Rättviks kommun ”Här är alla digitala medborgare”

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Vad är eHälsa? Nationell strategi för tillgänglig och säker information inom vård och omsorg sedan Sedan 2010 är socialtjänsten med fullt ut. Vision:
Välfärdsteknologi inom äldreomsorgen – erfarenheter från Sverige
Minnesanteckningar från förtroendevaldsträff 15/
Exempel utifrån ett antal målområden
Lite siffror om Nackas äldre befolkning
Avalon Information Systems Vi är IT-företaget som behärskar framtagning av information och utveckling av konkurrenskraftiga IT-system. - Produktinformation.
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Ett arbete med att etablera
Pedagogiskt ledarskap
Inlärningsmiljö för att öka motivation
Pict-O-Stat Enkätverktyg för daglig verksamhet
Det blommar i Botkyrka Hans Lindgren.
Riktlinjer för medarbetarskap vid Karolinska Institutet
EBP Barn o unga Kunskap till praktik Psykiatri Funktions hinder Bättre liv E-hälsa Regional stödstruktur Våld i nära relationer Koh I Noor Barn och unga.
1. Hur ökar vi det interna engagemanget och delaktigheten? Utvecklingsområde: öka engagemanget och delaktigheten hos medarbetarna.
i kommuner, landsting/regioner
Leda känslomässigt krävande arbete i äldreomsorgen
Trender inom statsförvaltningen
”Vägen mot e-samhället”
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Program för god äldreomsorg Att bygga infrastruktur för socialtjänsten.
Delaktighet.
Personalpolitisk plattform
Stimulansbidrag för regional utveckling i samverkan inom eHälsa 2013.
Nämndplan 2015.
Införa välfärdsteknologi Åsa Ericson. 2 HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Kunskapen om och användandet av tjänster via teknik som kan bidra till ökad trygghet,
Öppet, lustfyllt och viktigt för alla – om digital delaktighet i Katrineholm Öppet, lustfyllt och viktigt för alla – om digital delaktighet i Katrineholm.
Varför e-förvaltning och e-strategier? Skapa NYTTA För samhället, medborgarna, företagen och för verksamheterna.
Erfarenheter från samstyrning Ewa Carlsson 1 juni 2015 Offentliga Rummet i Visby.
Framtidens vårdinformationsmiljö
Gör barn starkare i kommuner, landsting/regioner Vägledning politiker.
Regional Digital Agenda för Gotland. Bakgrund och syfte En digital agenda för Sverige, november 2013 Konkretisering av EU:s mål för Europa Syftet med.
Genomförda och pågående aktiviteter Regional och delregional utveckling av eSamhället i Västra Götaland.
Mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen Förvaltning/avdelning/grupp/enhet som dragningen är för Datum:
Vi satsar på chefs- och ledarskapet - nyckeln till framgång! Örebro kommun SVERIGES VIKTIGASTE CHEFSJOBB. Stärkt ledarkultur för resultat!
Agenda E-hälsostrategi Testbäddar
Vårdsamverkan Valdemarsvik
Kvalitet i särskilt boende
LEDARSKAP OCH FÖRÄNDRING
Brukarundersökning dagverksamhet 2016
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
SVERIGES CHEFSORGANISATION
Strategi för patient- och brukarmedverkan
Den digitala resan är påbörjad
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Evidensbaserad praktik
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
Omställningen av hälso- och sjukvården
Vad är SkolFam? Skolsatsning inom familjehemsvården
Competence Academy – Public Sector
En workshopmall från Länsstyrelsen Jämtlands län
Tisdag – “Nya” aspekter som dyker upp med anledning av Agendan.
KPR april 2018.
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Att leda och genomföra transformation WS 3 Skellefteå
Förhållningssätten.
Förslag: Projekt ”utveckla forum för samråd” sektor utbildning – process, systematik, röd tråd, fokus, lokalt-centralt ”So-undervisning mitt ibland oss”
Att leda och genomföra transformation WS 3 Region 10
Kommundirektören och digitaliseringen
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
Utveckling och lärande
Rapport från Temagrupp Psykiatri
Agenda Bakgrund/utgångspunkt - för Västkom idag
Länsstyrelsens roll i funktionshinderpolitiken
OM DIGIBAROMETER Digibarometer är att workshopmaterial som tagits fram inom det regeringsuppdrag som Lantmäteriet har för att öka kompetens och.
Presentationens avskrift:

Rättviks kommun ”Här är alla digitala medborgare” PRESENTATION Erbjuda ALLA medborgare möjligheten att bli digitalt delaktiga. Delaktighet, självständighet och integritet. 2019-04-16

”Med ett fantastiskt fokus på människors behov och förutsättningar, en uttalad målsättning och ett stort ansvarstagande har man lyckats göra stor skillnad för människor med funktionsnedsättning. En kommun vars ledstjärna är att ge människor makt och möjligheter att själva bestämma över och forma sina liv. En kommun som trots sin litenhet visat stor styrka och förmåga att gå från mål och strategier till faktisk förändring för invånare och medarbetare. En kommun som har satt frågan om digital delaktighet högst upp på agendan i sin strävan för en hållbar samhällsutveckling. För ett inspirerande, modigt och inkluderande arbete med invånare i första rummet”. Brukarfokus Samverkan tid kompetens ledning 2019-04-16

Kartläggning inom socialförvaltningen Samverkan Fungerande infrastruktur Röd tråd genom kommunen Kompetens hos personal I kommunen och utanför!! Foto: Sara Hansson, Rättviks kommun© 2019-04-16

Kompetens hos personal Teknikcoachen har ett huvudansvar men alla ett har ansvar! Uppdraget är att i första hand vara ett stöd till brukare för ökad delaktighet och inflytande. De ska även driva utvecklingsarbetet framåt när det gäller digital teknik och vara ett stöd till kollegorna på arbetsplatsen. 20 stycken i kommunen! 1-2 varje verksamhet. Teknickoacher för vidare information från träffar till personalgrupp. Få ut information. Foto: Ellika Persson© 2019-04-16

Digitala aktiviteter och lösningar Dataverkstad Film som pedagogiskt stöd Dator och surfplatta som redskap i det dagliga arbetet Talbokscirkel Pict-O-stat brukarundersökning Appcafé Säbo- två digitala aktiviteter/vecka Ökade siffror. Socialkontakt Vågar/vill gå ut själva Datorn anpassad så man kan söka och ta reda på saker utan personals vetskap. Kommunikation Vågar testa nya saker Foto: Sara Hansson © Ökad delaktighet och självständighet! 2019-04-16

Foto: Rättviks kommun © ”När alla bidrar med sin styrka och kunskap och arbetar tillsammans, får man båten att röra sig framåt i rätt riktning.” 2019-04-16

Kontaktuppgifter TIPS! Sara Hansson  Projektledare eHälsa och digitalisering 0248-70503 sara.hansson@rattvik.se      TIPS! www.rattvik.se (Stöd och omsorg- digital delaktighet) Utbildningsmaterial Myndigheten för delaktighet (med exempel från Rättvik) http://media.mfd.se/digital-teknik-och-delaktighet/story_html5.html