Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras."— Presentationens avskrift:

1 Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras FlikarInformationSökande, skolor Stefan Karlsson, Gymnasieintagningen Stockholms länHans Bergström ( Hans G Bergstrom Consulting )

2 INSTALLATION OCH INLOGGNING Mottagande skola Avlämnande kommun Instruktioner och handledning www.gymnasieintagning.se/files/GSLwebb/Qlikview.html Användarid: Användarid: avl_

3 http:// 159.72.128.138 /QvPlugin/plugin.asp?document=intag.qvw

4 VERKTYGSFÄLT Radera är inte så farligt som det låter. Knappen används till att ”radera” det urval som är gjort för tillfället. Man går alltså tillbaks till ursprungsläget som urvalet var när man loggade in. Bakåt används för att backa ett urval i taget, ungefär som när man backar i en webbläsare. Framåt används om man har backat och vill ha samma urval som man backade ifrån. Lås används för att låsa det aktuella urvalet, det är då inte möjligt att ta bort urvalet eller göra ett val som gör att ditt låsta urval inte gäller längre. Lås upp låser upp ditt låsta urval. När IST Analys laddas så är period-urvalet låst på aktuell period. För att titta på tidigare perioder måste knappen lås upp tryckas. Aktuella val visar en lista på de urval som är gjorda för tillfället. Fältnamnen kan vara lite kryptiska eftersom de kommer från den underliggande datamodellen, oftast ska det dock gå att förstå vad som menas. Visar hjälp för funktioner.

5 VERKTYGSFÄLT Används för att spara aktuellt urval och även aktuell flik så att du enkelt kan komma åt dina favoriturval snabbt och lätt. (Information sparas EJ! Endast urval sparas!) När du klickar på Lägg till bokmärke så visas en dialogruta: - Skriv först in ett namn som är tydligt, det ska vara lätt att förstå vilket urval du får upp med bokmärket. -Om du kryssar i Låt bokmärket följa aktuellt val betyder det att ditt bokmärkesurval läggs till på redan aktuellt urval. - Om du kryssar i Visa layout-status så kommer bokmärket ta dig till den flik som du sparade för bokmärket. - Det går att skriva en mer omfattande text om vad bokmärket innebär i Info-text. - Du kan också kryssa för Popup-meddelande för att info-texten ska visas varje gång man väljer bokmärket. - Bokmärken är personliga och sparas på den dator som du kopplar upp dig ifrån. För att använda bokmärken måste du ta fram verktygsfältet bokmärken. Detta görs genom att högerklicka på verktygsraden. Klicka sedan på Bokmärken. Nya verktyg kommer då fram: Välj sedan mellan dina sparade bokmärken i dropdown-listan.

6 IKONER, KNAPPAR OCH RULLGARDINER Minimerade informations-/grafikboxar Klicka på önskad ikon för att visa informationsbox. För att stänga informationsboxen, klicka på _ : DropDown-meny DropDown-meny och fasta val Statusikon för att visa vilka flikar som påverkats av det aktuella urvalet. Om urval görs i flik markeras den box som urvalet gjordes i! Funktioner för att se hjälp, minimera eller visa på hela skärmen.

7 HANTERING AV INFORMATION OCH TABELLER F3 Tangentbordsknapp för frisökning

8 INFORMATION

9 Exportera information till Excel m.m För att exportera information eller skriva ut information från boxar: Klicka på informationsboxen med höger musknapp. • Skriv ut • Skriv ut som pdf ( om pdf-writer installerat ) • Skicka till Excel • Exportera • Kopiera till urklipp Följande alternativ finns:

10 Exportera information till Excel m.m

11 Om man vill kopiera informationsboxens innehåll : Välj • Hela tabellen, om rubriker skall finnas med • Tabellvärden, utan rubriker • Bild av informationsboxen Om man önskar att kopiera flera informationsboxar till samma Excel-bok, så är det enklast att göra detta med Kopiera till urklipp. ( Skicka till Excel, skapar en ny Excel-bok för varje kopiering)


Ladda ner ppt "Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras."

Liknande presentationer


Google-annonser