Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

LinkedIn som en tjänst för nätverksbildande Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "LinkedIn som en tjänst för nätverksbildande Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum."— Presentationens avskrift:

1 LinkedIn som en tjänst för nätverksbildande Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum

2

3 LinkedIn – en gemenskapstjänst på nätet  LinkedIn är främst avsedd för nätverksbildande, men kan även användas till att söka jobb.  Det sociala medium som yrkesmänniskor föredrar.  175 miljoner medlemmar, 350 000 finländare (2013).  Förutspås växa snabbare än något annat socialt medium under de närmaste åren.  I Norden är LinkedIn det näst mest använda sociala mediet direkt efter Facebook.

4 Att profilera sig  På LinkedIn skapar man sin profil under sitt eget namn.  Profilen kan skapas på basis av om man använder tjänsten till att söka jobb, utvecklas i sitt yrke eller bilda nätverk.  I profilen är det bra att berätta om sin kompetens och bakgrund.  De egna uppdateringarna syns på startsidan hos alla som ingår i ditt nätverk.

5 Ett elektroniskt CV  Din profil visar dina anställningar i tidsordning. Man kan berätta om var man studerat eller utbildat sig och beskriva sina studier, hobbies och intressen närmare.  Rekommendationerna är ett av de viktiga egenskaperna på LinkedIn. Användarna kan be om rekommendationer från sina tidigare arbetsgivare och kollegor eller rekommendera andra.  Ett enkelt sätt att hålla sin meritförteckning aktuell.

6 Funktioner på LinkedIn

7  Profile: En personlig profil som kan redigeras och uppdateras vid behov.  Home: Startsidan där du ser personerna i ditt nätverk och uppdateringar från dem och från olika grupper eller företag.  Contacts: En lista med personer i ditt nätverk.

8 Funktioner på LinkedIn  Groups: Du kan söka efter intressanta grupper eller starta en egen.  Jobs: Du kan söka jobb eller lägga ut jobb.  Inbox: Din personliga e-post.  Companies: Följ företag och förändringar som sker där.

9 LinkedIn i marknadsföring av jobb och rekrytering • Tjänsten kan utnyttjas till att marknadsföra lediga jobb. • Upp till 80 % av användarna använder LinkedIn till att söka jobb, och 70 % av företagen använder den till att hitta medarbetare. • I företagsprofilen som varje företag har kan man lista lediga jobb som jobbsökningen på LinkedIn hittar. • LinkedIn söker och rekommenderar lämpliga jobb för arbetssökaren utgående från hans eller hennes egen profil.

10 Grupper på LinkedIn  Grupper kring olika yrken och branscher.  Interna diskussionsfora där medlemmar aktivt delar med sig av sina åsikter och kommenterar varandras tankar.  En del av grupperna är öppna grupper där vem som helst kan gå med, medan andra kräver att man ber om innehavarnas tillstånd.  LinkedIn erbjuder även möjligheten att få information om gruppens medlemmar, om hur aktiva de är och om gruppens tillväxtutsikter.

11 En egen sida på LinkedIn till företaget  På Help Center hittar du instruktioner om att skapa en företagssida.  Kravet är att du är anställd på företaget i fråga och att din befattning står med i din profil.  Företagets e-postadress ska finnas i ditt LinkedIn- konto.  Din profil ska vara till minst 50 % komplett.  Du ska ha flera kontakter (connections).


Ladda ner ppt "LinkedIn som en tjänst för nätverksbildande Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum."

Liknande presentationer


Google-annonser