UPPDRAGET … vi skapar mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential I Sverige är KFUM väldigt sekulariserat precis som samhället.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

De eviga frågorna behöver ett svar
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Vs..
En ny struktur för scoutrörelsen – ett förslag. Scouterna – allmänt Scouterna är Sveriges nationella scout- organisation och organiserar all scout- verksamhet.
Värdegrund 1.
Bemötande o etiskt förhållningssätt med utgångspunkt i lagstiftning
Känner du att du har rätt att älska vem du vill utan att någon lägger sig i?
Geografi År 1-2 År 3-4 År 5 År 6 Kartan: Känner till närmiljön
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Inlärningsmiljö för att öka motivation
Enhet Politik på människans och naturens villkor
Varför tror människor.
”Undervisningen är helt gratis ”
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Träff för nya medlemmar Upplägg Läget i Vänsterpartiet Organisationen Partiprogrammet Allmänna frågor Fika.
Demokrati och hur Sverige styrs
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Ta ställning och handla!
Vård- och äldreförvaltningen Vår gemensamma värdegrund
Utvecklingsarbete Start 23 februari 2010 Janne Christoffersson SISU.
VARFÖR IDROTT I SKOLAN ? * Du ska få träna upp din fysiska, psykiska och sociala förmåga * Ämnet ska ge dig kunskaper om en hälsosam livsstil. *
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Etik och Moral Läran om rätt och fel.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Värdegrund, Vision och Verklighet.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Coaching.
Sociala och kulturella fenomen Livsstilar och kroppsideal
Läroplansträff fritidshem
KEPS att lära sig ur flera perspektiv
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Friskis&Svettis Linköping ServCheck® 2012 Friskis&Svettis Linköping Medlemsundersökning 2012 ServCheck®
Religionskunskap 1, 50 p. Religionskunskap 1, 50 p.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
19 april april 2006 Hållbarhetsrådet 1/ bildades Hållbarhetsrådet Tillhör Boverket, med eget Råd som beslutar om.
Vad kännetecknar en Reggio Emilia inspirerad förskola?
Utvecklingsarbete! Om vi drar åt samma håll har vi chans att nå målet! Är alla överens åt vilket håll vi ska?
1 Mångfald Hur leder man en arbetsgrupp som präglas av mångfald ?
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Medlemsmodellen SPF 26 november Om Medlemsutveckling Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
1 Välkomna HFSU-nätverk 10 december 2010 Hällefors kommun.
Nämndplan 2015.
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
+ Etiska begrepp. + Etik och moral I valet om vad som är rätt eller fel visar vi vår moral Rätten till abort Dödsstraff Donera sina organ Ska man förlåta.
Presentera mig själv.
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Obbola IK.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Information kring klasslagsfotbollen
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
VÄLKOMNA FÖRÄLDRAMÖTE
Jämställdhet.
Religion.
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Välkomna till föräldramöte VIK P09:1
Unga som gör världen bättre
Presentationens avskrift:

UPPDRAGET … vi skapar mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential I Sverige är KFUM väldigt sekulariserat precis som samhället i övrigt. Men internationellt är rörelsen väldigt präglad av kristendomen. I många länder måste man t.ex. vara kristen för att få vara ledare. Vissa länder tillåter också bara kristna medlemmar. I Sverige brukar vi säga att kopplingen till kristendomen ligger i kärleksbudskapet (älska din nästa som dig själv) och förlåtelsen. I vår organisation ska unga få så många chanser de behöver. Eftersom rörelsen är så stor finns många möjligheter att utvecklas bland annat genom utbildningar inom ledarskap och internationella utbyten.

KFUM är bredd Det viktiga är inte vad och varför, utan HUR! Idrott, scouting, lägergårdar, fritidsgårdsverksamhet, kulturella yttringar, sociala projekt och internationellt utvecklingssamarbete medlemmar. 400 föreningar och kårer.

KFUM Sverige och Umeå… …står för Kristliga föreningen av unga människor …är världens största ungdomsrörelse …involverar 70 miljoner människor världen över …finns i 130 länder …har ca medlemmar i Sverige

KFUM… K:et i KFUM står för kristlig och är en del av vår värdegrund sedan vår ungdomsrörelse startade i Sverige K:et betyder att vi ska visa varandra medmänsklighet och respekt, och agera med kärlek och förlåtelse. K:et betyder också att alla är välkomna, oavsett vem man är eller vilken bakgrund man har.

K:et, helheten och våra stadgar K:et säger att vi ska verka för Kärlek, Respekt och Medmänsklighet. Helheten - Body, Mind, Spirit är en arbetsmetod eller en modell. KFUM Umeås stadgar beskriver mer specifikt vad KFUM Umeå ska göra. Så alla dessa delar är viktiga att reflektera kring när vi bestämmer vad, hur och varför vi gör det vi gör i KFUM Umeå.

KFUMs stadgar Inspirera till en personlig livsåskådning. Verka för ungas inflytande. Verka för och stimulera till personlig utveckling. Fördela ansvar och uppgifter så att alla känner sig medansvariga och värdefulla. Öka kunskap om och förståelse för andra kulturer. Motverka all diskriminering. Verka för internationell solidaritet och rättvisa. Verka för jämställdhet, skapa förståelse mellan olika ålders- och samhällsgrupper. Verka för ett hållbart samhälle, ekonomiskt, ekologiskt och socialt. Ge möjlighet i meningsfulla aktiviteter i miljöer fria från missbruk.

Vår symbol - triangeln Tillsammans bildar hörnen en helhet som är större än varje del var för sig, där helheten av människan är det viktiga. Body Mind Spirit. Behovet av god hälsa och en sund kropp. Behovet av att utveckla tankar och lära sig mera. Behovet av att reflektera och prata om existentiella frågor.

Body.Mind.Spirit Body handlar om människans behov av en sund kropp. Med en hälsosam livsstil ökar förutsättningarna för ett gott liv. Vi erbjuder drogfria miljöer där fysiska aktiviteter uppmuntras. Mind handlar om människans behov av att ständigt lära sig mer, att stärka sitt självförtroende och viljan att använda sina förmågor för att nå sina mål. Vi uppmuntrar och stimulerar sökandet efter kunskap, att ta egna initiativ och ansvar. Spirit handlar om människans behov av att hantera existentiella frågor. Vi erbjuder miljöer och aktiviteter där barn och unga känner sig trygga att utforska frågor om tro och mening, moral och etik.

Historia om KFUM Young Men’s Christian Association (YMCA) bildades 1844 i England av George Williams Young Women’s Christian Association (YWCA) bildades 1855 i England av Mary Jane Kinnaird och Emma Robarts Rörelserna spred sig snabbt inom Europa och till USA. I Sverige bildades KFUM (YMCA) 1855 och KFUK (YWCA) 1885.

KFUM idag Är en gräsrotsrörelse. Skapar verksamheter efter behov. YMCA och YWCA är i de flesta länder två olika organisationer där YMCA jobbar med konkreta aktiviteter där tjejer och killar får vara med. YWCA är världens största kvinnoorganisation och jobbar mycket med påverkansarbete för att öka kvinnors rättigheter. I de flesta länder har YMCA och YWCA en väldigt mycket mer kristen prägel än i Sverige.

Att vara en gräsrotsrörelse Tyngdpunkten ligger i det lokala föreningen och dess intressen av att driva, skapa och utveckla olika områden. Rörelsen är medlemmarna, organisationen blir det som medlemmarna vill att den ska vara. Det viktiga är inte vad vi gör, utan varför och hur…

Organisationsstruktur KFUM Sverige

KFUM Umeå Över deltagare/år Över 1500 medlemmar Över 250 ideella ledare Över 30 tillsvidareanställda Över 250 tim- och visstidsanställda

KFUM Umeås övergripande mål 2019 ● KFUM Umeå skall vara minst 4000 medlemmar ● KFUM Umeå har fler verktyg/verksamheter för att utveckla unga människor ● KFUM Umeå skall vara verksamma i en större region än Umeå i norra Sverige ● KFUM Umeå skall vara en professionell utvecklingsinriktad organisation anpassad till vår roll ● Alla i regionen ska förknippa varumärket KFUM Umeå med bra värden och bra verksamhet ● KFUM Umeå skall ha nöjda medlemmar/deltagare/kunder ● KFUM Umeå ska vara den mest attraktiva arbetsgivaren inom jämförbar verksamhet

KFUM Umeå organisation 2015

KFUM Umeås verksamheter 2014 fördelat efter omsättning

Du som aktiv medlem i KFUM Umeå Får möjlighet att ha … En tränare som håller i era träningar Halltider för träningar Matchkläder Ledar- och föräldrautbildningar inom KFUM och förbund Tillgång till Nydalas- och Norrbyskärs lägergård för aktiviteter med laget Tillgång till lokaler på KFUM för samlingar och möten Nyhetsbrev för vad som händer inom KFUM Inköp av profilkläder till en bra kostnad Vad kräver KFUM av dig som medlem inom en idrott? Att du lämnar in personuppgifter till vårt medlemsregister (licensiering, LOK bidrag, utskick, fakturering ) Att alla ska betala in träningsavgift enligt KFUMs riktlinjer (se hemsidan) Att bli medlem i KFUM 150 kr per år (200 kr för familjeavgift) Att ni meddelar tränaren om ni inte kan komma på träningen.

Våra förväntningar på våra ledare… Att du bedriver verksamheten utifrån KFUMs riktlinjer och värdegrund (Body, Mind, Spirit). Att du deltar i någon form av utbildning som ges av förbund eller någon av KFUMs egna utbildningar. Att du lämnar in ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret. Att du behandlar alla barn lika ur rättvisesynpunkt Att du kommer i tid till träningarna Att du är ansvarig över att lämna lokalen i gott skick Att du inte medvetet kränker någon aktiv Att du har en god kommunikation med föräldrar och KFUMs kansli.

Organisation inom KFUM Idrott Linda Hjortborg, idrottsutvecklare Luca Romano, ungdomskonsulent Anna Borvall, faktureringsansvarig Jenny Crosby, administratör