Kunskapsuppbyggnad främjar förtroende Camilla Ferenius 23 nov 2007.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En attraktiv Östgötaregion Där stad och land är med på tåget?
Advertisements

Camilla Wallström Kunskap föds där tanke och känsla möts
Demokrati & diktatur.
Projektrubrik Syfte Målgrupper
Regionalt resurscentrum för jämställd tillväxt
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Nordisk slutkundsmarknad
Uppdrag att kartlägga forskningsresultat med relevans för skolväsendet.
Nykvarns kommun Bidragsmöjligheter Januari Strukturfondspartnerskapen •Förbättra tillgängligheten och öka förutsättningarna för regionförstoring.
Den nationella ungdomspolitiken
Energibranschens ryktesstrategi Milka Kortet, Finsk Energiindustri rf.
Att arbeta praktiskt.
IQ Samhällsbyggnad – Föreningen för innovation och kvalitet inom samhällsbyggandet. Inspel till Forsknings- och Innovationspropositionen Samhällsbyggnad.
Hälsouniversitetets strategikarta beslutad av fakultetsnämnden
Försöksverksamhet 2007 Universitetsförvaltningen Uppdragets bakgrund, syfte och mål Avidentifierade ansökningshandlingar.
Vilken av följande kategorier tillhör du? 1.Lärare/forskare 2.Administratör 3.Student 4.Extern gäst.
Verktyg för ökad patientsäkerhet
Uppdrag att kartlägga forskningsresultat med relevans för skolväsendet.
INNEHÅLLSSTRATEGI för SKANE.SE workshop: innehåll och struktur
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Att skapa vägar in – arbete, utbildning och unga i utanförskap Leif Klingensjö Sveriges Kommuner.
Intressenter OL108A.
Social hållbarhet. En prioriterad fråga
Utbildning och information som konsumentskydd Ingrid Bonde, generaldirektör Finansinspektionen 23 november 2007.
Uppföljning eller utvärdering - är det frågan?. Det ena utesluter inte det andra! Ungt forskningsområde – det finns utrymme för både och. Olika perspektiv.
Ekonomiska kretsloppet
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Kommunikation för yrkesverksamma -vad händer i mötet mellan människor?
Norrstyrelsens styrgrupp för infrastruktur 2009 BILD 1 Infrastruktur i Region Norrland – vision, mål och verksamhetsidé.
Idéburet Offentligt Partnerskap
Att stödja övergången till en koldioxidsnål ekonomi inom alla sektorer
Samhällets krisberedskap – kommunen i fokus
Välkomna till informatörsutbildningen: Trygga din ekonomiska framtid Viveca Wallén Vrenning Finansinspektionen.
Landskrona Per-Arne Ström Finansinspektionen
www.kasam.org1 KASAM:s program för genomlysning av beslutsprocess och beslutsunderlag på kärnavfallsområdet Björn Hedberg, Kanslichef.
Namn på presentation. Ändras i Sidhuvud/Sidfot 1 Mål och vision BRANSCHEN ● Vision ● Idé ● Strategiska områden ● Framgångsfaktorer.
Luleå 4 juni 2012 Arbetsförmedlingen och Arbetsintegrerande sociala företag.
Ger Växelverkan Vetenskapen Värde?
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar
Vad, hur och varför samverkan? Resultat !?
Kvalitet i förskola, skola, vuxen- utbildning och skolbarnsomsorg Statens utgångspunkter –Elevernas utveckling mot nationella mål i centrum –Nationell.
Bakgrund&läge idag: Missförstånd, förvirring, otydliga FFU, ÖP Svårigheter att ställa relevanta och uppföljningsbara krav Starkt fokus på djurskyddskrav.
1 Leif Vindevåg 23 november  Skapa en konkurrenskraftig och exportinriktad finansmarknad  Stärka sektorn som tillväxtmotor.
Gilla Din Ekonomi - Skola. INFORMATÖRSUTBILDNING FI:s huvudsakliga mål  Bidra till ett stabilt och finansiellt system med ett högt skydd för konsumenter.
Utgångspunkter och förhållningssätt Djurönäset 15 april 2015
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Rätt information på rätt plats i rätt tid (SOU 2014:23) MAS-kompetensutv.dagar 2015 Carita Fallström
Finansiell samordning
––– Närmare koppling till sakfrågor Stockholm
SACS Swedish Association of Civil Security
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn –
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 02: Aktörer och deras roller och ansvar #grundSoL.
Samordnare våld i nära relationer
BasKraft - ökar förmågan att skapa resultat tillsammans
Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad”
Pensioner och försäkringar
Det här är Folkbildningen i Västmanland
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Styrgruppen Vårdsamverkan Skaraborg, 8 november 2017
Miljömålen består av tre slags mål
Material för socialtjänsten
Spelar priset någon roll? Om samhällsekonomiska analyser
Strategin Statens roll i utbildningssystemet – slutrapport
Park- och naturförvaltningen
Miljömålen består av tre slags mål
Samverkansprojekt för bättre hälsa
OL108A // Introduktion till projektledning // Samhällsentreprenör
Presentationens avskrift:

Kunskapsuppbyggnad främjar förtroende Camilla Ferenius 23 nov 2007

Finansmarknadsrådets perspektiv  ”främja utvecklingen av den finansiella sektorn och stärka Stockholms roll som finansiellt centrum”  Finansbranschen behöver politiker, media och allmänhet med bättre förståelse för finansiell sektor.

Viktiga faktorer för finansiella sektorn  Identifierat ett flertal kritiska faktorer  Diskuterat åtgärder som skulle förbättra förhållanden men….  kloka rekommendationer HJÄLPER INTE om de inte kan genomföras.

Åtgärder måste vinna legitimitet  Svårt att genomföra åtgärder som går emot den allmänna opinionen.  Bygga förståelse för att sektorn är viktig för Sverige och att den bidrar (direkt och indirekt). Samhället vinner på att finansiella sektorn främjas!

Stark finanssektor är mycket viktigt för Sverige!

Värdering och vikt av finanssektorn ”Viktig för landet” Sektorn uppfattas som samhällsnyttig och internationellt konkurrenskraftig men inte som en innovativ tillväxtmotor!

Värdering och vikt av finanssektorn ”Seriositet” Sektorn uppfattas ha kvalificerad personal och hög lönsamhet men inte tillräckligt hög etik/moral, konkurrensutsatt och prisvärda produkter!

Etik och moral: vikt och värdering

Förtroende krävs för att vilja främja  Branschen måste arbeta systematiskt med att förbättra etik och moral inom sektorn men framförallt intressenternas uppfattning!  Bristande kunskap bidrar till dåligt förtroende

Allmänhetens uppfattning om branschen måste förbättras!  Ett svagt förtroende hos allmänheten kan begränsa möjligheterna och viljan hos politiska beslutsfattare att genomföra nödvändiga åtgärder  För att öka förtroendet krävs kunskap om indirekt och direkt bidrag för att förstå samhällsnyttan om grundläggande finansiella begrepp för att undvika förtroendeproblem byggda på missförstånd och upplevda underlägen

Hur kan vi alla att arbeta i samma riktning och öka sannolikheten för att nödvändiga åtgärder verkligen genomförs? Handlingsplan för gemensam satsning: 1. samverkan inom finansiell sektor 2. bättre regelverk genom samverkan finansiell sektor /myndigheter/politiker 3. bättre koordination av insatser 4. ökade kunskaper hos allmänhet

Gemensam utbildningssatsning för allmänheten  Undersök kunskapsnivån hos allmänheten Grund för relevanta utbildningsinsatser  Satsa på gemensam utbildning under en trovärdig huvudman Viktigt med oberoende huvudman förslagsvis FI  Utnyttja effektiva kanaler på flera fronter Utnyttja rätt medier och kommunikationskanaler Rätt information vid rätt tillfälle Branschen ska vara med och utbilda Alla aktörer ska ha något att vinna på resursinsatserna  Integrera privatekonomi i obligatoriska ämnen i skolan Sätt upp mål och bedömningskriterier i läroplaner  Utbilda och fortbilda lärare Utveckla undervisningsmaterial och samordna insatser God kunskap hos allmänheten för att säkra konkurrens, undvika överreglering och stärka förtroendet!

Att öka allmänhetens förtroende är… …varken enkelt eller snabbt åtgärdat, men… ökad kunskap är ett nödvändigt steg i rätt riktning!