Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda."— Presentationens avskrift:

1 Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda ett ordbehandlingsprogram om man jämför det med skrivmaskinen är många. Det är t.ex. enkelt att lägga till ett stycke om man märker att man har glömt något mitt i texten. Det är också lät att flytta på stycken om man skulle märka att de passar mycket bättre på en annan plats i dokumentet. Det är även enkelt att bara genom en knapptryckning rätt stava dokumentet.

2 Word Starta Word genom att klicka på Start > Program > Word.
Nu öppnas Word och ett tomt dokument visas på skärmen, det är bara att börja skriva in din text.

3 Word Snabbmenyer. Snabbmenyer kan man få fram genom att klicka med höger musknapp någonstans i dokumentet eller i programfönstret. I snabbmenyn får man upp olika alternativ beroende på vart man högerklickar. Klickar man i texten får man t.ex. upp alternativen Stycke och Tecken medan om man klickar på en markerad text så får man även tillgång till alternativen Klipp ut och Kopiera.

4 Word Dialog ruta En dialog ruta är en ruta där man kan göra flera olika inställningar eller göra flera olika val. Om man öppnar en meny och ser att ett meny alternativ har punkter efter sig så kommer det att öppnas en dialog ruta när man kickar på det alternativet t.ex. Arkiv / Nytt. Det finns en rad olika dialog rutor i Word där man kan göra en rad inställningar.

5 Word Skriva in text När man skriver in text i Word är det bara att skriva, när det inte får plats mer på raden byter Word själv rad. Man behöver alltså inte trycka på Enter för att byta rad. Enter använder man bara när man skall göra ett nytt stycke.

6 Word stora bokstäver För att få stora bokstäver när man skriver kan man hålla skift-tangentetn nedtryckt samtidigt som man skriver den bokstav som skall vara stor. Skall man däremot skriva många stora bokstäver i en följd kan det vara enklare att trycka ned Caps Lock-tangente. Man får då versaler tills man avaktiverar funktionen genom att trycka på Caps Lock igen.

7 Word Om man skriver fel. Om man skriver fel och vill radera text så kan man antingen trycka på Backstegstangenten denna radera tecken till vänster om markören (det lilla blinkande strecket) eller också kan man trycka på Delete tangenetn för att radera tecken till höger om markören.

8 Word Spara text För att kunna ta fram det man har skrivit vid ett senare tillfälle måste man spara dokumentet. Detta gör man genom att klicka på knappen spara i verktygsfältet standard eller genom att välja Arkiv / Spara som (första gången man sparar).

9 Word Spara text. Om det är första gången man sparar dokumentet får man upp dialogrutan spara som . här väljer man först vart dokumentet skall sparas genom att klicka på pilen vid spara i och sedan leta sig fram till rätt ställe och klicka på detta. Sedan skall man ge dokumentet ett namn i rutan filnamn. Namnet får vara max 255 tecken (tecken är även mellanslag). När man sparat ett dokument en gång behöver man bara klicka på knappen spara så sparas dokumentet med det namn och på det ställe man valt.

10 Word Spara text. Man kan också gå via Arkiv menyn och välja alternativet Spara. Man skall komma ihåg att spara ofta. Om man har ett dokument och vill spara det under ett nytt namn så klickar man på Arkiv-menyn och väljer alternativet Spara som.


Ladda ner ppt "Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda."

Liknande presentationer


Google-annonser