Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Utskrifter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Utskrifter."— Presentationens avskrift:

1 Utskrifter

2 Utskrifter som stöd till grupperna
Skriv ut följande bilder på (enkelsidiga) A4-blad och dela ut till deltagarna i gruppövningarna för respektive steg.

3 Steg 1: Målbild Vi befinner oss 1-2 år framåt i tiden. Det är 20XX, och er AK/förening är en stark medlemsorganisation med många engagerade medlemmar vars engagemang tas till vara i utåtriktade aktiviteter för att förändra samhället. Ni är en attraktiv, dynamisk och aktiv AK/förening som lever den strategiska plattformen Framtidspartiet fullt ut i hur ni värvar, välkomnar, engagerar och aktiverar medlemmarna. Hur skulle vi beskriva föreningen? Vad kännetecknar vår verksamhet och i hur vi värvar, välkomnar och engagerar/aktiverar medlemmar? Vad kännetecknar medlemskapet i vår förening och medlemmarnas roll?

4 Steg 2: Nuläge ”Det är <datum för workshopen >”.
Hur kan vi beskriva AK/föreningen idag? Vad kännetecknar vår förenings verksamhet och hur vi värvar, välkomnar och engagerar/aktiverar medlemmar? Vad kännetecknar medlemskapet i vår förening? Vilken roll har medlemmens engagemang och roll i vår verksamhet?

5 Steg 3: Hinder, svagheter och utmaningar
Vad finns det för konkreta hinder, svagheter och utmaningar för vi ska nå det önskade läget (målbilden) – i hur vi värvar, välkomnar och engagerar/aktiverar medlemmar? Vilka konkreta hinder, svagheter och utmaningar behöver vi överkomma och bemöta för att nå det önskade läget (målbilden)?

6 Steg 4: Möjligheter, styrkor och tillgångar
Vad finns det för konkreta möjligheter, styrkor och tillgångar som vi kan använda för att nå målbilden – i hur vi värvar, välkomnar och engagerar/aktiverar medlemmar? Vilka konkreta möjligheter, styrkor och tillgångar har vi som vi kan dra nytta av oh använda för att nå det önskade läget (målbilden)?

7 Steg 5: Övergripande slutsatser/strategisk riktning
Vad är det för helhetsperspektiv som framträder? Vilka övergripande faktorer/omständigheter är de viktigaste att möta för att vi ska kunna nå målbilden? Vilka är de viktigaste och mest övergripande slutsatser vi kan dra – i hur vi bör värva, välkomna och engagera/aktivera medlemmar?

8 Steg 6: Stegen framåt – Hur ta arbetet praktiskt vidare?
Hur ska vi nå målbilden praktiskt? Vad behöver göras? Vilka är de fem viktigaste praktiska stegen/utvecklingsinsatserna för att nå det önskade läget inom vårt område? (I vilken ordning ska stegen tas?)

9 Steg 7: Handlingsplan Vem är huvudansvarig inom området i AK/föreningen? Vilka är de fem viktigaste utvecklingsinsatserna för att nå det önskade läget inom vårt område som identifierats i den föregående övningen? Vilka är de aktiviteter som behöver/kan göras inom varje insatsområde för att nå målbilden inom vårt område (V-V-EA)? När ska dessa steg vara klara på ett ungefär? Vem är/ska vara ansvarig för respektive steg?


Ladda ner ppt "Utskrifter."

Liknande presentationer


Google-annonser