Projektplanen Vård och stödsamordningsprojektet. Avgränsningar Vård och stödsamordningsprojektet avgränsas inte av några diagnostiska kriterier utan kan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Advertisements

Taktisk grupp Programområde Psykiatri
Psykisk ohälsa – överenskommelse 2014 mellan staten och SKL
Psykiatridelegationens arbetsgrupp för samverkan kring barn och unga.
Programområde Personer med funktionsnedsättning
Avtalet mellan staten och SKL 2013 • Båda spänner över socialtjänstens olika verksamhetsområden • Inom båda områdena är hanteringen av standardiserad och.
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland
Avrapportering överenskommelse och Nationella riktlinjer missbruk/beroende Ledningsgruppen
Relationen mellan begrepp i Socialstyrelsens termbank och NI:s begreppsmodell Ett fackspråkligt begrepp med dess definition motsvaras av flera atomära.
Etableringsreformen – att utreda och bedöma prestationsförmåga
TRIS En struktur/organisation för rehabiliteringssamverkan i Sörmland. Utvecklad sedan Fullt implementerad i ordinarie verksamhet från Landstinget,
LANDSTINGETS VÅRD AV PATIENTER MED MISSBRUKS- OCH BEROENDESJUKDOMAR
Centrum mot våld Förstudie Bakgrund Länsstyrelsen har ett regeringsuppdrag att stödja samordningen i länet av insatser mot våld i nära relation.
Gemensam HR (PA)- funktion i Hälsingland. Syfte med mötet Komma överens om hur arbetet ska bedrivas i projektet Tydliggöra uppdrag, syfte, mål, roller.
I Ledningssystem för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess i VGR anges att: Regionens verksamheter ska ha en aktiv roll i en kring individen.
Case management och case managers
Baskompetens i samverkan
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk ohälsa !? 27 januari 2012 Birgitta Johansson Huuva Psykiatridirektör.
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Samordning för Psykisk (o)hälsa
Intressenter OL108A.
Välkommen till ESF:s seminarium
+ Aktiviteter inom projektet: Evidensbaserad praktik inom funktionshinderområdet Hanna Egard, följeforskare
Stöd i vardagen till psykiskt funktionshindrade - utgångspunkter
Attraktiv kust - Norra Bohuslän - Förutsättningar och strategier.
Socialtjänstens utrednings- och behandlingsinsatser
Psykiatri Vård- och stödsamordningsprojektet Psykiatrin i Dalarna
Ambition och ansvar SOU 2006:100
Läkaren beskriver de medicinska förutsättningarna
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland 2015 Bakgrund Kommunerna ska enligt 5 kap. 8§ socialtjänstlagen göra sig väl förtrogen med.
Kvalitetssäkring ISO 9000.
PA1201 Projektarbete 100 p.
Integrerad Missbruks Mottagning Ludvika Smedjebacken
Projekt Röda Tråden Målgruppen: ”Vissa personer med psykiska funktionshinder som också har ett svårt missbruk och/eller kriminalitet t ex med LRV- dom.
Från Psykiatriutredningen till Psykiatrisamordningen
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Kompetens och utvecklingsplan för KUR Fråga 1: Beskriv hur ni kommer att ta vara på och sprida era nyvunna kunskaper inom era respektive organisation Fråga.
Case manager Genomför en omfattande utredning Hjälper brukaren nominera deltagare till Resursgruppen Har en personlig och kontinuerlig kontakt Verkar för.
Ett led i regeringens psykiatrisatsning
R7Arkiv - Regional samverkan om elektroniskt långtidsarkiv Landstingen i: Dalarna Gävleborg Sörmland Värmland Västmanland Uppsala Örebro.
Utveckla samverkan och kunskap om psykisk ohälsa
1 SLUTRAPPORT NULÄGESANALYS STYRGRUPP – Frågor och analys
Kartläggning av inköpsprocessen
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk störning 30 januari 2009 Hur kan vi tillsammans bli bättre? Inspirationsdag för ledare, om samarbete.
Lärande utvärdering genom följeforskning
Vad är ett projekt? En grupp projektdeltagare utför under ledning av en projektledare en klart definierad uppgift, på en viss tid, med givna resurser.
Vad står vi inför i hälso- och sjukvården? Förändringar på kort och lång sikt.
Rätt information på rätt plats i rätt tid (SOU 2014:23) MAS-kompetensutv.dagar 2015 Carita Fallström
Projekt ”samsjuklighet” Projektets mål Kommunerna, psykiatrin och primärvården ska i samverkan arbeta för målgruppen personer med psykisk störning/sjukdom.
Eget arbete till workshop Region Gävleborg.
1 Psykiater i Primärvården RosMarie Nilsson, förvaltningschef Elizabeth Aller, specialist allmän psykiatri Primärvården Blekinge SKL Psykiatri i Primärvård.
Barn- och ungasatsningen
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Träder i kraft 1 januari 2018 enligt beslut 15 juni 2017 och har bestämmelser.
Avdelningen för vård och omsorg
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Överenskommelse Missbruks- och beroendevård - Bakgrund
Det goda livet i Västra Götaland Handlingsplan för psykisk hälsa
Samordnare samsjuklighet
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Handlingsplan Handlingsplan förbättringsbehov uppföljning
OL108A // Introduktion till projektledning // Samhällsentreprenör
Läkarintyg för sjukpenning
Personliga ombud Kronoberg
Presentationens avskrift:

Projektplanen Vård och stödsamordningsprojektet

Avgränsningar Vård och stödsamordningsprojektet avgränsas inte av några diagnostiska kriterier utan kan komma att beröra alla personer över 18 år med psykiskt funktions-hinder/psykisk sjukdom och som är i behov av stöd/insatser från både kommun och landsting. Begreppet psykiskt funktions-hinder hänvisar till konsekvenserna som den psykiska sjukdomen leder till för individen.

Definition av begreppet psykiskt funktionshinder, SOU 2006:100 ” En person har ett psykiskt funktionshinder om han eller hon har väsentliga svårigheter att utföra aktiviteter på viktiga livsområden och dessa begränsningar har funnits eller kan antas komma att bestå under en längre tid. Svårigheterna ska vara en konsekvens av psykisk störning.” Personer med samsjuklighet berörs samt patienter/brukare som vårdas på ÖPT -öppen psykiatrisk tvångsvård. Personer med lindriga och kortvariga tillstånd berörs inte.

Styrgruppens roll: Är projektets beslutande organ. Fastställer projektdirektiv och projektplan. Bedömer resultat och om projektet ska drivas vidare. Beslutar angående förslag och förändringar. Tillför resurser i projektet. Stödjer aktivt projektledaren.

Hur förankrar styrgruppens arbete/beslut? Hur förbereda beslut?

Projektavslut Länsstyrgruppen för psykiatri inom Välfärdsberedningen Region Dalarna fortsätter sitt arbete även efter att Vård och stödsamordningsprojektet avslutas. Diskussioner förs angående behovet av sk. plattformsledare för psykiatriområdet i region Dalarna. Projektledaren ansvarar för att göra en slutrapport som presenteras för intressenter i kommun och landsting samt Region Dalarna.

Under 2013 påbörjas arbetet med brukarrevision i samarbete med Högskolan Dalarna och Erfarenhetspanelen. Brukarrevisioner genomförs Projektägaren ansvarar för att revisionen genomförs. En länsgemensam samverkans överenskommelse finns presenterad och signerad. En länsgemensam överenskommelse finns som beskriver rutiner för metodhandledning i Integrerad psykiatri. En plan ska arbetas fram för regelbundna inventeringar av gemensamt utbildningsbehov för medarbetare från landstings- och kommun psykiatri.

Projektet är avslutat när: slutrapporten är godkänd av projektägaren och länsstyrgrupp. all projektdokumentation är arkiverad på Psykiatrins utvecklingsenhet och inlagda Region Dalarnas hemsida. projektdirektiv, projektplan och slutrapport är diarieförd. ansvarig är utpekad för att följa upp projektets nytta för verksamheten. projektägaren har förklarat projektet avslutat.