Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Rapport från Temagrupp Psykiatri

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Rapport från Temagrupp Psykiatri"— Presentationens avskrift:

1 Rapport från Temagrupp Psykiatri
Från möte

2 Tillämpningsanvisningar för Göteborgsområdet med fokus på SIP och LVM utifrån överenskommelse om samarbete mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna i Västra Götaland kring personer med psykisk funktionsnedsättning och personer med missbruk Temagruppen har ställt sig bakom tillämpningsanvisningar vilka kommer att publiceras på i november. Tillämpningsanvisningarna innehåller vägledning kring de frågor som medarbetare från verksamheterna har lyft, bland annat i rapporterade avvikelser, som dilemman och svårigheter i det praktiska samverkansarbetet.

3 Tillämpningsanvisningar, enligt samma överenskommelse om samverkan, med fokus på delat kostnadsansvar Berosam har lyft fråga till Temagrupp Psykiatri utifrån inkomna avvikelser i samverkan rörande delat kostnads ansvar. Frågan avser hur man löser situationer där kommun och sjukvård har gjort olika bedömningar kring vård- och insatsbehov för en enskild person. Temagrupp Psykiatri har format en arbetsgrupp med syfte att ta fram vägledning som stöd för medarbetare avseende former för det gemensamma fortsatta arbetet i dessa situationer.

4 Ökad användning av SIP som verktyg med målsättning om sammanhållen god vård och omsorg.
Temagruppen har fortsatt fokus på arbetet med SIP. Återkommande introduktionsutbildning i samverkan, vård- och stödsamordningsutbildningen och till våren kommande mötesledarutbildningar är exempel på de gemensamma kompetensutvecklingsinsatser som genomförs för att sprida kunskap. , en sida från SKL, har uppdaterats med nytt utbildningsmaterial kring SIP.


Ladda ner ppt "Rapport från Temagrupp Psykiatri"

Liknande presentationer


Google-annonser