Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

IPad grundkurs.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "IPad grundkurs."— Presentationens avskrift:

1 iPad grundkurs

2 Anteckningar 7 1 1 Här trycker du för att söka bland dina anteckningar 2 2 Här trycker du för att börja skriva. Skrivbordet kommer upp automatiskt då du tryckt här. 3 4 5 6 3 Tryck här för att komma till föregående anteckning. Anteckningsappen kan vara bra att använda i flera tillfällen. Till exempel om du ska skriva ner en inköpslista och ta med till affären eller om du helt enkelt bara vill skriva av dig. Det går fort och är mycket smidigt. Du sparar även en hel del små lappar. Alla anteckningar sparas så du lätt ska kunna hitta och ta del av dem igen. 4 Tryck här för att skicka en anteckning via e-post eller för att skriva ut den 5 Tryck här för att radera din anteckning. iPaden kommer att fråga dig en extra gång om du är säker. 6 Tryck här för att komma till nästa anteckning. 7 Tryck här för att skapa en ny anteckning.

3 Kalender 1 2 3 4 5 1 Här trycker du för att kolla dagens planering. 2 Här trycker du för att kolla veckokalendern. 6 3 Här trycker du för att kolla hela månadens kalender. 4 Här trycker du för att kolla hela årets kalender. I Kalendern kan man på ett snabbt och smidigt sätt boka in datum och tider. Man kan ha översikt över alla inbokade aktiviteter så man inte glömmer bort dem, och enkelt justera datum och tid ifall något skulle ändras. Eftersom du kan ta med dig din iPad var du än går, så kan du alltid hålla koll på viktiga möten och händelser, till skillnad från att ha en kalender som hänger hemma på väggen. 5 Här trycker du för att kolla inbokade aktiviteter på kalendern. 6 Här håller du in för att boka in en aktivitet på kalendern.

4 Så här ser veckokalendern ut.
Så här ser årskalendern ut. Så här ser månadskalendern ut. Så här ser dagkalendern ut.

5 Kamera 1 2 3 4 5 Kameraslutarn. Tryck här för att ta kort. 1
Dra knappen för att byta mellan video och fotografi. 3 Tryck här för att byta mellan främre och bakre kameran. 5 4 3 2 Kameran kan du använda dig av för att fånga händelser på bild. Man kan växla mellan att ta bild på sig själv till att använda kameran för att ta bild på någonting framför en. Man kan även filma. Alla bilder och filmer sparas sedan i en app som heter Bilder, som finns på iPadens skrivbord. Bilderna som man tar kan även användas som bakrund eller skärmsläckare på din iPad om så önskas 4 Alternativ ger dig möjlighet och ta fram rutnätet. 5 Den här ikonen tar dig till senast tagna foto och alla dina andra foton.

6 Kartor 4 6 1 1 Här skriver du in platsen du vill se på kartan. 2 Dubbelklicka på kartan för att zooma in. Kan även sätta ner två fingrar och sära på dem för att zooma 2 3 5 3 Tryck här för att söka upp din position på kartan. Appen kartor är en väldigt bra app. Den har hela världens länder på en och samma karta. Man kan titta på satellitbilder, klassiska kartor och även söka resvägar. En av dom bästa sakerna med appen är att man kan titta på ”gatuvy”. Det betyder att man Kan se hur gator ser ut världen över Som om man står på gatan. För att se hur man gör så kolla på Baksidan av denna instruktion. För att Kunna använda kartor måste du vara Uppkopplad till internet. 4 Tryck här för att få en färdbeskrivning. 5 Tryck här för att välja vilken typ av karta du vill se – karta, satellitbild eller hybrid. 6 Tryck här för att kolla upp var någon av dina kontakter bor på kartan.

7 App store 1 1 Blickfånget Här kan du se vad som är nytt och populärast av alla gratis och betalappar. 2 2 Topplistor Här kan du se vad som är populärast av gratis och betalappar och även hitta kategorier av vad som du tycker är intressant 3 3 Köpt Här kan du se vad du har köpt för appar tidigare och kan ladda ner dom igen om du tidigare har tagit bort någon.

8 App store 4 4 Uppdatera Ibland begär dina appar uppdateringar då måste man gå in här för att få in den nya versionen av appen. 5 5 Sökresultat Så här ser det ut när man har sökt i app-store. När man har sökt och hittat det man letat efter så trycker man på ”GRATIS” eller tex ”7 kr” skriver in sitt lösenord och sen börjar den ladda hem till din iPad 6 6 Lös in Ligger längre ner på ”Blickfånget” här kan man lösa in pengar från ett itunes-kort som finns att köpa på tex ICA. På detta sätt slipper du att ge ut ditt bankkonto.

9 Safari 3 5 6 1 2 4 1 Här skriver du in adressen till den hemsida du vill besöka. 2 Googles sökfält, söker direkt på google. 3 När du trycker på den här symbolen så kommer du tillbaka ett steg. 4 Safari är appen till internet. Här kan du skriva in en adress och surfa runt på olika hemsidor. Du kan spara en sida både som bokmärke och som en ny ”app” på din hemskärm. Om du vill öppna en ny flik trycker du på det här pluset. När du till exempel ska skriva in en ny adress men fortfarande vill ha kvar den gamla är det här bra. 5 Här kan du se din historik, bokmärken och läslista. Alltså vilka sidor du har besökt den senaste tiden. Vilka sidor du har bokmärkt och lagt i läslistan. 6 Här har du flera alternativ att välja mellan, du kan lägga till hemsidan som bokmärke, i läslistan, som en ikon på hemskärmen. E-posta eller twittra den.


Ladda ner ppt "IPad grundkurs."

Liknande presentationer


Google-annonser