Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll"— Presentationens avskrift:

1 V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Styrelsens förslag till V I S I O N för ett Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll

2 Övergripande syfte För att på ett tydligt sätt visa vad Sigtuna IF Fotboll vill uppnå med verksamheten har styrelsen arbetat fram en vision som sedan kommer att ligga till grund för de mål och delmål vi sätter upp, samt vilka strategier vi kommer att välja för att nå dit. Allt har givetvis sin utgångspunkt i vår värdegrund och vårt uppdrag.

3 SWOT

4 Styrkor Anläggningen Engagemanget Bra inflöde av barn
Eldsjälar/Ideellt arbete Upplands FF Bred verksamhet* Lång tradition *Styrkan med detta är att det är många som kan vara med i verksamheten oavsett nivå på satsning (”elitfotboll eller bara för skojs skull). Det är särskilt viktigt för pojkar och flickor i yngre år, då intresset och passionen för fotbollen skapas.

5 S.W.O.T Svagheter Otydlig styrning Ingen tydlig målbild
Många, ibland divergerande viljor Ekonomin Idéellt Beroende av samarbete med kommun kring anläggningen

6 S.W.O.T Möjligheter Utnyttja anläggningen mer effektivt Sponsorer
Tjej- och damfotboll Ökad tydlighet till intressenter Samarbeten, nätverk Fotbollscuper/läger/camper

7 S.W.O.T Hot Spelare lämnar för tidigt Idéellt (svårt med stabilitet)
Bristfällig ekonomi och styrning Ökad konkurrens i kommunen Så länge barnen håller på är föräldrar aktiva

8 Arbetshypotes – Visionsarbete
Vad vill Sigtuna IF Fotboll uppnå på lång sikt, dvs på längre sikt än Visionen uttrycker vår övergripande målbild och bildar vår gemensamma strävan. Den visar vilken färdriktning vi har valt och sätter ambitionsnivån för vårt arbete. Var är vi idag? Var vill vara om ett bestämt antal år? Hur kommer vi dit? Engagerade, välutbildade ledare Ekonomi Kvalité Ansvarstagande ”Alla skall vara med – under rätt förutsättningar” Socialt och god kamratanda Samarbete

9 Vår värdegrund (Blå tråden)
Sigtuna IF ska stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors lika värde respekteras och tas tillvara. Sigtuna IF:s mål är att erbjuda fotboll till så många som möjligt och så länge som möjligt med bra kvalité. Verksamheten skall präglas av glädje och gemenskap. Ur Sigtuna IF:s värdegrund - Det skall vara roligt att spela fotboll och innebandy i Sigtuna IF. - Vår barn- och ungdomsverksamhet skall bedrivas långsiktigt såväl sportsligt som socialt. - Vi skall verka för bra relationer och samarbete med andra föräldrar, föreningar, skolan och kommunen. - Vi skall sträva efter att ha en god ekonomi där alla skall medverka för att uppnå detta. - Vi skall ha ett professionellt ledarskap med välutbildade ledare - I Sigtuna IF gäller nolltolerans.

10 Vårt uppdrag Sigtuna IF Fotboll som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med ”Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund” Sigtuna IF Fotboll ska bedriva fotboll med målsättning att få så många som möjligt att spela fotboll så länge som möjligt. Föreningen ska motverka all form av diskriminering samt aktivt verka för en dopingfri idrott.

11 Målsättningen med vår barn- och ungdomsverksamhet är att ge alla spelare chansen att utvecklas efter sin förmåga och ambition och att uppmuntra dem till att fortsätta sitt fotbollsspelande så länge som möjligt, så att vi får behålla våra spelare och förse vår seniorverksamhet med egna produkter. ”Målet är att ha minst ett lag per årskull från 6-åringar upp till juniorer. Det skapar förutsättningar att förse seniorverksamheten med egna utbildade spelare.” ”Målsättningen med vår seniorverksamhet är att det finns ett dam och ett herr representationslag (A-lag)

12 FÖRSLAG TILL VISION ”Sigtuna IF Fotboll ska bidra till trygghet, glädje och god kamratanda på lång sikt” Vidare förklaring av värdeorden finns på nästa sida då det är innebörden som är det viktiga.

13 TRYGGHET Barnen och ungdomarna ska kunna lita på och känna tillit till våra ledare. Detta inkluderar även föräldrarna. Det är ledarnas uppgift att fungera som en trygg bas för barnen och ungdomarna för att de ska våga visa känslor och vilja utvecklas. Vi ska kunna erbjuda en trygg plats och miljö för barn, föräldrar och ledare. Vi arbetar för att hålla fotbollen drog- och dopingfri. GLÄDJE Det är allas ansvar – styrelse, spelare, tränare, föräldrar och personal att tillsammans se till att tiden i Sigtuna IF Fotboll är en tid man kommer ihåg som en rolig och utvecklande period. Fotbollen är en social och lärande verksamhet där glädjen är i fokus. Genom en positiv miljö bygger vi en atmosfär där barn och ungdomar längtar till nästa tillfälle att ha kul tillsammans. GEMENSKAP Kamratskap och sammanhållning är grunden i Sigtuna IF Fotbolls dagliga arbete. Vi stöttar och bryr oss om varandra för att motverka kränkningar, mobbning och utanförskap samt aktivt stödja ”alla ska med” känslan. Vi ska respektera varje individ och ge alla möjlighet att utvecklas utifrån individens egna förutsättningar. Barnen jämförs inte med varandra. SIF IF FK tar avstånd från rasism och främlingsfientlighet samt motverkar alla former av diskriminering, mobbning och nedsättande språk.


Ladda ner ppt "V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll"

Liknande presentationer


Google-annonser