Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS."— Presentationens avskrift:

1 Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS

2 JPBS används för att registrera personal som arbetar på Banverkets infrastruktur för att hålla koll på deras behörigheter. Varje företag vars personal registreras kan ha någon eller några som fungerar som kontaktperson. När en behörighet når omprövningsstatus meddelas innehavaren och kontaktpersonen via E-post. En person som har någon eller några behörigheter kan gå in och se sina egna behörigheter och ändra vissa uppgifter.

3 Innehållsförteckning Detta dokument behandlar systemet JPBS och dess funktionalitet via Internet. Innehavare kan: •Kontrollera och ändra sina uppgifter. •Kontrollera sina behörigheter. Kontaktpersoner kan: •Kontrollera avdelningar. •Kontrollera och uppdatera behörigheter i fråga om repetitionsutbildningar och hälsokontroller. •Ta ut rapporter.

4 För att ta dig till inloggnings sidan gå via JP:s hemsida som du hittar på www.banverket.se/jp www.banverket.se/jp Klicka på länken ”Till JPBS”. Hur man loggar in

5 För att logga in, fyll i användar-ID och lösenord. Klicka sedan på Logga in.

6 Så ser det ut när man loggat in som innehavare.

7 Så ser det ut när man loggat in som kontaktperson Kontaktpersonen har två flikar till där han har möjlighet att granska och uppdatera övriga personalen.

8 För att logga ut klicka på ”Logga ut”. Hur man loggar ut

9 Kontrollera uppgifter och behörigheter

10 Här syns informationen om det företag som personen jobbar på. Här syns personens uppgifter. Här syns personens behörigheter.

11 Ändra mina uppgifter

12 För möjlighet att ändra mina uppgifter klicka på ”Ändra dina uppgifter”.

13 Uppdatera dina uppgifter. Spara ändringar genom att klicka på ”Spara”. Finns även möjlighet att byta lösenord genom att fylla i det gamla lösenordet och ange ett nytt för att sedan klicka på ”Spara”.

14 För kontaktpersoner Granska mina avdelningar

15 För att titta på mina avdelningar klicka på ”Mina avdelningar”. Här syns personalen som jobbar på aktuell avdelning.

16 Finns möjlighet att navigera mellan avdelningarna på företaget genom att trycka på önskad avdelning som man vill titta på.

17 Nu har vi bytt avdelning från Testföretag till Service.

18 För kontaktpersoner Granska en persons behörigheter

19 Gå in på mina avdelningar. Tryck på en person för att se dennes behörigheter.

20 Behörigheterna visas i rutan under. Här syns när behörigheten utfärdades och när dess giltighetstid går ut.

21 För kontaktpersoner Uppdatera en persons behörighet

22 Gå in på mina avdelningar. Tryck på en person för att se dennes behörigheter. Tryck på den behörighet som du vill uppdatera.

23 Här visas kraven för behörigheten. För att uppdatera ett krav, fyll i vem som godkänt kravet och datum. I detta fall har Alf gått ny repetitionsutbildning den 2009-11-17 hos Jan Svensson När du uppdaterat dessa uppgifter och klickar du på ”Spara”.

24 Kravets och behörighetens giltighetstid uppdateras nu.

25 För kontaktpersoner Uppdatera en persons personliga information

26 Gå in på ”Mina avdelningar”. Välj den avdelning som personen jobbar på. Efter varje innehavare finns det en ikon ”ändra”. Klicka på den för att ändra den personliga informationen.

27 Uppdatera personens uppgifter. Spara ändringar genom att klicka på ”Spara”.

28 För kontaktpersoner Byta avdelning på en person

29 Gå in på ”Mina avdelningar”. Välj önskad avdelning som personen jobbar på. Klicka på ikonen ”ändra” för att få möjlighet att ändra avdelning på personen.

30 När ny avdelning är vald till personen klicka på ”Spara”. Välj den nya avdelningen under fliken ”Avdelning” som personen ska flyttas till. I detta fall ska Alf Alfredsson byta avdelning från Testföretag till Service.

31 Alf Alfredsson är då flyttad till ny avdelning och borttagen från sin gamla.

32 För kontaktpersoner Skapa rapport om förfallna behörigheter

33 Gå in på ”Mina rapporter”. Välj Förfallna behörigheter. Ange eventuell filtrering. Klicka på ”Visa Rapport”.

34 Rapporten visas nu Rapporten kan sparas ner som PDF eller Excel fil. Välj format i fliken där det står ”Välj format”. Klicka sedan på ”exportera” så öppnas ett nytt fönster som ger dig möjlighet att spara filen på datorn.

35 För kontaktpersoner Skapa rapport om Ålderfördelning per behörighet

36 Välj ”Åldersfördelning per behörighet”. Ange eventuell filtrering. Klicka på ”Visa Rapport”. Gå in på ”Mina rapporter”.

37 Rapporten visas nu Rapporten kan sparas ner som PDF eller Excel fil. Välj format under fliken. Klicka sedan på ”exportera” så öppnas ett nytt fönster som ger dig möjlighet att spara filen på datorn.


Ladda ner ppt "Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS."

Liknande presentationer


Google-annonser