Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

First Class Arken - Introduktionskurs

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "First Class Arken - Introduktionskurs"— Presentationens avskrift:

1 First Class Arken - Introduktionskurs
Välkommen!

2 First Class Mailprogram Konferenssystem Anslagstavla Administration
Personal Elever

3 Inloggningen Inloggning och lösenord får du av din skolassistent eller av din skoladministratör Lösenordet bör du snarast byta. Använd inte å, ä, ö och specialtecken i ditt lösenord.

4 Mailadressen När vi skriver till varandra, vi som finns i Arken skriver vi bara namnet. ”Ingela Ek” När någon utifrån ska skriva till oss använder de en adressen

5 Ta sig in på sitt mailkonto
Dubbelklicka på First Class-ikonen

6

7

8 Avsluta FirstClass maximera Stäng fönstret Din privata brevlåda Konferenser

9 Nytt meddelande

10

11 Lätt att missa ”gubben”

12 Skriv ditt meddelande Hej, Idag är det kurs i First Class.
När den här dagen är slut vet jag allt om hur man använder First Class Arken för att underlätta sitt arbete.

13 Frimärket / Frankotecknet

14

15 Vem är du? För att inte inte någon ska ta fel på dig och någon annan och av misstag skicka dina mail till fel adress, är en presentation till bra hjälp. Ctrl 5 Fyll i uppgifterna!

16

17

18 Installera First Class på din egen dator.
På din arbetsplats är det inte din uppgift att installera något. Det gör någon IT-ansvarig och du ska bara kunna använda FC utan att fundera över detta. Men kanske vill du ha FC-inloggning hemma eller på en annan egen dator. Då gör du så här:

19 Hämta klienten Gå in på First Class egen hemsida som är:
Nu ska du ladda ner en First Class-klient. Välj vilken version som passar till just din dator. Ju högre siffra, desto modernare och nyare. Leta dig fram själv, eller skriv in denna länk som är den som gäller i skrivande stund okt Välj där den klickbara texten som slutar med ”.exe” Nu börjar din dator nedladdningen av klienten till din dator. Oftast får du möjlighet att välja var du ska placera den tillfälliga nedladdade filen. Välj då skrivbordet (desktop), är mitt förslag. När nedladdningen är klar ska du leta upp den nedladdade filen. Har du då lagt den på skrivbordet är den lätt att hitta. Dubbelklicka på ikonen.- Då installeras den på din dator. Klicka dig igenom installationsanvisningarna. First Class sköter det mesta själv. Föreslår själv plats att lägga sig på osv När installationen är klar har du fått en FirstClass-symbol på ditt skrivbord. (Nu kan du ta bort den tillfälliga .exeikonen från ditt skrivbord)

20 Serverinställning: edu.botkyrka.se

21

22 Där vi började: Dubbelklicka på First Class-ikonen

23


Ladda ner ppt "First Class Arken - Introduktionskurs"

Liknande presentationer


Google-annonser