Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

OM DIGIBAROMETER Digibarometer är att workshopmaterial som tagits fram inom det regeringsuppdrag som Lantmäteriet har 2018-2020 för att öka kompetens och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "OM DIGIBAROMETER Digibarometer är att workshopmaterial som tagits fram inom det regeringsuppdrag som Lantmäteriet har 2018-2020 för att öka kompetens och."— Presentationens avskrift:

1 OM DIGIBAROMETER Digibarometer är att workshopmaterial som tagits fram inom det regeringsuppdrag som Lantmäteriet har för att öka kompetens och förmåga hos kommuner och andra aktörer att driva digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Materialet lanserades i samband med att ”Workshop för framtiden” genomfördes under 20 tillfällen under hösten 2018 och våren Tanken var att kommunerna skulle ha ett stöd för att fortsätta arbetet på hemmaplan.

2 För att skapa samsyn om kommunens digitala mognad inom samhällsbyggnadsprocessen
En workshop som ger en bild av utgångsläget och idéer till en handlingsplan. Syftet med materialet är att skapa en samsyn kring den digital mognaden i kommunens samhällsbyggnadsprocess och det utgångsläge som kommunen har samt idéer till en handlingsplan.

3 Digital mognad Digital förmåga Digitalt arv
Digital mognad är en organisations förmåga att tillgodogöra sig nyttorna av digitalisering. Digital förmåga Förmåga att förstå, fånga och förändra på basis av digitala möjligheter. Digitalt arv Hur existerande infrastruktur stärker eller hindrar digital handlingskraft. Digital mognad – kan beskrivas som förmåga att tillgodogöra sig nyttorna av digitalisering. .. beror av…. - Digital förmåga Förmåga att förstå, fånga och förändra på basis av digitala möjligheter. Innovation, öppna data, digitalt först, nyttorealisering, kompetensförsörjning, strategi, informationssäkerhet, ekonomi, standarder - Digitalt arv Erfarenheter av tidigare initiativs inverkan på organisationens förmåga att hantera en tilltagande digital värld. Existerande infrastruktur, användarnöjdhet, rykte, arbetsmiljö

4 Digibarometer PASS 1 Potentialen Våra styrkor Skattningen del 1
Digibarometern kan genomföras under en dag eller delas upp på två halvdagspass. PASS 1 SWOT-analys med fokus på digitaliseringsarbetet. Reflektion kring styrkor Självskattning av utgångsläget utifrån bedömning utifrån ett antal påståenden kopplade till delar i processen.

5 Digibarometer PASS 2 Skattningen del 1 Möjligheter Prioritera framåt
Summering PASS 2 Sammanställning/ diskussion kring självskattningen Reflektion kring möjligheter – vad som händer i omvärlden Föreslå och prioritera aktiviteter framåt

6 Gruppindelning Grupp 1 Grupp 2 Nu kör vi igång!

7 Potentialen (Individuellt + Gruppvis)
Styrkor och svagheter inom kommunens samhällsbyggnadsprocess som påverkar ert digitaliseringsarbete Möjligheter och hot från omvärlden som påverkar ert digitaliseringsarbete

8 Klustringen (Gemensamt)
Inom vilka delar finns era styrkor, svagheter, möjligheter och hot.

9 Skattningen (Gruppvis + Gemensamt)
Bedöm hur väl påståendena stämmer med eran situation idag. Sammanställ resultatet från grupperna. Diskutera om det finns olika uppfattninger.

10 Möjligheter (Gemensamt)
Gör en omvärldsspaning. Ta upp de möjligheter ni listat i SWOTen. Hur kan det som händer i omvärlden hjälpa er på vägen?

11 Planera framåt (Gruppvis + Gemensamt)
Ta fram aktiviteter som ni behöver göra. Stora som små Bedöm och sortera efter effekt/ och kostnad/ansträngning

12 Summering (Gemensamt)
Summera dagen och klargör hur ni tar resultatet vidare. Bra jobbat!!


Ladda ner ppt "OM DIGIBAROMETER Digibarometer är att workshopmaterial som tagits fram inom det regeringsuppdrag som Lantmäteriet har 2018-2020 för att öka kompetens och."

Liknande presentationer


Google-annonser