Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt."— Presentationens avskrift:

1

2 Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt kul och bra med en så stor fotbollsverksamhet som vi har men det är svårt att hålla ihop föreningen med tanke på dess storlek för med större verksamhet följer också större ansvar och det blir allt svårare att hålla ihop föreningen och säkerställa att alla jobbar för Håbo FF först och främst och inte ett specifikt lag !

3 Aktiviteter Medel/ Resurser Uppdraget Bestämmer Deltar Bidrar Vision Medlemmen Värdegrund kräver genererar/ omsätter uppfyller möjliggör

4 Detta är ett annan bild för att visa hur en förenings verksamhet ser ut. Uppdraget/Verksamhetsidén – Värdegrund – Vision – Aktiviteter/Verksamhetsområden. Det är ett hjul som snurrar och det gäller att få fart på föreningen, helt enkelt att få den i rörelse! Tänk framåt – tänk omvärldsbevakning – vad vill våra medlemmar? – återkom till Verksamhetsidén! Spelare och ledare kanske säger ”det får föreningen fixa”, men det som är viktigt att komma ihåg är att det är NI som ÄR föreningen, ni är Håbo FF genom ert medlemskap! Föreningsdemokrati och alla rösters lika värde.

5 ” Håbo FF ÄR alla medlemmar” Verksamhetsidé Håbo FF ska bedriva fotbollsverksamhet för invånare i Håbo kommun som vill spela fotboll, fokus ska vara på barn och ungdomar men även verksamhet för vuxna ska erbjudas. Syftet med verksamheten är att medlemmarna ska: ha en kul och social fritidssysselsättning. lära sig ta ansvar, visa hänsyn och få ett gott uppförande. få en personlig utveckling och stärka självkänslan och självförtroendet. börja eller fortsätta gilla fotboll och föreningsliv.

6 Värdegrund Vi ska sträva efter en långsiktig spelar- och ledarutveckling som tar sikte på vår vision! I Håbo FF ska vi tillsammans hjälpa och stötta varandra och sträva efter samarbete. Vi ska också visa hjärta, engagemang och vara stolta över vår förening! I Håbo FF ska det vara fokus på glädje och att ha kul! Håbo FF ska vi visa respekt och hänsyn mot alla, internt och externt. Alla är välkomna i Håbo FF! Det ska vara ordning och reda i Håbo FF, i alla led. Alla ska följa stadgar, verksamhetsplan, Röda tråden och föreningens värdegrunder. Vi ska alltid uppvisa professionalism i alla led och alltid tänka på att vi representerar Håbo FF! Alla ska veta vad Håbo FF står för och hur föreningen fungerar. I Håbo FF ska det vara utbildning för alla på rätt nivå (ex. ledarutbildningar i Röda tråden) I Håbo FF ska vi sätta de aktivas hälsa i fokus. Ett mål är att alla ska må bra och vi ska informera våra aktiva om kost, sömn och fysisk rörelse och hur det påverkar kroppen. I Håbo FF ska spelarna kämpa för att vinna och nå bra resultat medan ledarna ska fokusera på utveckling av spelare.

7 Vision Håbo FF 2030! Håbo FF har en bred och stabil ungdomsverksamhet så att seniorlagen är självförsörjande! Håbo FF har en fantastisk VI-känsla som gör att alla medlemmar bygger upp föreningen och engagerar sig där det behövs! Håbo FF arrangerar en ”Håbo FF-dag” med aktiviteter på dagen och medlemsfest på kvällen för barn, ungdomar, seniorer, ledare och föräldrar! Håbo FF spelar i division 1 med damlaget och i division 2 med herrlaget! Håbo FF har fantastiskt bra anläggningar för att bedriva verksamheten på! Håbo FF är förstavalet för alla som vill spela fotboll i Håbo kommun! Håbo FF har 2000 medlemmar! Håbo FF har en fungerande ungdomssektion som ansvarar över ungdomsverksamhet

8 P99 Herr Dam F01 Herr P99 F01 P02 F04 P02 Dam F04

9 Istället för att alla lag eller olika delar i föreningen ska sköta sig själva är syftet att ni gemensamt ska bli mycket starkare. Ni ska gemensamt komma överens om hur er verksamhet ska bedrivas! Likriktad verksamhet! Fördelar: - Enklare, alla vet vad som förväntas och man behöver inte uppfinna hjulet på nytt. - Roligare om man kan hjälpas åt och inte är så styrda till varje lag. - Starkare tillsammans. Håbo FF som helhet blir starkare och får en tydligare image (lockar fler spelare/aktiva, ledare, föräldrar, sponsorer) - Bra att visa upp mot kommun, sponsorer, förbund etc. - Röd tråd i föreningens verksamhet. Enklare för spelare, ledare och föräldrar. Andra områden som man kan ta fram gemensamma riktlinjer kring är: Spelarutbildningsplan (som talar om hur HFF ska utbilda fotbollsspelare) Sponsorpolicy (som talar om hur lagen och föreningen får/ska kontakta sponsorer, samt hur stor del som går till laget/föreningen).

10 Implementering Vi måste få med alla (ledare, tränare, lag, spelare, föräldrar, sponsorer, kommun, styrelseledamöter) att jobba mot samma mål! Vi ska bli ett och inte massa småklubbar i klubben! Styrelsen ska gå i bräschen och visa tydlighet och enad front utåt! För att sprida Röda tråden (där V-V-V kommer ingå) ska Håbo FF informera om detta på hemsidan, ledarmöten, årsmötet och dessutom ska ledarna få i uppdrag att informera om detta för föräldrarna samt hålla i gruppdiskussioner kring vissa bitar (Värdegrund) med spelarna. Informationen som går ut ska vara enkel och det ska vara en ständig påminnelse från Håbo FF och Röda tråden och Håbo FF:s inriktning ska nötas in i föreningen!


Ladda ner ppt "Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt."

Liknande presentationer


Google-annonser