Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Den digitala resan är påbörjad

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Den digitala resan är påbörjad"— Presentationens avskrift:

1 Den digitala resan är påbörjad
Digitaliseringsgruppen Lena Mikaelsson Jonas Örnberg Stefan Strindholm Sara Sjölund Bång Emma Eriksson

2 Allt startade i en soffa
Vi har börjat där vi stått Begreppsförklaring där alla ska utgå från sig själv som privatperon, för att senare under workshopen reflektera i hur det kan användas i arbetet. Innan jag börjar prata så vill jag att ni mentalt kliver upp från skrivbord, er arbetsroll som politiker och sätter er mentalt hemma i er soffa, fötterna på bordet och tekoppen bredvid. Mobilen har ni nära till hands. Så som vanliga Vilhelminabor gör en vardagkväll. För även om ni är politiker så är ni också medborgare. Det är det perspektivet vi vill att ni ska ha nu. Sitter ni i soffan? Bra! Då börjar vi.

3 Med intresse går vi framåt
Kommunledning och politiker som är intresserade av digitalisering Inkluderande och intresseväckande Verksamheterna har visat framåtanda Mandat att driva frågan En digitaliseringsgrupp från olika vinklar Ge exempel på hur vi skulle kunna använda oss av digitalisering Och vid det här laget i vårt föredrag har ni hunnit ställa ifrån er tekoppen, klivit upp ur soffan, gått och lagt er och sedan klivit upp till en ny dag. Nu får ni sätta er ner vid era skrivbord igen. För de kunskaper av digitalisering av erfarenheter som vi har privat kan vi använda i vårt jobb. Berätta om egna erfarenheter av digitalisering och hur det underlättat, till exempel visuell kommunikation och banktjänster. Lyft över det digitala till arbetet. Ett exempel på hur man vill tänka nytt genom en digital lösning är Christer Staafs tanke om hur man kan spela in informationspunkter till sin personal, som öppnar och tittar när de har tid över. Det minskar restid för fysiska möten men gör det också lättare än ett skype-möte.

4 Så valde vi publik Vilka går först? Vilka har kontakt med medborgarna.
Vi hjälptes åt, lade en grund och utformade efter de olika målgrupperna. Stöttat nyckelpersonerna. Berätta om hur vi har anpassat. Bytt filmer, talat till hur digitaliseringen och det analoga i kontraster påverkar just deras arbetsuppgifter. Vilka grupper har vi sett som nyckelgrupper?

5 Och vad har vi lärt oss? Utgå från R8, digitaliseringsresan. Uppfinn inte hjulet på nytt. Förbered dig på hur din målgrupp kan tänka. Men ta dem inte för givet – reaktionerna kan bli helt omvända. Våga testa. Små workshops kan komma en lång väg. Använd en pilotgrupp och skaffa insikter. Workshops, vad vi gör som är

6 Den digitala resan är påbörjad
Digitaliseringsgruppen Lena Mikaelsson Jonas Örnberg Stefan Strindholm Sara Sjölund Bång Emma Eriksson Västerbotten har en väl utbyggd IT-infrastruktur – att inte använda den är som att ha en ferrari ståendes i garaget.


Ladda ner ppt "Den digitala resan är påbörjad"

Liknande presentationer


Google-annonser