Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Region Värmland Kunskapsutveckling i Socialtjänsten REGIONALA STÖDSTRUKTURER i ett större sammanhang.
Advertisements

Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Kunskap till praktik – vad har åstadkommits och vad kommer att ske Linnéuniversitetet Sveriges Kommuner och Landsting
Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.
Myndighets-presentation
Vad är eHälsa? Nationell strategi för tillgänglig och säker information inom vård och omsorg sedan Sedan 2010 är socialtjänsten med fullt ut. Vision:
Statliga stimulansmedel för Östergötlands län genom överenskommelser mellan SKL och regeringen år 2014 område ” Funktionsnedsättning”
Brukarfokus i biståndshandläggning
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Psykisk ohälsa – överenskommelse 2014 mellan staten och SKL
Socialdepartementet Strategi för funktionshinderpolitiken Nationell konferens 16 mars 2011 Ulrik Lindgren Politisk sakkunnig för Maria Larsson.
Programområde Personer med funktionsnedsättning
Avtalet mellan staten och SKL 2013 • Båda spänner över socialtjänstens olika verksamhetsområden • Inom båda områdena är hanteringen av standardiserad och.
Stöd för analys och förbättring
Brukarinflytande Skövde 16 april. Innehållet idag  Vad är brukarinflytande?  Hur kan vi göra? Skövde 16 april.
Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting har kommit överens om samordnade och långsiktiga insatser som ska stödja en evidensbaserad praktik i socialtjänsten.
Uppföljning och utvärdering arbetsmarknadsinsatser
Kompetensfrågorna en del av kvaliteten
Funktionshinderspolitiken
EBP Barn o unga Kunskap till praktik Psykiatri Funktions hinder Bättre liv E-hälsa Regional stödstruktur Våld i nära relationer Koh I Noor Barn och unga.
Kunskap till praktik – utveckling av missbruks- och beroendevården - lägesbeskrivning Regionförbunden
Exempel på analys och handlingsplan
Samordning för Psykisk (o)hälsa
Nätverk för plattformsledare 17/ Anna Lilja Qvarlander
Länsgemensam ledning i samverkan
+ Aktiviteter inom projektet: Evidensbaserad praktik inom funktionshinderområdet Hanna Egard, följeforskare
Tre angelägna områden för det nationella utvecklingsarbetet;
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hammarö Särskilt boende.
Projekt.
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Behovet av nationell satsning på IT-stöd Barns behov i centrum (BBIC)
Systematisk uppföljning UIV
Psykiatri Vård- och stödsamordningsprojektet Psykiatrin i Dalarna
Bakgrund Nationell Nivå Projekt Carpe var ett nationellt projekt som startade 2009 och ligger som grund för förändringarna av titlarna och de nya kompetenskraven.
Information om pågående överenskommelser 2013 mellan staten och SKL.
Brukarundersökning individ- och familjeomsorg Resultat från pilotundersökningen hösten 2014 Sveriges Kommuner och Landsting, SKL Rådet för främjande av.
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Ett led i regeringens psykiatrisatsning
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
Krav på privata aktörer i välfärden SOU 2015:7
Utbildning i SIP – Samordnad individuell plan
Att visa fotnot, datum, sidnummer Klicka på fliken ”Infoga”och klicka på ikonen sidhuvud/sidfot Klistra in text: Klistra in texten, klicka på ikonen (Ctrl),
Läkarundersökning inför placering av barn och unga
Samarbete i teamet och ett rehabiliterande synsätt i myndighetsutövningen IngaLill Karlström, Östersunds kommun. E-post:
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016 Överenskommelse mellan staten och SKL.
Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling kerstin wanhatalo – van rijn.
Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling inom socialtjänsten.
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion i Äldres behov i centrum! 4 november 2015.
Öppna jämförelser – exempel på indikatorer och datakällor Analysseminarium Psykisk hälsa 29 februari 2016
Välkommen!. Välkommen! Fortsatt utveckling av e-tjänsten Stöd och behandling Anette Cederberg Programansvarig SKL Rebecca Anserud (H)järn kolls ambassadör.
Personer med funktionsnedsättning.
Kvalitet i särskilt boende
Öppna jämförelser inom socialtjänsten 2016 Krisberedskap
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016
Analysseminarium – ÖK maj
Välkommen till Baskurs ”Riskbruk, missbruk och beroende”
Evidensbaserad praktik
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Avdelningen för vård och omsorg
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
Regionalt utvecklingsarbete evidens- baserad praktik (EBP) inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning Förstärkt delaktighet och.
Regionalt utvecklingsarbete evidensbaserad praktik inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. Sammanställning av intervjuer med.
Material för socialtjänsten
Nätverksträff för deltagare i NKR
Regionalt utvecklingsarbete EBP inom verksamhetsområdet stöd till individer med funktionsnedsättning
BoU-överenskommelsen i sitt sammanhang
Välfärdsberedningen
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Samordnad utveckling för god och nära vård
Presentationens avskrift:

Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014

Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014

(SKL) För att åstadkomma… Att brukare får insatser som bygger på bästa tillgängliga kunskap. Att socialtjänsten får ökad kapacitet att skapa och använda relevant kunskap om resultat, kvalitet och effektivitet (en förutsättning för 1)

(SKL) Gör vi… Stöder uppbyggnad av regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling – med ett lokalt ägarskap Förbättrar det nationella stödet - till stöd för lokal utveckling

Kunskapsutveckling – ett samspel Nationell uppföljning och utvärdering Nationell styrning och stöd Lokal uppföljning och utvärdering Lokal styrning och stöd

(SKL) Utvecklingsarbete – ”funkis” Behovet sedan länge känt och uppmärksammat – svårt att få igenom stora kompetenssatsningar för detta verksamhetsområde 2012 genomfördes en kartläggning om behovet Vi valde brukarmedverkan, barns delaktighet och systematisk uppföljning Ny ”modell” för fördelning av medel – större flexibilitet

Inför 2014 Fortsätta och förstärka redan pågående aktiviteter Funktionshinder området – inga förändringar Utvidgat stöd för regionalt arbete med analys av öppna jämförelser

Aktuella frågor inom funktionshinderområdet kostnadsutveckling LSS aktuella utredningar, statliga offentliga, Socialstyrelsen, Handisam, BO, ISF. Öppna Jämförelser-funktionshinder HI + Handisam Evidensbaserad praktik

Pågående utredningar och uppdrag 1) Statlig utredning: Översyn av ersättningen för personlig assistans - särskild utredare Agneta Rönn (SKL) - sjuklönekostnader 2) Socialstyrelsen om personlig assistans Analysera och bedöma personlig assistans som utförs av den assistansberättigades gode man, förvaltare eller ombud. Bedöma hur barns möjligheter till självständighet, delaktighet och utveckling påverkas av att de får ekonomisk ersättning för personlig assistans.

3) Handisam ska undersöka hur barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter upplever det stöd de får. Uppdraget omfattar att undersöka och sammanställa hur barn och unga med funktionsnedsättning som lever med många myndighetskontakter upplever sin situation och det stöd de får. Uppdraget ska redovisas senast den 31 mars 2014. 4) Barnombudsmannen ska vidareutveckla metoder för att långsiktigt och inom sina prioriterade områden lyssna på barn med olika typer av funktionsnedsättningar. Uppdraget ska redovisas senast den 31 mars 2014.

Inspektionen för socialförsäkringen ska studera flödet från den statliga assistansersättningen till de kommunala stödinsatserna samt vilka insatser som erbjuds personer som får avslag på en ny ansökan om assistansersättning. Analysera eventuella förändringar i FK:s arbetssätt, bedömningar och beslut om assistansersättning samt av rättspraxis. Delrapport publicerad: Utfall av beslut om statlig assistansersättning

Öppna jämförelser Socialstyrelsen och SKL arbetar med öppna jämförelser för att stödja nationella aktörer, ansvariga huvudmän och utförare i vård och omsorg i arbetet med att främja en god vård och omsorg för den enskilde. ÖJ-funktionshinder släpptes senast i maj och redovisar statistik både LSS- och psykiatriområdet samt daglig verksamhet och bostad med särskild service för vuxna inom både egen regi och enskild regi. Resultatet baseras på de enkäter som var ute i nov-dec 2012.

Laget runt – hur ser nuläget ut i länen Laget runt – hur ser nuläget ut i länen? Flera län har kommit igång och andra är i uppstart Delaktighetsmodell Brukarenkät Barns inflytande Framtidsverkstad Utvärdering av individuella planer ur brukarperspektiv Modell för brukarrevision Tjänstedesign, spåra delaktighet i dokumentation Fictostat (webbaserat verktyg där individen kan svara med hjälp av röst, smileys mm) Kompetensutveckling