Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK"— Presentationens avskrift:

1

2 Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK
Nyheter i Visby Ladies AB

3 Bakgrund Visby BBK och Visby Ladies har under många år drivit framgångsrika idrottsverksamheter till stor glädje, gemenskap och utveckling för barn, ungdomar och vuxna. Visby BBK bedriver sedan många år en väl fungerande barn- och ungdomsverksamhet, där alla är välkomna att under sunda och roliga former idrotta och utvecklas utifrån sina förutsättningar och ambitionsnivå. Visby BBK bedriver en verksamhet med fem ungdomslag och två seniorlag mm.

4

5 Bakgrund Visby Ladies har som ett av Gotlands främsta idrottslag med otroliga 29 år i elitserien i rad, år från år varit en stor inspirationskälla för många barn och ungdomars idrottande och också gjort det möjligt för många tjejer att idrotta på elitnivå. Visby Ladies har genom åren skapat ett stort intresse och brett engagemang för basketen på Gotland. Lagets framgångar har också bidragit till betydande marknadsföring av ön. Visby Ladies har som vana att varje år gå till slutspel och så sent som år 2005 rådde det SM-guld-yra på ön!

6

7 Mot nya mål!

8 Nya Visby BBK/Ladies För att på bästa sätt ta vara på de fina utvecklingsmöjligheter som finns på ön och bl a göra det möjligt för fler barn och ungdomar att idrotta och utvecklas genom den lättillgängliga och roliga sporten basketboll, har Visby BBK och Visby Ladies gått ihop till en förening. Visby BBK kvarstår som förening där barn och ungdoms- och breddverksamheten bedrivs. För elitverksamheten har ett idrottsaktiebolag bildats, som ägs av föreningen.

9 Nya Visby BBK/Ladies En ny stark organisation med en samlad bred kompetens har bildats för att vidareutveckla idrottsverksamheten och säkerställa en stabil ekonomi och organisation över tid. Många personer och profiler med lång erfarenhet från såväl idrotten som näringslivet är engagerade för att öka sportens tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna och bredda sportens attraktionskraft.

10 Nya Visby BBK/Ladies

11 Övergripande mål Öka sportens tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna och bredda sportens attraktionskraft. Vidareutveckla barn och ungdomsverksamheten genom ökad rekrytering och ökad kvalité på verksamheten, bl a genom fler och mer utbildade ledare. Göra det möjligt för barn och ungdomar i familjer som har begränsade möjligheter till idrottande för barnen, att spela basketboll. Öka antalet medlemmar från 300 till 500. Ett elitserielag i Damligan som publiken ”känner igen”, med gotländska spelare som grund samt nationella och internationella spelare som förstärker. Minst en spelare rekryteras varje år från ett ungdomslag. Genom elitverksamheten skapa förutsättningar för spelare att nå landslagsnivå. En väl fungerande basketverksamhet i division 2 för både herrar och damer. En ekonomisk stabilitet med ett årligt överskott. En ekonomisk omsättning på 1,5 mkr, varav 1 mkr i sponsorintäkter.

12 Nyheter Visby BBK Gotländsk basket – Visby BBK
Årsmötet är bokat till 26/9 vilket är ett stort steg till att få ihop allt till en styrelse där både Visby BBK och Ladies finner sin nya form. Ungdomssatsning sker i formen av Easy basket. Annons kommer i helgen och startar 12/10 och riktar sig till Åk 2-6. Skolprojekt kommer att genomföras under säsongen med hjälp av Ladies proffs. Primärt i Visbyområdet med stöd av GI/SISU. Nästa höst är målet att ha basketungdomar i LIU (Lokal Idrottsutbildning).

13 Nyheter Visby BBK Gotländsk basket – Visby BBK
Utbildning för ledare och aktiva. Stor utbildningshelg 7-8/9. Sponsringsarbetet rullar vidare enligt plan. Ekonomi. Det har varit en tuff period med mycket tungt arbete på ett par personer men vi börjar se ljuset i tunneln.

14 Nyheter Visby Ladies AB
Gotländsk basket – Visby Ladies AB Leo presenterar.


Ladda ner ppt "Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK"

Liknande presentationer


Google-annonser