Presentationens innehåll Slutsatser om länets test- och övningsverksamhet (2010) Slutsats om ”Tillväxtbranscher 2020?” (2009-2010) Slutsats om mandatperiodens.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Region Värmland Kunskapsutveckling i Socialtjänsten REGIONALA STÖDSTRUKTURER i ett större sammanhang.
Advertisements

Kompetensplattform Västra Götaland Westum
Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.
Välkomna till Höstkonferens Svenska Skyttesportförbundet Så här tänker vi dagen…. •Vad har hänt i processen så här långt? •Välkomna.
Från UFO till FoU. ”Från UFO till FoU resan” •Obekant –Familjärt •Ogripbart – begripligt •Från något som rör andra till något som rör mig.
Beredningen för integration och mångfald
Tillväxt genom internationellt arbete
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Landstingsdirektörens stab Forskning och Utveckling, FoU Skapar förutsättningar för människors välfärd samhällets utveckling näringslivets konkurrenskraft.
FoU-samverkan på EU-arenan – Regionala FoU-strategier för Norra Sverige Erik Bergkvist Rapportör EuropaForum.
Beredningens uppgift 2008 Att identifiera hinder och möjligheter för personer utifrån Sexuell läggning Funktionshinder Ålder (25- eller 55+ ) för att skapa.
Länets kommuner i samverkan
Regional tillväxt- och innovationspolitik Claes Norell
: EU-workshop Region Skåne och EU Per-Olof Persson EU är viktigt EU-politiken påverkar vår verksamhet Möjlighet att växla upp egna utvecklingsmedel.
Det här ska göras på internatet Verksamhetsplanera 2010 Förmiddag 29 okt Vad är uppdraget? Vem ska vi träffa? Vilka frågor ska vi ställa? Vid vilka datum.
Tillväxtområde Test- och övningsverksamhet – vad innebär det? Katarina Rönnbäck Telefon el
Medborgarnas uppfattningar om den regionala demokratin Erfarenheter från Västra Götaland och Skåne Norrbottenskonferens 23 september.
LANDSTINGSDIREKTÖRENS STAB Regional utveckling BILD 1 Resultat av enkät till landstingspolitiker
Sub-nationell politik Regionfrågan i Värmland
Region Värmland. Region Värmland är värmlänningarnas organisation för tillväxtfrågor, regional utveckling,
Region Värmland.
Anpassning till ett förändrat klimat Uppdrag för länsstyrelserna Regeringens proposition En sammanhållen klimat- och energipolitik – Klimat 2008/09:162.
Tillväxtberedningen 2 juni 2009, Lars S och Maria Ö BILD 1 Positionsdokument Gruvor och mineraler.
Vårt uppdrag Att tillvarata medlemskommunernas intressen, främja deras samverkan och att ge dem service.
Det regionala och lokala självstyret
En presentation av enheten
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Nätverk för plattformsledare 17/ Anna Lilja Qvarlander
Projekt Region 2015 November 2012 till juni 2013.
Välkommen!. Program 10.00Välkommen och uppdatering av vad vi åstadkommit hittills i gruppen (Gunne) 10.20Hur kan ett optimalt styrdokument se ut? Vad.
Norrbottens läns landsting – en behovsstyrd hälso- och sjukvård Allt vi gör har sin utgångspunkt i hälso- och sjukvårdslagen - tandvårdslagen Målet för.
Nätverk-Uppdrag –Hälsa Stholm 6 nov 2007 Processstödjare
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Tankar från kompetensförsörjningsprojektet
Medlemsvård. Verksamheten i fokus  Våga ifrågasätta nuläget  Lyft på ostkupan!  Högt i tak i diskussionerna  Tänk nytt och agera  Idrottskultur.
Forskningssamverkan i Norra regionen Var befinner vi oss?
BILD 1 Fullmäktiges beredningar Uppdrag Kort historik Arbetssätt Process.
Landstinget i Uppsala län 2014
OECD Territorial Review of Sweden
Norrstyrelsens styrgrupp för infrastruktur 2009 BILD 1 Infrastruktur i Region Norrland – vision, mål och verksamhetsidé.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Folkhälsoarbete och arbete med social hållbarhet ur ett regionalt och kommunalt perspektiv Nora
Välkomna!.
NU-sjukvården. Tiderna förändras Krav och förväntningar ändras samtidigt som sjukvården utvecklas och förändras. Det är dags att tänka nytt.
Ger Växelverkan Vetenskapen Värde?
Hur arbetar Västra Götaland med uppföljning och utvärdering Presentation inom lärprojektet uppföljning av regional tillväxt (Reglab) Göteborg 12 april.
Ledamot i en beredning - vad innebär det? Anders Öberg.
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
RUP/RUS – process-revidering Beredningsgrupp – inspel från aktörer Dialogmöten utifrån 4 teman. Swot-cafe, Befintliga grupperingar - Näringslivet aktörer,
Arbetsförmedlingen Lars Roth.
Undersökning av förtroendevalda i Norrbottens läns landsting 2008 Anders Lidström Umeå universitet.
Regionalt folkhälsoarbete i Gävleborg
Programberedningen 2010 Årets uppdrag: Bemötande i vården (Etik i vården) Programberedningen består av 11 ledamöter: Anders Öberg (S) ordförande Elisabeth.
Det här ska vi göra på internatet VP - Utvärdera och utveckla beredningens arbetsformer Konkretisera 2009 års uppdrag Välja branscher (3 st) Organisera.
Kön Könsidentitet Etnisk tillhörighet Religion eller annan trosuppfattning, Funktionshinder Sexuell läggning Ålder Föreslagna diskrimineringsgrunder i.
Analys och VR-process sept Sista inlämningsdag för dokumentation 10 sept Analys av insamlat material 16 okt Utskick av utkast I - omfattande förändringar.
Länsträff Miljö och hälsoskyddshandläggare Västerås den 27 maj 2008 Klimat- och energistrategi för Västmanlands län -ett regeringsuppdrag.
Tack Beredningen vill avslutningsvis tacka de organisationer/myndigheter och företagare som tagit sig tid att träffa ledamöterna och diskutera denna angelägna.
Regionalt serviceprogram- Jämtlands län
Läs mer på Ledamöter i Regionala beredningen Bild saknas Ordf. Lennart Thörnlund (s) Pernilla Lundqvist (s) Marlene.
Västra Götalandsregionens nya handlingsprogram
Krishanteringssystemet & grundläggande lagar
Kraftsamling/nätverk – regionalt och nationellt Konkreta förslag och behovsanalyser Internationella jämförelser Innovation för tillväxt
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Miljömålen består av tre slags mål
Vad innebär regionbildningen?
Miljömålen består av tre slags mål
Benchmarking 1 Beskrivning av organisationens ledning och styrning
Politisk samverkansberedning för hälsa, vård, omsorg och skola
Presentationens avskrift:

Presentationens innehåll Slutsatser om länets test- och övningsverksamhet (2010) Slutsats om ”Tillväxtbranscher 2020?” ( ) Slutsats om mandatperiodens arbete ( ) Erfarenheter och förbättringsområden för nästa mandatperiod

Slutsatser om test och övningsverksamhet 2010 Biltest (villkoren: Infrastruktur,vägar, kommunikation,sjukvård) Militär test- och övningsverksamhet Allmänna villkor för forskning i länet Det finns behov av ett förbättrat samarbete mellan universitet och andra aktörer som bedriver forskning i länet

Slutsatser om turism/besöksnäring samt energi 2009 Urval: Finns behov av att utreda fördelningsvillkoren för strukturfonderna Det finns behov av en regional besöks- och turismstrategi Slutsats ”Tillväxtbranscher 2020?” RTP: · Energi- och miljöteknik (2009) · Upplevelsenäringen (med fokus på turism- och besöksnäring) (2009) · Basindustri – förädling · Kunskapsintensiva tjänstenäringar Test- och övningsverksamhet (2010)

Slutsats av mandatperioden – behov av en ”regionalt samordnad ledning” Slutsatser i urval: Finns behov av en regionalt samordnad vision/samsyn för hur test- och övningsverksamheten skulle kunna utvecklas, 2010 Finns behov av en regional besöks- och turismstrategi, 2009 Regional mångfaldsstrategi, 2008 Regional målsättning av länets integrations och mångfaldsarbete, 2007

Slutsatser efter 4 år i regionala beredningen Erfarenheter av beredningsarbetet Ett intressant och lärorikt uppdrag Arbetet måste systematiskt omprövas och utvecklas Intressanta uppdrag – att det finns något nytt att berätta Förbättringsområden Att få partierna att ta ställning/göra politik av beredningarnas rapporter Att styrelsens svar blir tydligare och mer konkreta Att beredningen systematiskt omprövar arbetsformer och form för rapportering

Beredningen ställer ”öppna” frågor till fullmäktiges partier att ta ställning till - det finns de som lyssnar och vill ha besked

”Öppna” frågor till fullmäktige om test- och övningsverksamhet På vilket sätt kan Norrbotten underlätta för biltestnäringens utveckling – regionalt och nationellt? Vad vill Norrbotten med försvaret i allmänhet och den militära test- och övningsverksamheten i synnerhet? Är det försvarbart att upplåta Norrbottens territorium för militär test- och övningsverksamhet? Saknas det en mer tydlig försvarspolitiskdebatt i Sverige och i Norrbotten? Är FoU en prioriterad fråga i landstinget och i den politiska debatten i Norrbotten? Finns det tillräckligt avsatta medel för fristående forskningsinitiativ, inom andra områden, ute i länet?