Säkerheten främst Registrering av behörigheter

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
LinkedIn som en tjänst för nätverksbildande Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Advertisements

Fornminnesinformation och FMIS
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Transportstyrelsen, Väg- och järnvägsavdelningen
ATIVA-Mätdon ATIVA-Mätdon är ett Windows®baserat registerkortsystem för lagring, underhåll och kalibrering. Det hanterar verksamhetens alla mätdon, instrument.
Olycksutveckling Moped
Anslutning – Från förfrågan till färdig anläggning.
Seminarium om kompetenskrav för arbete i underhåll och anläggning av väg och järnväg Problem med kompetenssäkringen För få formella kompetenskrav i väg-
ISO en ny ISO-ledningssystem- standard för trafiksäkerhet Anders Lie (Ordförande SIS/TK 511 Ledningssystem för trafiksäkerhet )
Trender för framtidens städer Rikard Engström Strategisk utveckling
Översikt för ny kommunikationslösning för licensansökningar Bättre stöd och säkrare hantering med nytt IT-stöd Uppdaterad
Riskbild vid arbete i spår
Skåne University Hospital
”HEJ” ”Hej” är ett webbaserat IT-stöd för prissättning och framställning av fakturerings- och bokföringsunderlag ”Hej” uppdateras dagligen med vårddata.
Affärsmässigt drivna IT-satsningar i småföretag - en potential för fler nya jobb T Stockholms Handelskammare Microsoft Synovate Temo: David Ahlin.
Manual för älgdatabasen i
Obehörigt spårbeträdande och kameraövervakning inom järnvägssektorn
Program Allmänt/Organisation Statlig medfinansiering Vägteknik Miljö
Bibliotek för SVIT Säkerhet Verksamhet Informationsstruktur Teknik Biblioteket Jessica Rosenälv
Strategi för ökad och säker cykling Delredovisning 1 april
Nyheter i BVF 923 version 4.0, gäller från
Användande av JIMO Version 1.1
Hur registrera t.ex älgobs och avskjutning i Viltdata?
GNS järnväg Håkan Sjöström
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
Uppföljning och utvärdering arbetsmarknadsinsatser
Mars 2005, bild 1 Vad är på G i LDC? Johnny Nilsson NETinfo 30/ Lunds universitets egen IT-leverantör.
Tips och råd för att uppfylla krav enligt BVF 810.0
Seminarium 7/4 CTS Värdering av förbättrad kapacitet på järnväg för godstrafik.
Sekretess i vården Lars-Olof Tobiasson.
Exempel/Utbildning Delegering för behörighetsbeställning
§ 41 Räddningstjänstlagen
Plötsligt var det ett vägarbete!
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 Ny E-tjänst för Nyps
Krav på leveranser till förvaltning
Hastighetsefter-levnad – hur tar vi nästa steg
Arkitekturenheten © CSN 2010 IBM System Architect - CSN Örjan Carlsson, chef för Arkitekturenheten på CSN
Att möta framtiden Cancerrehabilitering
Inköpsbehov har uppstått
2 Introduktion till Nyps 11/ Sofia Wallgren
Resultat från Bilprovningens webbenkät om bilisters inställning och vanor gällande bilkörning och alkohol. September Enkätresultat.
Införande av nya hastighetsgränser
Upphandlarnas roll i säkerhetsarbetet GNS
kl 19:00 i föreningslokalen
Säkerheten främst.
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Licensregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna registrerar licenser till era spelare och lag. Har ni frågor ring Marika.
Säkerhetschef/informationssäkerhetschef
Syfte och mål Öka tillgängligheten Öka förståelsen för processen
SFI SFX 2013 I Stockholms län Nacka.
Utbildning Elektroniska blanketter 29-31
KIV KIV är en regiongemensam katalog för säker elektronisk kommunikation och kvalitetssäkrad informationsmängd. Genom KIV erhålls en enhetlig informationsmängd.
Region Mitt Östersund Borlänge Gävle Härnösand
E-ARKIV Johan Kjernald eSamordnare.
Energikartläggningscheckar – söka och rapportera.
Trafikverket startar den 1 april Varför bildas Trafikverket? Ett trafikslagsövergripande synsätt Ett tydligare kundperspektiv Stärkt regional förankring.
Ny elsäkerhetslag den 1 juli 2017 – en sammanställning av innehållet i det nya elsäkerhetsregelverket.
Intern styrning och kontroll Förordning (2007:603) om intern styrning och kontroll Med intern styrning och kontroll avses den process som syftar till att.
Gratis testkonto med egen inloggning
Avvikelserapportering
Lathund-Ladok-97-Rapporter i Uppföljning
Registrering av valorganisation
Funkisportalen En liten guide.
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Auktorisation som elinstallatör
FSO dagar 2019.
Om bildspelet Det här bildspelet är tänkt att vara ett stöd till dig som ska kommunicera hur kontinuitetshantering hänger ihop med andra områden. Det kan.
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
Om bildspelet Det här bildspelet är tänkt att vara ett stöd till dig som ska kommunicera hur kontinuitetshantering hänger ihop med andra områden. Det kan.
En universal inloggning 27 mars 2019
Presentationens avskrift:

Säkerheten främst Registrering av behörigheter

Säkerheten främst! Alla Skydds- och säkerhetsledare och tillsyningsmän som arbetar på den järnvägsinfrastruktur som Trafikverket förvaltar ska ha sin behörighet registrerad i JP. Detta ska vara genomfört under 2012.

JP Järnvägarnas funktion för personcertifiering Redan 2003 gjordes en riskanalys av vilka konsekvenser som kunde uppstå om Banverket genomförde upphandling av underhåll i konkurrens. Riskanalysen påvisade att man måste finna ett sätt att säkerställa att de som arbetar på den infrastruktur som Banverket förvaltade hade rätt kompetens för de uppdrag de genomförde. Därför skapades ett behörighetssystem som kallas JPBS. Banverket handlade upp detta datastöd för att kunna hålla reda på individers behörigheter i olika säkerhetsfunktioner. Såväl hos egen personal som entreprenörer. Därefter har mycket skett med omorganisationer och bildande av Trafikverket.

JP Järnvägarnas funktion för personcertifiering Systemet är alltså till för Trafikverkets möjlighet till kontroll av individers behörighet i olika säkerhetsfunktioner. Det är personuppgiftslagen som reglerar att sökanden måste ge Trafikverket tillåtelse att registrera sökandens behörigheter i ett datasystem. För att få sin behörighet registrerad måste man ansöka skriftligen och det krävs att sökanden skriver under ansökan.

www.trafikverket.se/jp Trafikverket har en hemsida med ingång direkt till JP. Ansöker gör man via Internet. Registrerade får ett användar-ID och ett lösenord.

www.trafikverket.se/jp I menyn till vänster finns det flera underrubriker som beskriver mera om funktionen JP med behörighetssystemet JPBS. Det finns flera sidor på nätet som beskriver funktionen JP, många kommer att uppdateras utifrån dessa seminarier.

www.trafikverket.se/jp Ansökningsblanketterna ska fyllas i noggrant, viktigt så komplett om möjligt. För snabbare och enklare handläggning. Det finns förtryckta ansökningsblanketter som man ska fylla i, viktigt är att ansökan är underskriven av sökanden och ansvarig chef. Annars fördröjs behandlingen av den.

JP Järnvägarnas funktion för personcertifiering Alla behörigheter i systemet är uppbyggda efter kompetenskrav Det är ett IT verktyg som är uppbyggt kring de behörigheter som finns i BVF 906 Kompetenskrav för operativ personal och BVF 913 Kompetenskrav för de som arbetar på starkströmsanläggning.

JP Järnvägarnas funktion för personcertifiering Kompetenskraven är hopsatta av en arbetsgrupp, van att jobba med utbildningar. Kompetenskraven som ingår i systemet är antingen normala, repetitiva eller hälsokrav.

JP Järnvägarnas funktion för personcertifiering Kontaktpersonen på företaget och innehavaren av någon behörighet kan gå in via webben och se sin personals respektive sina egna behörigheter. Kontaktpersonen kan själv logga in i systemet via webben

JP Järnvägarnas funktion för personcertifiering Kontaktpersonen ser sina uppgifter, avdelningar och har möjlighet att ta fram vissa rapporter ur systemet.

JP Järnvägarnas funktion för personcertifiering Berätta att Trafikverket vill att kontaktpersonen uppdaterar sin personal ifråga om repetitionsutbildningar och hälsokontroller. Det är endast vid ansökan om att få registrera nya behörigheter som ansökan ska skickas in. Kontaktpersonen kan även uppdatera sin personals uppgifter om genomförda repetitionsutbildningar och hälsokontroller.

JP Järnvägarnas funktion för personcertifiering När någon ska kontrolleras så ber man individen uppge sitt användar-ID. Berätta att man snabbt kan kontrollera en behörighets giltighetstid via webben

JP Järnvägarnas funktion för personcertifiering Berätta att individen som kontrolleras ska visa legitimation och av integritetsskäl ser man bara behörigheterna, inte övriga personuppgifter. Man ser när personen fick behörigheten och hur länge respektive behörigheter gäller. Under ett användar-ID döljer sig alla behörigheter som just den individen har.

JP Järnvägarnas funktion för personcertifiering Här klickar du om du vill ställa frågor till JP. Entreprenörerna är välkomna att ställa frågor till jp. Det gör man genom att klicka på kontakt