Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur går det till att rapportera in betyg idag?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur går det till att rapportera in betyg idag?"— Presentationens avskrift:

1 Hur går det till att rapportera in betyg idag?
Varje lärare fyller i ett Excel-dokument där varje delmoment i kursen fylls i. När betyget är satt skickas dokumentet till ansvarig. Nackdelar: Otroligt mycket data som ska matas in vilket kan leda till hög felmarginal Mycket extrajobb eftersom samma sak måste fyllas i flera gånger av olika personer.

2 Vilket sätt skulle vara optimalt för lärarna att rapportera in betyg?
En webbaserad tjänst för att effektivisera arbetet och kunna jobba från andra platser än kontoret. Labbhandledare ska kunna rapportera in direkt i systemet istället för att behöva gå via kursansvarig. Ett onlineformulär som lärarna fyller i och som administratören godkänner i efterhand. Slippa pappersarbete och kunna signera betyg digitalt.

3 Finns det något hinder för att bygga om systemet så det räcker med ett registreringsställe?
En förändring håller på att tas fram så att kurssidorna kan plocka information från Ladok på en gång. Då kommer studenter bara behöva registrera sig på ett ställe.

4 Vad finns det för fördelar samt nackdelar med dagens system?
- Måste mata in data på många olika ställen. Finns inget direkt klart system hur data ska hanteras. Ladok är svårinlärt för en ny person. Problem när en lärare slutar. Den nya kan då inte se vilka labborationsuppgifter som är slutförda för enskild student och vilka som inte är avklarade. Kan bara se vilka moment som är klara men inte vilka delar av momentet som är avklarade. Excel-listorna kan inte sortera i klassordning utan enbart i namnordning. Därför blir det svårt om man vill hantera en hel klass samtidigt.

5 Vad finns det för fördelar samt nackdelar med dagens system?
Stor och bra kontroll på att allt går rätt till då administratören måste godkänna det som lärarna skickar in. Registreringssidan. Funktionen att hämta ut elever från Ladok är bra. Ladok på webb är enkel att använda.

6 Vilka funktioner bör prioriteras ?
Ett webbaserat program som gör det möjligt för läraren att jobba hemifrån. Möjligheten att kunna plocka ut studentlistor. Möjligheten att kunna hämta ut delkurser och kunna lägga in delmoment och sätta betyg på momenten allt medan kurser går. För att senare kunna lägga in slutbetyg och på ett enkelt sätt kunna skicka det till administratören. Ge eleven möjlighet att kunna gå in och kontrollera sina resultat under kursens gång.


Ladda ner ppt "Hur går det till att rapportera in betyg idag?"

Liknande presentationer


Google-annonser