Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register."— Presentationens avskrift:

1 BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
För att komma vidare i bildspelet skall du klicka med vänster musknapp

2 Som ordförande i båtklubben kontaktar du ditt båtförbunds kansli som tilldelar dig användarnamn och lösenord och behörighetskoder. Med dessa uppgifter kan du logga in på SBU webbsida och administrera din båtklubb. Du kan även tilldela den registeransvarige i båtklubben användarnamn och lösenord samt behörighetskod 17,vilket innebär; ”Kan delta i diskussionsforumet Klubb” och kod 35 som innebär ”Kan läsa och skriva (lägga till, ändra) alla uppgifter för specifik klubb.”

3 När du kommit in på SBU webbsida hittar du inloggningen här

4 Denna bilden kommer att visas
Du skriver in ditt användarnamn och lösenord och klickar därefter på ”Logga in”. Var noga med att skilja på gemener och versaler i uppgifterna. Du har tre försök därefter låses ditt konto. Om detta sker måste den som har administratörsrättigheten i din klubb ingripa och låsa upp kontot.

5 Innan du får access till systemet måste du godkänna/acceptera nedanstående avtal.

6 Om du accepterar avtalet klickar du

7 När du har accepterat och klickat på fortsätt
hälsas du Välkommen in i systemet och de uppgifter som finns lagrade om dig visas.

8 Under rubrikraden hittar du de uppgifter som finns om dig och ditt båtförbund. Beroende på vilken behörighet du tilldelats har du möjlig åtkomst till olika information under rubrikerna på menyraden. Orientera dig och se vad du kan få ut av systemet. Under rubriken ”Min sida” kommer du till ”Forum” där kan du söka svar, eller ställa frågor om du behöver hjälp med något. Till BAS-M kommer du enklast genom att klicka ”Båtklubbar” – ”BAS-M”

9 Här ser du vilka uppgifter som finns registrerade om dig
Vilka behörigheter du har Vilka funktioner du har i din klubb Du kan söka en medlem genom att skriva in namnet Medlemmens namn kommer att synas här. Om du för muspekaren över medlemsnummer eller förnamnet kan du genom att klicka få se de data som är registrerade om honom.

10 Vi följer ett exempel där Kalle Kula avgått som sekreterare och registeransvarig. Han ersätts av medlemmen Bror Duktig. För muspekaren över Kalles namn och klicka.

11 Du hittar alla uppgifter om honom här
Om någon adressuppgift behöver ändras gör det . Kom ihåg att SPARA Här är funktionerna Medlem, Sekreterare och Registeransvarig kopplade till Kalle När du har klickat på Kalles namn här, får du upp alla uppgifter om honom.

12 Genom att markera den funktion (Sekreterare) man vill ta bort och klicka på ”Radera”, därefter ”Spara” kommer Kalle inte längre att visas med den funktionen. På samma sätt går man tillväga för att koppla bort länken ”Registeransvarig” från Kalle. GLÖM INTE ATT SPARA DINA FÖRÄNDRINGAR.

13 När du Letat upp Bror Duktig i medlemsregistret kommer de data som finns lagrade om honom att visas här. Du skall nu göra Bror Duktig till Sekreterare och registeransvarig. Genom att klicka på ”Ny” kommer dialogrutan ”Koppla person till Funktion” att dyka upp. Du klickar här Texten ”Förbund/klubbar” kommer då fram och den markerar du. Du klickar och markerar nästa rad. I steg fyra söker du upp den funktion Bror Duktig skall ha. Gör på samma sätt för att koppla funktionen ”Registeransvarig” till honom. Glöm inte att SPARA kopplingen

14 Här Att radera en medlem Du raderar och sparar här
När du sökt upp medlemmen i registret kommer alla data om honom att visas i personuppgifter.

15 Att föra in en ny medlem i registret
Du börjar med att klicka på ”NY”. Grundregeln är att INTE ÄNDRA DETTA Systemet skapar ett unikt nummer

16 När kan man använda ett annat medlemsnummer än det som systemet valde?
Längre fram visas hur man kan skriva ut en Excel fil. Kan du i denna medlemsförteckning se att det förekommer ”luckor, lediga medlemsnummer”, kan du använda ett sådant för din nya medlem.

17 Att föra in en ny medlem i registret
Du för in alla uppgifter om din nya medlem här Och SPARAR här

18 Skapa excelfiler Genom att klicka här kan du skapa och spara olika typer av Excelfiler lokalt på din dator

19 Här kan du välja olika alternativ för att ex skriva ut en medlemsförteckning. Väljer du ”Öppna” filen kommer Excel att öppnas. OBS! Notera att medlem med fler än en funktion redovisas i alla funktionerna.

20


Ladda ner ppt "BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register."

Liknande presentationer


Google-annonser