Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

FSO dagar 2019.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "FSO dagar 2019."— Presentationens avskrift:

1 FSO dagar 2019

2 Agenda Introduktion av SchoolSofts VD Hernán Ruiz Presentation support
Nyheter under året SCB Pågående utveckling

3 Integration Microsoft TEAMS

4 Integration Google Classroom

5 Ny APP

6 Säker inloggning

7 Pedagogiskt stöd

8 Schema

9 Underlättat Support & Utbildning

10 Digital support

11 Årshjul

12

13 Presentation Support Har infört SchoolSoft Academy Webbutbildningar
Adminsidor, Humany Riktade nyhetsbrev med informationsfilmer. Stefan/Roland

14

15 Nyheter under året SPAR (12st kör idag.) Verksamhetslogg och APPEN
Schemamodulen Säker inloggning Integration TEAMS och Classroom SCB och funktionsnedsättning Roland

16 SchoolSoft - Integration
Microsoft Teams Google Classroom Att modernisera integrationer mellan oss och de stora digitala verktygen har aldrig varit så viktigt så som det är idag. Digitalisering, är ett av Skolverkets prioriterade områden och regeringen har beslutat om en nationell strategi för just detta. Att underlätta för administratörer, pedagoger, lärare, elever och vårdnadshavare i det digitala arbetet och den digitala informationen inom skolan är alltså vår stora utmaning.

17 Projektets syfte och mål
Vi ska underlätta för lärare och elever i deras arbete digitalt Förenkla arbetet med att skapa och hantera klassrum Projektets syfte och mål Inget mer dubbelarbete! Samla allt på ett ställe inför bedömning. Vårdnadshavare kan ta del av uppgifter och resultat i realtid via app eller webb Vi lanserar nu en ny funktion, SchoolSoft Integration Microsoft Teams och Google Classroom. Där lärare har möjligheten att tillsammans med eleverna vara ett team i ett klassrum och tillsammans uppnå och utveckla färdigheter. Med hjälp av digitala verktyg som Microsoft Teams och Google Classroom kan lärare och elever enkelt samarbeta och kommunicera, ämnes- eller klassvis på ett effektivt sätt. Därför har vi arbetat mot dessa syften och mål: Vi ska underlätta för lärare och elever i deras arbete digitalt Förenkla arbetet med att skapa och hantera klassrum Inget mer dubbelarbete! Samla allt på ett ställe inför bedömning. Vårdnadshavare kan ta del av uppgifter och resultat i realtid via app eller webb

18 Vad har vi gjort? Ny sida för administratörerna i SchoolSoft
Funktion för att hämta in uppgifter, resultat och feedback Vad har vi gjort då? Ny sida för administratörerna i SchoolSoft En funktion för att hämta in uppgifter, resultat och feedback från Microsoft Teams och Google Classroom till SchoolSoft.

19 Ny länk och sida En sida för administratörerna där de på ett enkelt och smidigt sätt kan hantera de grupper som ska skapas upp som klassrum i Microsoft Teams. En administratör kan utifrån schemat få förslag på vilka grupper med tillhörande elever, ämnen och schemalagd personal som kan skapas upp som ett Team i Microsoft eller ett Classroom i Google.

20 SLIDE 5 Så här ser uppskapade klassrum ut i Microsoft Teams och i Google Classroom.

21 Funktion för att hämta in uppgifter
Lärarna ska kunna planera, genomföra och resultatrapportera uppgifter som sedan kan hämtas till SchoolSoft för fortsatt bedömning.

22 Uppgiften finns nu i gridden under PV och Uppgifter.

23 Eleverna kan se sina uppgifter  och kan göra sina inlämningar via SchoolSoft. Eleven kan välja att länkas till dokumentet som ligger tillgänglig för eleven på OneDrive eller Google Drive.

24 Hämta in resultat och feedback
Funktion för att hämta in resultat och feedback Läraren kan sätta poäng och lämna feedback som kommer att synas för eleven i Schoolsoft för att läraren ska kunna fortsätta sin bedömning. När läraren är klar med sin bedömning väljer läraren att skicka tillbaka uppgiften med ett resultat till eleven.

25 Eleven kan i Teams och Classroom lägga lämna in fler filer
Eleven kan i Teams och Classroom lägga lämna in fler filer. Här har vi byggt en funktions där läraren kan välja vilken vill som ska skickas till Urkund, för plagieringskontroll.

26

27 SCB Rapportera funktionsnedsättningar per individ Uppdrag av SCB
Tvåfaktorsinloggning Ny “Behörighet till gymnasiet” Viktigt att använda och markera behörigheter, omfattningskrav, omdöme etc i Studieplaneringen Ny rapport Statistikrapporten ligger kvar tillsvidare Anna Visa i systemet hur man gör det. Roland kommer sen in och kör Ny design

28 Pågående / kommande utveckling
Tillgänglighetsanpassning Rensa och ta bort deltagare (Översikten över våra personuppgifter uppdateras och rutiner tydliggöras) Behörighetsintyg något förändrade Allmänna förbättringar Mobilanpassad och förbättrad ansökningsmodul Reben (ansökningsmodul) förtydliga lägga in behörigheter perioder för kurser Q3 Skyddad intyg våren seqf intyg under våren egna intyg Q3

29 Mobilanpassad och förbättrad ansökningsmodul

30


Ladda ner ppt "FSO dagar 2019."

Liknande presentationer


Google-annonser