finns i Östergötland, Sörmland och på Gotland. Genomför varje år en undersökning om jämställdheten i bolagsstyrelser. Listan har växt till att omfatta både Östergötland, Sörmland och Gotland och har nu 150 kvinnor. Alla finns presenterade med kompetenser och kontaktuppgifter på hemsidan. Varje år genomför vi en undersökning bland regionens största företag för att få svaren kring hur jämställda de är, vilka komptenser de har och vilka de saknar. Om man har externa ledamöter och om man har valberedning. Rapport kommer att presenteras i september 2018.

6 Anna Axelsson Projektledare 100-listan
KONTAKT Anna Axelsson Projektledare 100-listan 011 – Eva Jaldeland Ambassadör 100-listan 0768 – Frågor till Anna eller Eva


Ladda ner ppt "100-listan är ett regionalt initiativ som syftar till att öka kompetensen i styrelserummen. Vi vill tillsammans synliggöra och presentera kvinnor med styrelsekomptens."

Liknande presentationer


Google-annonser