Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skapa ett video-CV på YouTube

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skapa ett video-CV på YouTube"— Presentationens avskrift:

1 Skapa ett video-CV på YouTube
- en liten lathund

2 Den här guiden är anpassad för dig som har en webbkamera eller en annan kamera kopplad till din dator. Guiden visar de enklaste stegen. Det finns mycket att göra på YouTube, och det är bra om du efter denna guide tar en stund för att bekanta dig med de olika funktioner YouTube erbjuder, och hur du kan använda dem.

3 Gå till www.youtube.com och klicka på ”Logga in”

4 Om du redan har ett konto, logga in – annars kan du klicka på ”skapa ett konto”. Det kommer att skapas ett konto på Google, som också används för att komma åt YouTube. Du som redan har ett Gmail-konto kan logga in med det. Du som skapar ett konto kommer att få ett konto på Google som kan användas i samband med flera av deras tjänster.

5 Du som har ett konto kan hoppa till steg 8 – skapa annars ett konto i detta steg

6 I detta steg kan du lägga till en profilbild, annars kan du göra det senare också

7 När du lägger till profilbild kan du göra det via din webbkamera
När du lägger till profilbild kan du göra det via din webbkamera. Du måste då välja att tillåta tillgång till din webbkamera. Klicka på ”Tillåt” och sedan på ”Stäng”.

8 När du är nöjd med din profilbild, klicka på ”nästa steg”
När du är nöjd med din profilbild, klicka på ”nästa steg”. Om du inte är nöjd kan du redigera din profilbild genom att klicka på den röda knappen.

9 Ditt konto på Google är nu skapat
Ditt konto på Google är nu skapat. Men istället för att klicka på ”fortsätt till Gmail” kan du klicka på YouTube i toppmenyn.

10 Nu är du registrerad på YouTube – om du inte kommer hit direkt kan du behöva logga in en gång till. Tänk på att det kan ta någon minut innan kontot skapas.

11 Klicka nu på ”Ladda upp”

12 Klicka på ”Ok, jag vill fortsätta”

13 Klicka på ”Spela in med webbkamera”

14 Ge tillåtelse för webbkameran genom att först klicka på ”Tillåt” och sedan ”Stäng”

15 Nu kan du börja spela in. Klicka på ”börja spela in”
Nu kan du börja spela in! Klicka på ”börja spela in”. Ett bra tips är att sitta avskilt. Om du inte blir nöjd första gången kan du spela in flera gånger om.

16 När du är färdig, klicka på ”Uppladdning”
När du är färdig, klicka på ”Uppladdning”. Du kommer att kunna redigera filmen senare.

17 Du kommer nu till denna sida
Du kommer nu till denna sida. Här kan du redigera några av inställningarna för filmen. Sätt gärna en titel på filmen. Skriv också gärna en kort beskrivning. Under ”Sekretessinställning” – välj ”olistat” för att endast personer med åtkomst till den särskilda länken för filmen ska kunna titta på den

18 Under ”Avancerade inställningar” kan du välja att tillåta kommentarer, tillåta användare att sätta betyg och så vidare. Detta är inte nödvändigt när du gör en film som ska vara olistad. Tips: Ta inte med detta när du ska skicka filmer till arbetsgivare! Observera att de rutorna är förifyllda från början; du behöver i sådana fall klicka ur dem för att inte tillåta kommentarer och betyg. När du är nöjd, klicka på ”Spara ändringar”

19 Nu kan du uppdatera sidan för att se filmen
Nu kan du uppdatera sidan för att se filmen. Detta kan du göra med uppdateraknappen i webbläsaren, eller genom att klicka på F5.

20 Nu kan du se din film på ditt konto
Nu kan du se din film på ditt konto. Här kan du ändra informationen kring den om du skulle behöva.

21 Under fliken ”Förbättringar” kan du använda YouTubes egna redigeringsverktyg för filmen. Det är inte jätteavancerat, men här kan du till exempel förbättra ljusförhållanden, och sätta en start- och sluttid för filmen (beskära). Om du har gjort en ändring så kan det ta en liten stund innan den slår igenom, när du sparar

22 Nu kan du se din film ute på YouTube
Nu kan du se din film ute på YouTube. I detta fall är den fortfarande inte färdig, vilket visas i den orangemarkerade texten högst upp.

23 Nu är din film klar, och den ligger på YouTube
Nu är din film klar, och den ligger på YouTube. När filmen är färdig så är det bara personer med rätt länk till filmen som kan se den. På det här sättet kan du kopiera länken och skicka den till de du vill ska ha tillgång till filmen.

24 Du kan när som helst gå tillbaka och ändra eller ta bort de filmer du spelat in. Prova att klicka på YouTube-loggan. Du kommer då till YouTubes startsida, där du i inloggat läge ser din information till vänster och högst upp till höger.

25 Prova att klicka på knappen för ditt konto (bilden högst upp till höger i bild). En meny fälls då ned. Här kan du välja ”Videohanteraren”.

26 Du kommer nu till videohanteraren
Du kommer nu till videohanteraren. Här kan du ändra inställningar för dina filmer, redigera dem, ändra sekretessinställningar och ta bort filmer.

27 Förslag på hur du kan presentera ditt video-cv i ditt cv.

28 Lycka till!


Ladda ner ppt "Skapa ett video-CV på YouTube"

Liknande presentationer


Google-annonser