EXEMPEL GLOBALISERING Megatrend Konsekvenser för Helsingborg

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
EBP-cirkel 1 INGEGERD BESÖKSADRESS: RÅDHUSGATAN 72, ÖSTERSUND
Advertisements

SOCIAL MILJÖ I FÖRSKOLAN! En utmaning?!. SOCIAL MILJÖ 8. Delaktighet- Att känna o uppleva sig delaktig hela dagen! 9. Jämställdhet- Rätten att ha inflytande.
Opinionsbildning och påverkan i stort och smått. Varför beslutsfattarna ska lyssna på Företagarna?
Vuxna med utvecklingsstörning och svåra beteendeproblem.
Årsstämma mars 2009 Criscom Försvarsutbildarna Miljö och Hälsa Karlbergs slott mars 2009.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
I ett globalt perspektiv växer nu många marknader snabbt och konkurrensen ökar också om kunderna. Hur bedömer du att detta påverkar.
Coachande ledarskap. Övning coachande ledarskap Ta reda på saker du inte vet om din kollega genom att ställa slutna frågor, ja och nej-frågor Ta reda.
SMART KOMMUN I NACKA: ENKEL OCH ÖPPEN VÅRT MÅL ÄR ATT BLI BÄST PÅ ATT VARA KOMMUN.
Kommunikation Tove Phillips Olika perspektiv att studera ämnet kommunikation: Sociologi  Sociologiska perspektiv Kommunikation är en naturlig del.
Hur ser den nationella riskbilden ut idag och i framtiden
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring Bygga och Bo Att bygga ett nytt hus eller bygga till det hus du redan har, är något som för.
Svenska som andraspråk 1
Region Gävleborg Förvaltningsorganisation, tjänsteresa och riskanalys (10 minuter) Eftermiddagen
… … … … … … … … … 5. VIKTIGA UPPGIFTER PARTNER KUNDGRUPP VÄRDELÖFTE
Digitalisering, flera begrepp i samma term
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation
U5: Gallring och konkurrens
på personer i behov av hjälp
Konsten att läsa sakprosa
Vägen fram till strategin
XX kommun Kommunikationsplan.
Vision 2025 ”All information med hög efterfrågan finns digitalt tillgänglig. Det mesta går att få tag på snabbt och enkelt, oberoende av tid och plats.
Skjut dig själv! Om att säga ifrån på nätet.
Lektion 2:1 Våldets uttryck Våldet tar sig olika uttryck
Del 4:1 Samhällets ansvar Svensk lagstiftning
Index för att mäta företags kapacitet att energieffektivisera
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas, Thomas Smith
Stadens krisberedskap
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Erfarenhetsutbyte 25 november
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Världens Befolkning Bsa frågor till rubrik: Vilka frågor kan man ställa om VB?
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Ny vision Samtal om framtiden
Tips inför workshop Det är viktigt att deltagarna läst på innan - skicka ut läshänvisningar med länkar i god tid! (för exempel på utskick – se nästa sida)
Hur mycket använder ungdomarna olika beroendeframkallande ämnen i Helsingborg, Skåne, Sverige & Europa? Arbetsmaterial med diskussionsfrågor i klassrummet,
TRENDER I TRANSPORTSYSTEMET – TRAFIKVERKETS OMVÄRLDSANALYS Hösten 2014
Biblioteken speglar samhället
Personalstrategiska verktyg
FRIIDROTT ÅR INTRODUKTION.
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
Förändring för kvalitet och förnyelse
Träff 5 Välkomna!.
Nominativ Ackusativ Dativ
Utskrifter.
Välkomna! strategi för Vilt-förvaltning
Styrning Styrande processer Att styra en hel stad åt samma håll
Världens Befolkning Bsa frågor till rubrik: Vilka frågor kan man ställa om VB?
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
Alla kan läsa och hör sen!
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Upplevelser och växande kunskap med Skogen i Skolan
Tips inför workshop Det är viktigt att deltagarna läst på innan – skicka ut läshänvisningar med länkar i god tid! (se nästa sida för exempel på utskick)
Ersättningskollen.
EXEMPEL Ökade välfärdskostnader Brännpunkt Konsekvenser för staden
Tips inför workshop Det är viktigt att deltagarna läst på innan – skicka ut läshänvisningar med länkar i god tid! (se nästa sida för exempel på utskick)
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
EXEMPEL Ökade välfärdskostnader 1 2 Brännpunkt Konsekvenser för staden
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Kontinuitetshantering
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Arbetsmarknadsutsikterna
Presentationens avskrift:

EXEMPEL GLOBALISERING 1 3 2 Megatrend Konsekvenser för Helsingborg Konsekvenser för verksamheten 1-3 år Prio Övergripande, global trend som påverkar Helsingborg på vägen mot 2035. Påverkar alla organisationer och alla sektorer, direkt eller indirekt. Konsekvenser som påverkar Helsingborg, direkt eller indirekt, till följd av megatrenden. Vilka är mest relevanta för just er verksamhet? Trendernas konsekvenser kan vara synliga, relevanta eller viktiga på kortare sikt. Variationen är stor från trend till trend, eller konsekvens till konsekvens, men gemensamt för dem alla är att vi i våra verksamheter behöver förhålla oss till många av dem redan idag. Det är här ni kommer in. Hur agerar ni på konsekvensen? Vad är viktigast för verksamheten de kommande tre åren? Allt mer heterogen befolkning i Helsingborg - Arbeta vidare kring strategier för bemötande och service. - Vad är en ”helsingborgare”? - Beskriva, förstå och utbilda internt för att kunna identifiera behov. - Hitta former för att rekrytera så att organisationen avspeglar staden. 1 Svenska språkets centrala roll i samhället förändras - Se över den information som ges kring våra tjänster. - Se över internkommunikationen och interna styrdokument. 3 Ökat utbyte mellan länder i form av handel, resenärer och kultur - Tydligare omvärldsspaning för inspiration av globala trender och fenomen. - Är besökare till staden en målgrupp vi måste tänka om kring? 2 Konkurrens och problem i globala leveranskedjor kan ge lokala konsekvenser - Se över vårt beroende av fysiska produkter. - Var är vi sårbara om tillgången brister? - Vilka alternativ har vi? GLOBALISERING EXEMPEL

GLOBALISERING Megatrend Konsekvenser för Helsingborg Konsekvenser för verksamheten 1-3 år Prio Övergripande, global trend som påverkar Helsingborg på vägen mot 2035. Påverkar alla organisationer och alla sektorer, direkt eller indirekt. Konsekvenser som påverkar Helsingborg, direkt eller indirekt, till följd av megatrenden. Vilka är mest relevanta för just er verksamhet? Trendernas konsekvenser kan vara synliga, relevanta eller viktiga på kortare sikt. Variationen är stor från trend till trend, eller konsekvens till konsekvens, men gemensamt för dem alla är att vi i våra verksamheter behöver förhålla oss till många av dem redan idag. Det är här ni kommer in. Hur agerar ni på konsekvensen? Vad är viktigast för verksamheten de kommande tre åren? GLOBALISERING

DEMOGRAFISKA FÖRÄNDRINGAR Megatrend Konsekvenser för Helsingborg Konsekvenser för verksamheten 1-3 år Prio Övergripande, global trend som påverkar Helsingborg på vägen mot 2035. Påverkar alla organisationer och alla sektorer, direkt eller indirekt. Konsekvenser som påverkar Helsingborg, direkt eller indirekt, till följd av megatrenden. Vilka är mest relevanta för just er verksamhet? Trendernas konsekvenser kan vara synliga, relevanta eller viktiga på kortare sikt. Variationen är stor från trend till trend, eller konsekvens till konsekvens, men gemensamt för dem alla är att vi i våra verksamheter behöver förhålla oss till många av dem redan idag. Det är här ni kommer in. Hur agerar ni på konsekvensen? Vad är viktigast för verksamheten de kommande tre åren? DEMOGRAFISKA FÖRÄNDRINGAR

VÄRDERINGSFÖRÄNDRINGAR Megatrend Konsekvenser för Helsingborg Konsekvenser för verksamheten 1-3 år Prio Övergripande, global trend som påverkar Helsingborg på vägen mot 2035. Påverkar alla organisationer och alla sektorer, direkt eller indirekt. Konsekvenser som påverkar Helsingborg, direkt eller indirekt, till följd av megatrenden. Vilka är mest relevanta för just er verksamhet? Trendernas konsekvenser kan vara synliga, relevanta eller viktiga på kortare sikt. Variationen är stor från trend till trend, eller konsekvens till konsekvens, men gemensamt för dem alla är att vi i våra verksamheter behöver förhålla oss till många av dem redan idag. Det är här ni kommer in. Hur agerar ni på konsekvensen? Vad är viktigast för verksamheten de kommande tre åren? VÄRDERINGSFÖRÄNDRINGAR

TEKNIKUTVECKLING Megatrend Konsekvenser för Helsingborg Konsekvenser för verksamheten 1-3 år Prio Övergripande, global trend som påverkar Helsingborg på vägen mot 2035. Påverkar alla organisationer och alla sektorer, direkt eller indirekt. Konsekvenser som påverkar Helsingborg, direkt eller indirekt, till följd av megatrenden. Vilka är mest relevanta för just er verksamhet? Trendernas konsekvenser kan vara synliga, relevanta eller viktiga på kortare sikt. Variationen är stor från trend till trend, eller konsekvens till konsekvens, men gemensamt för dem alla är att vi i våra verksamheter behöver förhålla oss till många av dem redan idag. Det är här ni kommer in. Hur agerar ni på konsekvensen? Vad är viktigast för verksamheten de kommande tre åren? TEKNIKUTVECKLING

KLIMAT- OCH MILJÖFÖRÄNDRINGAR Megatrend Konsekvenser för Helsingborg Konsekvenser för verksamheten 1-3 år Prio Övergripande, global trend som påverkar Helsingborg på vägen mot 2035. Påverkar alla organisationer och alla sektorer, direkt eller indirekt. Konsekvenser som påverkar Helsingborg, direkt eller indirekt, till följd av megatrenden. Vilka är mest relevanta för just er verksamhet? Trendernas konsekvenser kan vara synliga, relevanta eller viktiga på kortare sikt. Variationen är stor från trend till trend, eller konsekvens till konsekvens, men gemensamt för dem alla är att vi i våra verksamheter behöver förhålla oss till många av dem redan idag. Det är här ni kommer in. Hur agerar ni på konsekvensen? Vad är viktigast för verksamheten de kommande tre åren? KLIMAT- OCH MILJÖFÖRÄNDRINGAR

Diskussionsfrågor Kort eller lång sikt? Kan vi påverka konsekvensen? Vad finns det för hot och möjligheter? Fundera och diskutera gärna de här frågorna under övningen. Tror vi att konsekvensen kommer att bli verklighet på kort eller lång sikt? Ska vi tänka proaktivt eller reaktivt? Är konsekvensen något som drabbar oss, eller har vi en möjlighet att påverka trenden i någon riktning? Innebär konsekvensen bara hot, eller kan vi dra nytta av det vi tror sker?