Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ersättningskollen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ersättningskollen."— Presentationens avskrift:

1 Ersättningskollen

2 Svensk försäkring är försäkringsbranschens branschorganisation
ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Svensk försäkring är försäkringsbranschens branschorganisation Ökat förtroende för försäkringsbranschen Ökad kunskap om privata försäkringars betydelse i samhället Tillhandahållande av viss branschgemensam infrastruktur Goda verksamhetsförutsättningar för försäkringsföretagen

3 Samarbete mellan tre organisationer
ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Samarbete mellan tre organisationer Försäkringskassan ”grundskydd” AFA Försäkring ”kollektiv avtalade försäkringar” Svensk Försäkring ”privat försäkring” Ersättningskollen är en tjänst som ska visa var man får sin ersättning. Vi har försökt att få in samhällsskydden/grundskyddet i form av Försäkringskassa, de kollektiva avtalade försäkringar och de privata försäkringar.

4 Splittrad bild av individens skydd
ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Splittrad bild av individens skydd Försäkringsbranschen ser en strukturerad pyramid framför sig medans kunden ser den rörigare pyramiden där allt är ett sammelsurium. Detta framgick i den förstudie som vi gjorde innan vi satte igång arbetet med ersättningskollen.se. Det fanns ett stort behov av att veta vad som händer om man blir långvarigt sjuk. Störst informationsbehov vid sjukdom och sjukfrånvaro

5 Vem betalar ut ersättningen?
ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Vad får jag i ersättning om jag blir långtidssjukskriven? Vi ville svara på två frågor när vi gjorde tjänsten. Vem betalar ut ersättningen?

6 Ersättningskollen.se – enkelt och snabbt
Enkelt gränssnitt - det ska vara lätt att förstå och göra Oinloggat - Inte dina egna siffror - resultat baserat på vad du matar in Ge en snabb bild av vem vad när och även hur ditt privata skydd ser ut. Hur gör jag? – En to-do-list över hur var och när man ska anmäla olika saker.

7 ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Fyller man i vad man tjänar ändrar sig siffrorna direkt.

8 ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Välj var du jobbar, så förändras informationen genom hela tjänsten.

9 ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Här visas resultatet för vad du matat in i tjänsten. Här visas dag och sedan kan man klicka på de olika flikarna för att se vem som betalar ut vad under de olika perioderna.

10 ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Här ser man vilka aktörer som betalar ersättning vid den senare delen av sjukskrivningen. Här kommer i Kommunala fall AFA Försäkring in och ersätter en del.

11 ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Under rubriken ”så här har vi räknat” finns det uppspaltat hur vi räknat och lite om de bakomliggande funktionerna i vårt trygghetssystem.

12 ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Finns det mer pengar att hämta – ja om du har en privat olycksfall eller sjukförsäkring eller en kombinerad sådan så finns ersättningar att hämta. Här vill vi visa vad som ingår i dessa försäkringar och vad du kan få för ersättning Vi har också ett antal exempel som visar vad man kan få om olyckan är framme. Här finns både olyckor på arbetsplatsen och om du råkar ut för en olycka på fritiden. Detta för att visa att det finns ersättningar att få, tex för ett fult ärr.

13 ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Den sista informationen är hur processen för att få ersättningarna ser ut. Vad måste man göra för att få de olika ersättningarna. Här kan man få en uppfattning om vad jag ska göra och vad min arbetsgivare ska göra för att pengarna ska komma. Det ser olika ut beroende på vad man angett i början av tjänsten.

14 ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Gå till och laborera med olika löner/vad man jobbar med och om man har en privat försäkring. Resultatet kommer omedelbart på skärmen så fort man börjar fylla i vad man tjänar Här visar man vad man får: Dag 2-14 – Arbetsgivaren står för de första dagarna minus karensdag Dag Här kommer Försäkringskassan in och dessutom i de fall man har kollektivavtal (el liknande) betalar arbetsgivaren ut en summa också Dag Försäkringskassan fortsatt stor del och här kommer kollektivavtalade försäkringar in tex Alecta Tjänsten fungerar bäst för de som jobbar. Egen företagare kan också använda tjänsten och se vilket skydd de har. Det har visat sig vara en ögonöppnare för många. Kring arbetslösa och studenter finns det många om och men beroende på hur länge sedan de arbetade. I de fallen måste man ta kontakt med sin tidigare arbetsgivare och se vad man har för avtal. Skillnad mellan sjukdom och arbetsskada är att vid arbetsskada får man full ersättning, 100%. Dock är det så att ersättning för arbetsskada kan dröja då det behövs ett beslut hos AFA för utbetalning. Privata försäkringar I tjänsten har vi försökt visa vad som kan ingå i de privata försäkringarna som skydd. Saknar man olycksfallsförsäkring kan man är se vad det skulle kunna ge för ersättning Så här gör du I en lista med datum beskriver vi hur man ska gå till väga, vem man ska kontakta vilken dag i det fall man blir sjuk.

15 Antal besök sedan starten: 860 000
ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Antal besök sedan starten: Ersättningskollen lanserade i mars 2014. 21% återvänder efter, vad vi tror, man har kollat upp om man har kollektivavtal eller ej då det gör en stor skillnad i vilken ersättning man får.

16 Tack för uppmärksamheten! Hoppas du fått bättre koll!
ERSÄTTNINGSKOLLEN.SE Tack för uppmärksamheten! Hoppas du fått bättre koll! Tipsa gärna och länka till från era webbsidor.


Ladda ner ppt "Ersättningskollen."

Liknande presentationer


Google-annonser