Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Benchmarking 1 Beskrivning av organisationens ledning och styrning

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Benchmarking 1 Beskrivning av organisationens ledning och styrning"— Presentationens avskrift:

1 Benchmarking 1 Beskrivning av organisationens ledning och styrning
XX Benchmarking 1 Beskrivning av organisationens ledning och styrning

2 Var befinner vi oss? Fyll i checklistan för jämställdhetsintegrering. En länk till mallen finns under Material för BM1, spara ned checklistan i er mapp på projektplatsen.

3 Nyckeltal Här kan ni lägga in presentation av statistik och nyckeltal (från Kolada eller egna mätningar) för att följa upp och analysera verksamhetens resultat för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar, med koppling till organisationens prioriterade mål

4 Organisationens styr- och ledningssystem

5 Hur styr vi för jämställda resultat?
Se exempel på frågor i anteckningsläge Vilka övergripande styr- och policydokument finns? Vilka mål för finns för jämställdhet? Finns koppling till organisationens övriga utvecklingsarbete och prioriterade mål? Hur bryts målen ned till förvaltning/verksamhet? Är jämställdhetsperspektivet integrerat i budget och verksamhetsplan (inkl. anvisningar, mallar, riktlinjer)? Är beslutsprocesser jämställdhetsintegrerade (inkl. anvisningar, mallar, riktlinjer)? Efterfrågar den politiska och administrativa ledningen resultat av jämställdhetsarbetet?

6 Hur leder vi arbetet med jämställdhetsintegrering?
Se exempel på frågor i anteckningsläge Har vi en kultur där vi tillåts att göra misstag och lära av dem? Hur säkerställer vi att nya erfarenheter och kunskaper tas tillvara i organisationen? Är chefer och medarbetare delaktiga och engagerade i arbetet? Lever vi som vi lär? (följer vi beslut, riktlinjer och policys)

7 Hur organiserar vi arbetet för att säkerställa jämställd verksamhet?
Vem har ansvar och mandat att säkerställa att jämställdhet är integrerat i ledning och styrning? Hur samordnas arbetet? Hur följs arbetet upp? Finns tillräcklig kompetens för att genomföra förbättringsarbete

8 Våra samlade kompetenser (från uppstartsträffen)
Jämställdhet Förbättringsarbete Att sätta mål Att styra mot mål Att följa upp och utvärdera 10 10 10 10 10

9 Det här vill vi förbättra i ledning och styrning
På kort sikt (till nästa träff) På längre sikt (inom ett år, inom mandatperioden)


Ladda ner ppt "Benchmarking 1 Beskrivning av organisationens ledning och styrning"

Liknande presentationer


Google-annonser