OnlineSkolan Tillbaka till Lärandet 2008 Bergsjön - Gunnared, Göteborgs Stad.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Gemenskap Vi har lyckats när: Eleverna tar spontana kontakter över klass/åldersgräns Detta uppnår vi genom att: Har regelbundna aktiviteter tillsammans.
Skola och arbetsliv i samverkan
BFL Piloter och rektorer 27/8 De 5 nyckelstrategierna
Individuellt lärande tillsammans
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
ANOVA ökad tillväxt och entreprenörskap
Handlingsplan för matematikutveckling
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Unga14 10 – 21 februari (v 7-8) sker en mätning av folkhälsa bland barn och unga.
Vägledningens potential inom utbildningssektorn
Nya Elementar!.
INDividuellt och Anpassat stöd till arbete för personer med neuropsykiatrisk/psykiatrisk funktionsnedsättning eller personal/verksamheter som möter.
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Verksamhetspresentation av Tunets fritidshem
Syfte ”FramtidsFrön inspirerar pedagoger och annan
Inlärningsmiljö för att öka motivation
BILD 1-20 Idag Varför ska barn komma till tals? Kaffe Vad behövs? (Vilka förutsättningar?) Hur kan det gå till? Barnperspektiv och barnets eget.
Välkommen till information om utvecklingsarbete
När internationalisering är en del av utbildningen Sara Meyer Internationell samordnare Norrköpings kommun
1 Medarbetarenkät svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
FRAMTIDSBARN IV Detta är... En fortbildning av pedagoger mot ett forskande arbetssätt med IT-stöd.
Projekt ”Barnets rättigheter i vårdnadstvister” Projektet drivs i samarbete med Socialstyrelsen, FoU i väst GR, regionförbundet i Örebro och sex kommuner.
E-Validering Kompetensutveckling Marianne Andrén 2008 Marianne Andrén Projekt- och Forskningsledare Vård och omsorg Centrum för vuxnas lärande Off-e projektet.
UPPDRAGET kompetensutveckling av lärare en multimediadator till deltagande lärare e-postadresser till alla lärare och elever förbättra tillgängligheten.
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
HLT Hälsa Lärande Trygghet.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Att gå från magkänsla till faktabaserad utveckling Stöd för förskolor och skolor som vill ordna analysgrupp Metoden har utvecklats och prövats i Eu-projektet.
Samverkan Asperger Till Sysselsättning Arbete
KOMMUNIKATION - SOM RINGAR PÅ VATTEN PROJEKTET ANVÄNDNING AV INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSTEKNIK I UNDERVISNING OCH STUDIER.
Föreställning och föreläsning Ledarutbildningar Grupputbildning och workshop.
Mervärden och aha-upplevelser
Spångas EHT-plan en elevhälsoplan efter de nya Allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
ED Tua Haldin-Herrgård. Handledning och stöd som en kunnig, erfaren person i seniorposition ger åt en yngre utvecklingsvillig och –duglig person som befinner.
 Kostnadsfri och ”frivillig” skolform  Oftast 3 års studier  Eleven väljer ett program och kan i viss utsträckning.
Tidigt ingripande och förebyggande stöd för elever inom allmän undervisningen.
Övergången mellan sidorna sker automatiskt med 20 sek. intervaller. Ni kan även använda rullningslist för att komma till nästkommande sida.
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
Kvalitetsredovisning Resultat för gymnasieskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
NETinfo Samordnat IT-stöd Lunds universitet Johnny Nilsson, PL Birgitta Lastow, bitr. PL Anders Sjöö, bitr. PL.
projekt Skolintroduktion på sent anlända elevers villkor
School - NotSchool  Hus  Ordningsregler  Kursplaner-linjärt lärande  Betyg, kritik  Progression efter ålder  Lärare  Klasser  Socialisera  Begränsningar.
Lars Kaggskolan Prioriterade områden
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Mary-Ann Hopkins 1 Monica Sandorf Mary-Ann (Mia) Hopkins Eva Jungmark Göteborgsregionen.
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Strategiska perspektiv på verksamheten
En arena för lek och kompisskap
SCHOOL OF HUMAN SCIENCES Värdepedagogiskt forskningsfält på HiK Utgår från den del av den pedagogiska praktiken som leder till att barn och unga utvecklar.
Från idé till verklighet!
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
Planering Tydliggöra Strukturera Kommunicera Utvärdera Bedömning Kartlägga Värdera Synliggöra Återkoppla Utvärdera.
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
Uppdragsbeskrivning Ateljéristans roll innefattar:
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
FIRST LEGO LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan starten år 2000 har FIRST Scandinavia haft som målsättning att ge barn och ungdomar goda inlärningsupplevelser.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
-kan visa kunskap om vikten av goda relationer till elev och personal
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE OCH FACEBOOK
Träff 11 Välkomna!.
KRUT ATT GE PLATS.
Vägledningsmodellen Utsikt-Insikt-Framsikt & Varför en modell?
Presentationens avskrift:

OnlineSkolan Tillbaka till Lärandet 2008 Bergsjön - Gunnared, Göteborgs Stad

Vad är OnlineSkolan? ta del av erfarenheter och metoder som används av projektet NotSchool i Storbritannien en virtuell skola vars metod och filosofi är att undanröja alla hinder till lärande. ett alternativ när vanliga skolan ser stora svårigheter att återföra unga till skolan eller annan utbildning, eller redan har uttömt alla befintliga möjligheter.

Målgrupp Ungdomar i grundskola och gymnasieskola mellan år som befinner sig utanför formell undervisning och strukturerad lärande sedan en längre tid.

Mål Att hjälpa ungdomar till: Få lust för lärande Känna tilltro till sin egen förmåga Få uppleva känslan av att lyckas Känna trygghet i lärandesituationer

Mål Känna tillfredsställelse med sig själv och bli delaktiga i samhällslivet Få en ny arena för lärande och finna vägar till utbildning och livslångt lärande Få tillräckligt bra studieresultat för att kunna fortsätta sina studier i framtiden

Vår pedagogiska idé Lärande sker där individen befinner sig Kraften i IT som pedagogiskt verktyg skall användas på ett maximalt, effektivt sätt. Vi möter ungdomarna på en annan arena och på ett annat sätt än i traditionell skolundervisning

Utgångspunkten är: Ungdomarnas egna tankar och intressen – den unge är experten och forskaren i sitt eget lärande. Det innebär att ungdomarna: går in i sitt lärande när de själva vill och kan kan själva välja sin tid på dygnet INTE har formella krav med deadline, betyg och kursmål har chans att fundera och reflektera i lugn och ro

OnlineSkolan team står av: Samordnare Mentorer Tekniker Ungdomar

Samordnarens roll Identifiera och kontakta aktuella ungdomar Handleda och coacha mentorerna Upprätta handlingsplaner tillsammans med ungdomarna Dokumentera och utvärdera

Mentorernas roll Har direkt kontakt med ungdomarna via en pedagogisk plattform Handleda, Inspirera, Stötta och Uppmuntra Utvärderar Rapporterar till samordnare Ser till att ungdomarna blir bedömda och får betyg.

Teknikernas roll Ansvarar för att de aktuella ungdomarna utrustas med bredbandsuppkoppling och all annan teknisk IT-utrustning samt samma dag-support Ordnar de praktiska detaljer gällande tekniken hemma hos den ungdomen.

Ungdomarna i OnlineSkolan Genomför sitt lärande via Internet med stöd av en mentor Går in i sitt lärande på en annan arena och på ett annat sätt än i traditionell skolundervisning Tillsammans med mentorn planerar sin individuella lärandeprocess utifrån sina tankar och intressen

Samarbetspartners Skolor och skolhälsovårdsteam Socialtjänst Barn och Ungdomspsykiatrin Polis

OnlineSkolans strategi Samordnare Mentor Skolor Ungdom tankar intresse n Ny arena för “fritt” lärande Virtuella lärandesituationer Ungdomarna är experter och forskare Resultat: Självförtroende Lust för lärande Social förmåga Socialtjänst BUP Ungdomvksht Polis

Kontakta: Olga Rosca, samordnare Gunnared Tfn: e-post: Carl Sundsvik, samordnare Bergsjön Tfn: